X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Covid w ciąży
Odpowiedz

Covid w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • bzksz Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2023, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    czy któraś z Was przechodziła w ciąży covid? Jestem obecnie w 11 tyg. i mężowi rano wyszedł pozytywny test... odkąd zaczął się źle czuć (wczoraj), to nie mieliśmy kontaktu fizycznego, spaliśmy osobno, a dzisiaj rano po tym teście spakowałam się i przeniosłam na parę dni do rodziców, ale okropnie się boję, że i tak mogłam się już zarazić. :(

Madeline lubi tę wiadomość

🙍‍♀️ 28 👦 35

Czerwiec 2022 - ⏸ ❤
    Lipiec 2022 - poronienie zatrzymane 6/9 tc 💔

Grudzień 2022 - ⏸
    31.12 - beta HCG - 100 ❤
    02.01 - beta HCG - 233 🍀
    07.01 - beta HCG - 2398 🥳
    12.01 wizyta - pęcherzyk ciążowy🤞
    31.01 wizyta - 1.78 cm dzidziula 🥰
    21.02 wizyta - prawie 4,5 cm mojego cudu ❤
    06.03 - ryzyka trisomii niskie, ryzyko preeklampsji i hipotrofii podwyższone 😒 --> Acard 150 mg
    25.07 - 2049 g Emilki 🥰

preg.png
  • Roxie_eS Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2023, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciółka - lekarz jej powiedział że covid nie jest groźny sam w sobie, ale jeśli ciężko przechodzisz to jest tak samo groźny jak inne choroby.

Ona przeszła lekko, wyspala się za wszystkie czasy, dziecko urodzone w terminie, zdrowe :)

Wszystko będzie dobrze :*

Kir AA, MTHFR, wysokie NK maciczne i we krwi obwodowej, rozjechane cytokiny.

W latach 2022-2023 - 7 ciąż biochemicznych.
    03.23 - 8+6 poronienie chybione na etapie 6+1- synuś z trisomią chromosomu 3 🥺

Nowe rozdanie:
    Acard, Accofil, Hydroxychloroquine, Intralipidy

20.07.2024 - 40+1 Jerzy 🥰
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2023, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przechodziłam w 2 trymestrze. Bardzo łagodnie. Obyło się bez powikłań.

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ