Cytologia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa pod koniec kwietnia robilam cytologie i wyszla II grupa, a jeszcze w styczniu mialam III i stan zapalny. Czytalam, ze zwykle kobiety aktywne w zyciu seksualnym (czyli w wieku rozrodczym) znajdyja sie w II grupie. Dodatkowo mam nadzerke - co wplywa na odczyn zapalny jaki tez mam, mimo ze narazie udalo mi sie zejsc z tej III grupy. Nie wiem jak wy, ale ja zawsze jak mam jakis stan zapalny to lekarz nieraz przepisywal mi globulki dopochwowe np Albothyl czy galki z propolisem - u mnie to zazwyczaj pomaga. Tez zalezy jakiego rodzaju jest stan zapalny czy grzybiczy czy bakteryjny...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny;) bo widze ze mowicie ze jedna z Was ma I grupe, druga II, lub III. Ja miałam robiona cytologie gdzies tez w lipcu 2013 i nie bylo zadnej wzmianki o grupach. Opis był krotki. Pisało jedynie mniej wiecej tak:
Wymaz nadajacy sie do oceny.
Brak niepokojacych zmian (cos w tym stylu) -
Ezia90 wrote:Hej dziewczyny;) bo widze ze mowicie ze jedna z Was ma I grupe, druga II, lub III. Ja miałam robiona cytologie gdzies tez w lipcu 2013 i nie bylo zadnej wzmianki o grupach. Opis był krotki. Pisało jedynie mniej wiecej tak:
Wymaz nadajacy sie do oceny.
Brak niepokojacych zmian (cos w tym stylu) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNona wrote:oo co pół roku-pięknie
Ja co roku cyto i robię też kolposkopię-polecam-widać nadżereczki i wszystkie inne zmiany jak na dłoni-to mega mikroskop. Wg mojego lekarza cyto to za mało.
Trzeba kolpo robić babeczki. Niektórzy mówią-cyto to za mało-trzeba posiew robić...ech badania badania, oszaleć można.
Ja sie zasatanwiam własnie nad posiewem i biocenozą pochwy,żeby sprawdzić czy nie mam jakichś bakteri a co to jest ta kolposkopia ? -
nick nieaktualny