X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Covid we wczrsnej ciąży
Odpowiedz

Covid we wczrsnej ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • aria Znajoma

Wysłany: 28 listopada 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej dziewczyny
    Istnieje ryzyko, że jestem w ciąży. Będę testować we wtorek. Moja córka ma covid i mnie też potwornie bolą mięśnie. Czy ktoś miał taką sytuację? Jestem podwójnie załamana

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Misia28 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aria, jak u Ciebie? Ja też jestem załamana, bo go przeszłam na początku ciąży 😟😢

• Izi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia lekarz powinien dać Ci heparynę - wiem, że nie każdy o tym wie/stosuje ale teraz są takie wytyczne co do covidu w ciąży więc sobie warto przypilnować i dopytać tego i innego o to. Ze względu na to, że covid może dłużej żyć w łożysku + generalnie przyczynia się do powstawania zakrzepów a w ciąży krew też ma większy przepływ. Już czytałam kilka historii o dzieciakach po covidzie i porodach i są one cudowne, silne, duże i zdrowe. Nie stresuj się nad wyrost bo teraz jak najmniej stresu ;)

910608 lubi tę wiadomość

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022

♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08

preg.png
  • Misia28 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:
    Misia lekarz powinien dać Ci heparynę - wiem, że nie każdy o tym wie/stosuje ale teraz są takie wytyczne co do covidu w ciąży więc sobie warto przypilnować i dopytać tego i innego o to. Ze względu na to, że covid może dłużej żyć w łożysku + generalnie przyczynia się do powstawania zakrzepów a w ciąży krew też ma większy przepływ. Już czytałam kilka historii o dzieciakach po covidzie i porodach i są one cudowne, silne, duże i zdrowe. Nie stresuj się nad wyrost bo teraz jak najmniej stresu ;)
    mam wizytę 7 stycznia. Możesz napisać gdzie znajdę takie wytyczne? Chciałabym powiedzieć o tym lekarzowi, ale nie chcę powiedzieć, że "tak wyczytałam w internetach".

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ