Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co z tym progesteronem
Odpowiedz

Co z tym progesteronem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • pamarancza Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2022, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam badanie progesteronu 7 dpo i wynik 14,4ng przy podanej normie 15. Czy to dobry wynik? Czytałam na forum i jedne z Was piszą, że najlepiej gdyby był ok 18, inne, że jak jest powyżej 10 to już dobrze. Co mówią Wasi lekarze na ten temat?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2022, 12:49

• Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2022, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamarancza wrote:
    Robiłam badanie progesteronu 7 dpo i wynik 14,4ng przy podanej normie 15. Czy to dobry wynik? Czytałam na forum i jedne z Was piszą, że najlepiej gdyby był ok 18, inne, że jak jest powyżej 10 to już dobrze. Co mówią Wasi lekarze na ten temat?
    Mój mówi ze powyżej 20, to on wie, ze ciałko żółte jest w pełni wydajne i była super owulacja. Ja w tym cyklu 7 dpo miałam 27,50 ; 9 dpo 26,60. Pecherzyk miał około 26 mm jak pękł

W zeszłym cyklu miałam 8 dpo 22,99 pecherzyk miał 24 mm jak pękł

A w styczniu 7 dpo miałam 17, 5 i tu pecherzyk miał ok 19 mm jak pękł

age.png
    age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ