Cytologia a wyniki
-
nick nieaktualnyCześć kobietki. Proszę was o pomoc bo jestem nieco zdenerwowana.Byłam dziś i ginekologa. Pierwszy raz bolało mnie przy cytologii, zawsze tylko nieprzyjemne uczucie. Leciała mi krew a teraz mam plamienia. Co zdarza się pierwszy raz. Zrobiła mi tez USG co też mnie zdziwiło. Przy badaniu okropny ból prawego jajnika. Jajniki rzekomo w normie. Mam czekać na telefon w sprawie wyników cytologii a normalnie każą przyjść po dwóch tygodniach. Dodam, że po ciąży miałam nadżerkę jakieś 2,5 roku temu. Mam nieregularne cykle ale wiąże to z odstawieniem tabletek anty w listopadzie oraz bóle jajników przez które podejrzewałam ciąże. Czy mam powody żeby się martwić?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMinonkowa temat drażliwy, bo cytologia nie zawsze jest przyjemna zależy od pobrania próbki, jeden lekarz pobiera więcej próbki do badania to wiąże się z większym dyskomfortem, to samo z usg jeden lekarz będzie bardziej penetrował tkanki inny będzie badał powierzchownie mniej wnikliwie. To zależy od ręki specjalisty i warunków podczas badania. Czekaj spokojnie na wyniki. To że zadzwonią do ciebie z wynikami to tylko plus, może będą mieli możliwość oddania wyników wcześniej. Pozdrawiam serdecznie i nie zamartwiaj się na zapas.
-
nick nieaktualny
-