Cytologia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa pod koniec kwietnia robilam cytologie i wyszla II grupa, a jeszcze w styczniu mialam III i stan zapalny. Czytalam, ze zwykle kobiety aktywne w zyciu seksualnym (czyli w wieku rozrodczym) znajdyja sie w II grupie. Dodatkowo mam nadzerke - co wplywa na odczyn zapalny jaki tez mam, mimo ze narazie udalo mi sie zejsc z tej III grupy. Nie wiem jak wy, ale ja zawsze jak mam jakis stan zapalny to lekarz nieraz przepisywal mi globulki dopochwowe np Albothyl czy galki z propolisem - u mnie to zazwyczaj pomaga. Tez zalezy jakiego rodzaju jest stan zapalny czy grzybiczy czy bakteryjny...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny;) bo widze ze mowicie ze jedna z Was ma I grupe, druga II, lub III. Ja miałam robiona cytologie gdzies tez w lipcu 2013 i nie bylo zadnej wzmianki o grupach. Opis był krotki. Pisało jedynie mniej wiecej tak:
Wymaz nadajacy sie do oceny.
Brak niepokojacych zmian (cos w tym stylu)

-
To dziwne...Ezia90 wrote:Hej dziewczyny;) bo widze ze mowicie ze jedna z Was ma I grupe, druga II, lub III. Ja miałam robiona cytologie gdzies tez w lipcu 2013 i nie bylo zadnej wzmianki o grupach. Opis był krotki. Pisało jedynie mniej wiecej tak:
Wymaz nadajacy sie do oceny.
Brak niepokojacych zmian (cos w tym stylu) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNona wrote:oo co pół roku-pięknie
Ja co roku cyto i robię też kolposkopię-polecam-widać nadżereczki i wszystkie inne zmiany jak na dłoni-to mega mikroskop. Wg mojego lekarza cyto to za mało.
Trzeba kolpo robić babeczki. Niektórzy mówią-cyto to za mało-trzeba posiew robić...ech badania badania, oszaleć można.
Ja sie zasatanwiam własnie nad posiewem i biocenozą pochwy,żeby sprawdzić czy nie mam jakichś bakteri a co to jest ta kolposkopia ? -
nick nieaktualny
-
Ja zrobiłam dziś. U mnie i mama i babcia miały raka. Wolę przed ciążą miecmwszystkie badania żeby być spokojna. W ciąży miałam liczne infekcje i lepiej wyleczyc wszystko przed ciaza
nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

dlatego, ze co chwile mam te stany zapalne, ale sadze tak jak kolezanka, ze skoro wszystko ok, nie ma potrzeby brac cos dodatkowo