cytomegalia
-
nick nieaktualny
-
Morwa wrote:Ja robiłam te z pakietu diagnostyki . Czyli te przed ciążą (IGG) . Wszystko wyszło reaktywne czyli dodatnie . Także miałam styczność i z cytomegalia i z toksoplazmozą, a na Różyczke miałam szczepienia tak samo jak na HBs (więc również wyniki wyszło dodatnie).
Pocieszylas mnie troszke Morwa, dzieki Ja mam igg dodatnie a to drugie ujemne -
mi ostatnio internistka mówiła o możliwości zaszczepienia p. różyczce. z tym, że po szczepieniu trzeba na dwa miesiące odłożyć starania.
dziwne jest tylko to, że nie kazała najpierw robić badań na tą różyczkę.. tzn i tak zrobię je na własną rękę..
orientujecie się może, jaki jest koszt szczepionki? i czy ona jest refundowana?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 19:20
Po 3 latach starań, w końcu z nami Pola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
Leonek, styczeń 2017, 28tc
-
hej, ja właśnie dzisiaj byłam robić te badania, lekarz zalecił mi takie badania przed ciążą, teraz muszę czekać na wyniki. Na różyczkę byłam szczepiona, mimo to lekarz zlecił mi badanie żeby określić ile mam przeciwciał. Ciekawe jak wyjdzie toxo i cytomelagia
-
coffee wrote:kate a nie bylas szczepiona w szkole? bo mi tez mowili o tym ale kojarzylam, ze mam i po badaniu wyszlo, ze rzeczywisciePo 3 latach starań, w końcu z nami Pola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
Leonek, styczeń 2017, 28tc
-