Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne co z tymi testami????
Odpowiedz

co z tymi testami????

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam test owulacyjne robilam wczoraj wyszła cienka druga kreska kochałam sie z narzeczonym a wieczorem mialam bół podbrzucha i czułam bardzo prawy jajnik, robiłam dzisiaj test owulacyjny o 10 wyszła troche grubsza kreska zrobiłam o 13 nie wyszla wogole druga kreska o co to chodzi???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 13:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie o to, ze te testy sa zazwyczaj malo wiarygodne, juz pisalam w innym poscie, ze najwazniejszy jest sluz i temperatura.

• Another Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duże znaczenie ma też fakt jak bardzo jest rozrzedzony mocz. Jeśli robisz test po wypiciu dużej ilości płynu to często zmienia się wynik na mniej pozytywny.
    Dlatego nie robi się owulacyjnego z pierwszego moczu, bo po całej nocy stężenie w moczu LH jest takie, że prawie zawsze pokazuje wynik pozytywny.
    A swoją drogą aszka ma rację, testy często są mało wiarygodne.

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ