X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne cyclodynon - stosował ktoś?
Odpowiedz

cyclodynon - stosował ktoś?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Sis Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czy któraś z Was zażywała Cyclodynon? Zanim zacznę wspomagać się farmakologicznie w walce o dzidzie lekarka przepisała mi właśnie te "naturalne" tabletki i ciekawa jestem czy kuracja nimi coś daje..

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, każdy organizm niestety jest inny ;)
    U Mnie nie zdziałał żadnego cuda ;)

Jeśli jeszcze nie zakupiłaś cyclodynonu to polecam zamiennik castagnus ;) jest o około 15 zł tańszy z tego co pamiętam ;)

• APS Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja stosowałam i bardzo sobie chwaliłam samopoczucie i cykle były ciut regularniejsze, ale lekarz dosyć szybko kazał mi zamienić na luteinę bo stwierdził ze jest jednak za słaby

Naszaa lubi tę wiadomość

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja stosowałam i nie zauważyłam żadnej różnicy . Brałam chyba 2 razy dziennie i troche kosztował dlatego zamieniłam na Castagnus - o wiele tańszy a skład ten sam. :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Asiak Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosuje już 5 cykl. Bardzo fajnie wyregulował mi cykle, mam dosłownie jak w zegarku, niesamowicie złagodził mi pms i wyregulował poziom prolaktyny. Ja bardzo polecam.

• domi Debiutantka

Wysłany: 13 marca 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie podziałał i to jak! :-) Stosowałam miesiąc (cykle miałam regularne,prolaktyna ok, ale bolały mnie piersi po owulacji) i wystarczyło-po miesiącu okazało się, że jestem w ciąży. Wcześniej próbowaliśmy bezskutecznie kilkanaście miesięcy. Polecam.
    zem32n0aa9ia3ium.png

[img
  • maua7maua Debiutantka

Wysłany: 14 marca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszędzie czytam, że nie powinno się brać niepokalanka w ciąży. A co jeśli zajdzie się w tę ciążę podczas kuracji? Odstawiać po owu i potem brać znowu? Czy co?
    Nie zapytałam lekarza (bo wtedy nie miałam ulotki w rękach), a teraz nie bardzo mam taką możliwość.
    Poradzicie coś? Macie w tym względzie jakąś wiedzę lub doświadczenie?

Z góry dzięki :)

• Asiak Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarz kazał brać bez przerwy aż do ujrzenia 2 kresek na teście. Branie tylko pół miesiąca nie ma sensu

• maua7maua Debiutantka

Wysłany: 14 marca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jeśli będzie się brać przez te dwa pierwsze tygodnie ciąży, to nie zaszkodzi?

• asioczek86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie zaszkodzi w ciąży. mówi się, że leku nie można nagle odstawić, tylko lepiej stopniowo. zapytaj, to lekarz ci powie. ja na obniżenie prolaktyny stosowałam bromergon i też jeszcze tydzień po ujrzeniu II kresek go łykałam, ale obniżając dawkę. było ok.

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ