Czekamy dłużej... ale nie przestajemy wierzyć ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kindza no to się doczekałaś, i to przed weekendem, super😁. Oby szybciutko i dobrze wszystko poszło 🌸🌸✊🏼30 🙋🏽♀️ 34 🙋🏽
Starania od 09/25 o pierwsze 👶🏽
13cs
Tarczyca ✅
Progesteron 7-9 dpo ✅
Łagodna IO
Homocysteina ✅
SHBG ⬇️
Testosteron ⬆️
Prolaktyna⬆️ -dostinex
AMH 6,58 -PMOS
HyCoSy 08/26 oba jajowody drożne ✅
On:
Badanie nasienia, morfologia, posiew ✅ CP/CPPS -
Oby ten koniec sierpnia każdej z nas przyniósł jakiś pozytywny przełom... 🥹
Remedios, Agi96, Kompotlinka, Seabird, kindzaaaa, Mona_Mona lubią tę wiadomość
👩 34 l. | 🧔 37 l.
❤️ Starania z przerwami od 09.2025 | 4 cs ❌
👩💊 IO | NT | Metformina | Ozempic (przerwa w staraniach)
⚖️ -13.1 kg 💪
🧔 Obniżona morfologia
🙏 „Powierz Panu swoją drogę i zaufaj Mu: On sam będzie działał.” (Ps 37,5) -
kindzaaaa wrote:Agi 96 super że jesteś już po i wszystko w porządku, oby to pomogło 🤞🏻
A ja właśnie dowiedziałam się że jutro mam zabieg o 7 rano, jestem pierwsza w kolejce 🫣
To nie tak źle! No i tak wcześnie to lepiej bo będzie łatwiej być na czczo. W Novum histeroskopię robią późnym popołudniem, a trzeba być 6 h na czczo i 3 bez picia, to będzie trudne 🫣 punkcja była o 10 więc nie cierpiałam pół dnia…
Agi96, kindzaaaa, Mona_Mona lubią tę wiadomość
Starania od 04.2025
🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto, cechy adenomiozy
🤷🏻♂️36 lat
OAT
Fragmentacja 26%
07.26 IVF (Gonal F, Orgalutran, Mensinorm)
ICSI+MACS+Embrioskop
3 MII
23.07.26 ET 4BB beta 0 ❌
+ 2x bl2 ❄️ -
Lady A. wrote:Oby ten koniec sierpnia każdej z nas przyniósł jakiś pozytywny przełom... 🥹
O tak, niech tak będzie 🌸🥹
Kiedy będziesz miała jakieś info co do wymazów?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia, 17:06
30 🙋🏽♀️ 34 🙋🏽
Starania od 09/25 o pierwsze 👶🏽
13cs
Tarczyca ✅
Progesteron 7-9 dpo ✅
Łagodna IO
Homocysteina ✅
SHBG ⬇️
Testosteron ⬆️
Prolaktyna⬆️ -dostinex
AMH 6,58 -PMOS
HyCoSy 08/26 oba jajowody drożne ✅
On:
Badanie nasienia, morfologia, posiew ✅ CP/CPPS -
Jestem właśnie w drodze, ostatnio na biocenozę czekałam 5 dni 🫣 ale wizytę u gina zaplanowałam na 10 września żeby wszystkie wyniki zdążyły mi spłynąć. Nie wiem czy tak się da, ale poproszę o rozszerzony antybiogram, może uda się uniknąć szpitala...Agi96 wrote:O tak, niech tak będzie 🌸🥹
Kiedy będziesz miała jakieś info co do wymazów?
Agi96 lubi tę wiadomość
👩 34 l. | 🧔 37 l.
⚖️ -13.1 kg 💪
🧔 Obniżona morfologia
🌸 kindzaaa powodzenia jutro! 🤞🤞
kindzaaaa lubi tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️
👦
08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN, krew⏳️
10.26 konsultacja andro?⏳️ -
Ja jestem już po wymazach, opowiadałam Wam, że mam problem z badaniami przy użyciu wziernika, bo bardzo mnie bolą. Otóż dzisiaj w czasie badania wziernik się złamał i trzeba było zakładać następny. Nie muszę mówić jak to bolało i że to utrwala jeszcze traumę 🫠 wszystkie wymazówki zakrwawione 🫣 widziałam po badaniu pH że wyszło 5, więc biocenoza raczej się nie poprawiła.👩 34 l. | 🧔 37 l.
⚖️ -13.1 kg 💪
🧔 Obniżona morfologia
Lady 🫂 ehh...oby Twoje przeczucia sie nie sprawdzily i mimo wszystko wymazy wyszły lepsze 😘
Ale miałaś przeżycia, ja bardzo nie lubię wziernika, wiec wiem co masz na mysli...
Kindzaaa powodzenia ✊️ bede trzymać kciuki, równocześnie czekając pod gabinetem 🌞26.08.2011 3450gram i 52cm 💙
23.01.2023 3100gram, 49 cm 💝
Starania od 10.2024
Hashimoto, wysoka prolaktyna, lewy jajowód niedrożny.
05.2026 - histeroskopia
07.2026 - drożność jajowodów - oba drożne
-
Kasiooola ja dzisiaj zwątpiłam czy w ogóle jestem w stanie zostać mamą skoro mam z tym taki problem...Kasiooola wrote:Lady 🫂 ehh...oby Twoje przeczucia sie nie sprawdzily i mimo wszystko wymazy wyszły lepsze 😘
Ale miałaś przeżycia, ja bardzo nie lubię wziernika, wiec wiem co masz na mysli...
Kindzaaa powodzenia ✊️ bede trzymać kciuki, równocześnie czekając pod gabinetem 🌞👩 34 l. | 🧔 37 l.
⚖️ -13.1 kg 💪
🧔 Obniżona morfologia
Lady A. wrote:Kasiooola ja dzisiaj zwątpiłam czy w ogóle jestem w stanie zostać mamą skoro mam z tym taki problem...
Jesteś w stanie! Współczuję sytuacji, mam nadzieję że osoba pobierająca była delikatna i empatyczna mimo wszystko. Ciało ma swoje reakcje odruchowe, ale da się nad tym pracować i oswajać by nie reagowało obronnie. Polecam podcast "Ładnie o traumie" i książkę Sabiny Sadeckiej - to są treści ogólnie o traumie, ale mocno osadzone w pracy z ciałem. I bardzo szeroko autorka omawia zjawisko traumy.
Mnie denerwowały kiedyś uwagi lekarek, położnych że się spinam - to było przeciwskuteczne bo spinałam się potem jeszcze bardziej. Potem trafiłam do lekarza, który mówił co będzie robił, ew. sugerował żeby teraz właśnie rozluźnić mięśnie, takim spokojnym a nie oskarżycielskim tonem i to znacznie lepiej działało. Potem to rozluźnianie przed badaniem weszło mi w nawyk.
Remedios, Agi96, Mona_Mona lubią tę wiadomość
👩❤️👨 31&38 l. 20 cs
💃 AMH - 1,72, przewlekłe zapalenie endometrium (histeroskopia po 1 nieudanym cyklu IVF)
👦 morfologia 0-2%, hipogonadyzm - wyrównany
Marzec 26' - I cykl IVF
10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
3 transfery - 2x beta ujemna❌ , 1x ciąża biochemiczna.
Sierpień 26' - II cykl IVF
13 pęcherzyków - 10 kumulusów - 5 MII - 2 zygoty w 1 dobie - 1 morula w 5 dobie - transfer świeży ❌
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
@Agi96, super, że drożność już za Tobą! Oby przepłukanie tego jednego jajowodu zrobiło różnicę i dało Wam lepsze szanse 🍀
@Lady A., współczuję sytuacji, mnie też czasem boli badanie wziernikiem, zwłaszcza jeśli lekarz się spieszy i działa niedelikatnie. Nie wiem co Twój musiał z nim robić, że aż się złamał... Ale przetrwałaś to, teraz trzymam kciuki za wyniki 🤞
@kindzaaa, powodzenia jutro!
Agi96, Mona_Mona lubią tę wiadomość
32👩🏼
⏳Starania od 03.2025
12.2025 CB 💔
Cytologia HPV, biocenoza, MUCHa, wymazy bakteriologiczno-mykologiczne ✅
Hormony ✅ Tarczyca ✅
Owulacje ✅ Badanie nasienia ✅
Endometrioza II/III stopnia 🔴
HyFoSy 06.26 ✅
Histeroskopia 🔜 jesień? -
Dzięki dziewczyny za wsparcie ♥️ ja naprawdę staram się coś z tym robić, ta reakcja jest niezależna ode mnie. Jestem strasznie spięta i nie umiem wyluzować, dzięki Morgo za polecenia - na pewno skorzystam. To dla mnie mega trudne, bo dzisiaj wiedziałam na co się piszę. To zawsze boli, ale ból przy pękaniu tego wziernika był nie do opisania. Lepiej zadziałał paradoksalnie większy rozmiar. Dziewczyna, która pobierała mi wymaz też się spięła, wiem, że chciała dobrze. Krwawię do tej pory. W ogóle od razu mnie zalało i do tej pory mam dyskomfort. Od razu zaczęłam myśleć czy sobie z tym poradzę, a skoro mam z tym problem to jak dam radę przebrnąć przez te wszystkie medyczne procedury. Kasiooola niewątpliwie pomogła mi Twoja stopka - przykro mi, że też Cię to boli, ale jednak masz dwoje dzieci, więc jakoś przez to przebrnęłaś. Jeszcze niedawno nie chciałam robić nawet prostych badań krwi, może i tu jakoś się przemogę...
Kasiooola, Mona_Mona lubią tę wiadomość
👩 34 l. | 🧔 37 l.
⚖️ -13.1 kg 💪
🧔 Obniżona morfologia
Lady A., to brzmi bardzo boleśnie, przykro mi że przez to przechodzisz. Myślę że nie ma to wpływu na twoje szanse na dziecko, ale może warto popracować u fizjoterapeuty uroginekologicznego? Dla własnego komfortu
Morgo lubi tę wiadomość
Starania od 04.2025
🤷🏽♀️30 lat
🤷🏻♂️36 lat
OAT
Fragmentacja 26%
ICSI+MACS+Embrioskop
3 MII
23.07.26 ET 4BB beta 0 ❌
+ 2x bl2 ❄️ -
Po ostatnich wymazach poszłam, ale fizjoterapeutka powiedziała mi, że jeszcze takiego przypadku nie miała 😅 nie potrafi wyjaśnić dlaczego tak się u mnie dzieje, podejrzewała obniżenie narządów. Ale ginekolog tego nie widział, więc dla mnie raczej odpada. Muszę próbować sama coś z tym robić. Ja się mimowolnie spinam i muszę pracować nad rozluźnieniem. Im bardziej wszystko jest tam spięte tym bardziej boli. Pomyślałabym faktycznie nad przyczynami anatomicznymi ale współżycie nie jest bolesne. Tak samo wizyta u fizjoterapeutki, większość jej badań zniosłam w miarę dobrze. Zaciskam zęby na tych badaniach i jakoś muszę przetrwać, tak do tego podchodzę...
Kasiooola lubi tę wiadomość
👩 34 l. | 🧔 37 l.
⚖️ -13.1 kg 💪
🧔 Obniżona morfologia
Lady ja tez sie zawsze spinam i moja ginekolog zawsze o tym wie bo mowi mi zebym probowala spokojnie oddychać i nie myslec na badaniu, bo ona mnie tym wziernikiem tylko dotknie a ja wszystko napinam.Ja mam stwierdzone wzmożone napięcie mięśni, pracowałam z nimi po ostatnim porodzie bo nawet wtedy współżycie bylo bolesne i nie wiele to dało. Jak ide do innego gina niz moja od zawsze to on marudzi ale jestem spieta. Co ciekawe fizjo po ostatnim porodzie mowila mi ze z takim spiętym mięśniem nie dałabym rady urodzić naturalnie, oczywiście katowałam sie po drugiej cc ze nie chcialam probowac vbac.
Moze sprobuj probiotyki w globulkach, jak jest ranka to sie szybciej zagoi.
Pocieszam ze w ciazy nie używa sie wziernika 😉
Byłam na monitoringu, pecherzyk ma ok 19 mm, peknie jutro/pojutrze, dostalam recepte na ovitrelle ale u mnie wszedzie sa ampulkostrzykawki, zastanawiam sie czy dam rade bo pen chyba lepszy...co myślicie ktora z was robila ?26.08.2011 3450gram i 52cm 💙
23.01.2023 3100gram, 49 cm 💝
Starania od 10.2024
Hashimoto, wysoka prolaktyna, lewy jajowód niedrożny.
05.2026 - histeroskopia
07.2026 - drożność jajowodów - oba drożne
-
Ja miałam ampułkostrzykawkę Ovitrelle i bez problemu, ale to już było po 2 tygodniach codziennych zastrzyków w IVF i nie robiło to na mnie wrażenia 😅 nie wiedziałam że jest Ovitrelle w penie, myślałam że to raczej przy takich lekach które dzieli się na dawki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia, 09:27
Starania od 04.2025
🤷🏽♀️30 lat
🤷🏻♂️36 lat
OAT
Fragmentacja 26%
ICSI+MACS+Embrioskop
3 MII
23.07.26 ET 4BB beta 0 ❌
+ 2x bl2 ❄️ -
W każdym razie nie ma co się tym spinać, igła cieniutka, łapiesz fałd skóry na brzuchu i raz dwa podajesz
Morgo, Mona_Mona lubią tę wiadomość
Starania od 04.2025
🤷🏽♀️30 lat
🤷🏻♂️36 lat
OAT
Fragmentacja 26%
ICSI+MACS+Embrioskop
3 MII
23.07.26 ET 4BB beta 0 ❌
+ 2x bl2 ❄️ -
Kasiola - dla mnie amupulkostrzykawka jest lepsza niż pen, serio. Idzie sprawniej
. Gorsze są te do rozcieńczania, ja taki Zivafert dostałam do podania dokładnie o 21:30 w podwójnej dawce w jednej iniekcji. Myślałam że osiwieję 🫣. Śmiałam się że to mój egzamin umiejętności pielęgniarskich.
Ja też korzystałam z konsultacji z fizjo uro-gin, nawet długo przed staraniami, bo miałam nadmiernie napięte MDM. Teraz przed mrożonymi transferami jak się uda to wpadam na pojedynczą sesję, ale sama czuję że nie ma dużo do rozluźniania. Od dziecka jestem lękowa także myślę że stąd te napięcia. A zmniejszyły się pewnie i dzięki ćwiczeniom, i psychoterapii, i sertralinie (SSRI) - po 10 latach męczenia się z zaburzeniami lękowymi, próby leczenia wyłącznie psychoterapia długoterminową zdecydowałam się na farmakologię i to był duży gamechanger także dla ciała.
Mona_Mona lubi tę wiadomość
👩❤️👨 31&38 l. 20 cs
💃 AMH - 1,72, przewlekłe zapalenie endometrium (histeroskopia po 1 nieudanym cyklu IVF)
Marzec 26' - I cykl IVF
13 pęcherzyków - 10 kumulusów - 5 MII - 2 zygoty w 1 dobie - 1 morula w 5 dobie - transfer świeży ❌
Remedios - a histeroskopię masz w znieczuleniu ogólnym? Fajnie że masz opcję w Klinice. Robić ją będzie Twój lekarz czy ktoś z teamu, co się zajmuje patologiami macicy? Kiedyś zgadałam się z dr Lewandowskim na insta i spodobało mi się, że przykładają wagę do czynników macicznych niepowodzeń (pisał akurat o adenomiozie warstwy łączącej), które są prawdopodobnie niedoszacowane.👩❤️👨 31&38 l. 20 cs
Marzec 26' - I cykl IVF
Pocieszyłaś 😅 chociaż tak naprawdę u mnie jest problem z kompletem badań, USG też nie należy do przyjemnych. Paradoksalnie moje pierwsze USG, które było przezodbytnicze nie było takie bolesne jak przezpochwowe 🫣 muszę go zdecydowanie przepracować, bardzo się staram coś w tym temacie zmienić. Czytałam też, że dzięki hormonom ciążowym to napięcie trochę się zmniejsza fizjologicznie i szczerze na to liczę 😅Kasiooola wrote:Lady ja tez sie zawsze spinam i moja ginekolog zawsze o tym wie bo mowi mi zebym probowala spokojnie oddychać i nie myslec na badaniu, bo ona mnie tym wziernikiem tylko dotknie a ja wszystko napinam.Ja mam stwierdzone wzmożone napięcie mięśni, pracowałam z nimi po ostatnim porodzie bo nawet wtedy współżycie bylo bolesne i nie wiele to dało. Jak ide do innego gina niz moja od zawsze to on marudzi ale jestem spieta. Co ciekawe fizjo po ostatnim porodzie mowila mi ze z takim spiętym mięśniem nie dałabym rady urodzić naturalnie, oczywiście katowałam sie po drugiej cc ze nie chcialam probowac vbac.
Moze sprobuj probiotyki w globulkach, jak jest ranka to sie szybciej zagoi.
Pocieszam ze w ciazy nie używa sie wziernika 😉
Byłam na monitoringu, pecherzyk ma ok 19 mm, peknie jutro/pojutrze, dostalam recepte na ovitrelle ale u mnie wszedzie sa ampulkostrzykawki, zastanawiam sie czy dam rade bo pen chyba lepszy...co myślicie ktora z was robila ?
Kasiooola lubi tę wiadomość
👩 34 l. | 🧔 37 l.
⚖️ -13.1 kg 💪
🧔 Obniżona morfologia
🙏 „Powierz Panu swoją drogę i zaufaj Mu: On sam będzie działał.” (Ps 37,5)