Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Cytologia a wyniki
Odpowiedz

Cytologia a wyniki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki. Proszę was o pomoc bo jestem nieco zdenerwowana.Byłam dziś i ginekologa. Pierwszy raz bolało mnie przy cytologii, zawsze tylko nieprzyjemne uczucie. Leciała mi krew a teraz mam plamienia. Co zdarza się pierwszy raz. Zrobiła mi tez USG co też mnie zdziwiło. Przy badaniu okropny ból prawego jajnika. Jajniki rzekomo w normie. Mam czekać na telefon w sprawie wyników cytologii a normalnie każą przyjść po dwóch tygodniach. Dodam, że po ciąży miałam nadżerkę jakieś 2,5 roku temu. Mam nieregularne cykle ale wiąże to z odstawieniem tabletek anty w listopadzie oraz bóle jajników przez które podejrzewałam ciąże. Czy mam powody żeby się martwić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś miał podobnie? :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minonkowa temat drażliwy, bo cytologia nie zawsze jest przyjemna zależy od pobrania próbki, jeden lekarz pobiera więcej próbki do badania to wiąże się z większym dyskomfortem, to samo z usg jeden lekarz będzie bardziej penetrował tkanki inny będzie badał powierzchownie mniej wnikliwie. To zależy od ręki specjalisty i warunków podczas badania. Czekaj spokojnie na wyniki. To że zadzwonią do ciebie z wynikami to tylko plus, może będą mieli możliwość oddania wyników wcześniej. Pozdrawiam serdecznie i nie zamartwiaj się na zapas.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Marcjanno za odpowiedź. Ginekolog mam tę samą od lat..

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ