X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co PIĆ, gdy się staramy
Odpowiedz

Co PIĆ, gdy się staramy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • wedrowna Debiutantka

Wysłany: 16 lutego 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Wertuję internet w poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie - co mam pić, aby to wpływało pozytywnie na płodność albo przynajmniej jej nie przeszkadzało.
    Po przejściu przez stos materiału wiem już czego NIE PIĆ (alkohol, kawa, herbata, napoje słodzone, gazowane, soki z hipermarketu, rumianku itd). Na mój gust została nam woda, świeże soki i ewentualnie zioła. Przy tym drugim zdania są podzielone, część ziół jest w porządku, część nie i trzeba uważać - to budzi moje podejrzenia. Czy jest coś jeszcze? Siedzimy w domu czy w pracy, jest zimno, zamiast wody chcecie czegoś ciepłego. CO PIĆ? Czekam na Wasze komentarze:)

• werni Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie nawet woda butelkowa jest szkodliwa bo jest za dużo w niej wapnia która wyplukuje witaminę D. Ale nie wariujmy. Ja ograniczyłam picie herbaty, więcej teraz soków pije. Z alko. To jak najdzie mi ochota np. Winko czerwone czy małe piwko.(może raz czy dwa na cykl lub wcale)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie zdrowy rozsądek przede wszystkim!
    Co do ziół ja chce kupić baby&mama med. Tam jest specjalny pakiet dla planujacych ciążę. Ale to nie znaczy ze nie będę pić zwykłej herbaty czasami czy że sobie drinka odmowie. Tak wiec Wedrowna nie popadaj w paranoję. Zdrowy rozsądek przede wszystkim

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 08:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak chcesz pić jeszcze coś zdrowego to zastanowilabym się na koktajlami (robionymi samemu oczywiście) warzywnymi bądź warzywno owocowymi.

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja polecam wino* czerwone. Dziala dobrze na endometriu. Wiec w pierwszej fazie cyklu jest nawet wskazane. Oczywiscie z umiarem.
    Do tego wino daje Ci luz i sie tak nie spinasz. W polaczeniu z kolacja i swieczkami robi intymna atmosfere. I na chwile zapominasz ze seks jest z powodow reprodukcyjnych a zamiast tego czerpiesz z niego przyjemnosc.

* Jesli przymujesz jakiekolwiek leki (a nie suple) to kazdy alko nawet wino jest zakazane.

nowatorka, Maczek lubią tę wiadomość

• wedrowna Debiutantka

Wysłany: 18 lutego 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie nie, nie popadam w paranoję :) zastanawiam się tak czysto hipotetycznie. Tak wiele artykułów jest czego nie pić, zakazują praktycznie wszystko, a żadnego co tak naprawdę pić. Byłam ciekawa jak Wy do tego podchodzicie.
    Dzięki za odpowiedzi

Btw. Woda z miodem i cytryną jest pyszna :)

• AnnaK89 Koleżanka

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam pyłek pszczeli, można go rozpuszczać w wodzie i pić. Podobno może przyspieszyć owulację bo wzmaga wytwarzanie LH w organizmie.
    Mój mąż bawi się w pszczoły i ma jego bardzo dużą ilość, a jak się naczytałam o jego właściwościach to zaczęłam stosować w tym cyklu. Może to był przypadek a może nie ale owulka przyszła 2 dni szybciej. więc jak ktoś ma bardzo wczesne to chyba raczej bym nie polecała.

• Maczek Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napoje gazowane, szczególnie z barwnikami i konserwantami oraz ogółem wszelkie napoje zawierające cukier lub słodziki nie są zdrowe. Warto więc dla własnego zdrowia je odstawić. Jak się ma jakieś problemy z gospodarką cukrową, to i soki owocowe nie są wskazane. Ale to jest do zrobienia dla siebie, niekoniecznie w związku ze staraniem o dziecko.

A tak poza tym to olej wszelkie instrukcje, co tu pić/nie pić, jak się starasz. Bo nigdy nie wiesz, czy się postarasz miesiąc, czy dwa lata. I przez cały ten czas będziesz sobie odmawiać herbaty, wina i ulubionego soku? ;)

Żyj normalnie ;)

Cytrynka_ lubi tę wiadomość

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • wedrowna Debiutantka

Wysłany: 19 lutego 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) dzięki. staramy się ponad pół roku, więc wiem że to może trwać, jednak warto przetestować oczyszczanie organizmu z np z kofeiny ograniczając ją do znośnego minimum. bo czemu nie, może moja cera na tym skorzysta.

btw. jeszcze jest kawa zbożowa :)

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dlaczego nie można pić rumianku?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mezem dopiero zaczynamy starania od konca marca. Tez mnie caly czas to wszystko nurtuje. Nigdy nie myslalam ze jest az tylw wyrzeczen. Myslalam ze tylko papierosy, alkohol i kawa . Dobrze ze nie pale. Uwielbiam za to czerwone wino ale z umiarem. Dobrze wiedziec o tym endometrium. Nawet nie wiedzialam. A co do kawy to jest juz taki nalog ze rzuce dopiero jak zajde w ciaze.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ