Czekamy dłużej... ale nie przestajemy wierzyć ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
A w ogóle to przez rok jak byłam na miesięcznym było kilka takich sytuacji gdzie lekarz mówił że cykl jest bezowulacyjny, a ktoś właśnie w tym cyklu zachodził w ciążę 😅 magia normalnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia, 15:09
Morgo, Kasiooola, Agi96, Lady A., Mona_Mona lubią tę wiadomość
Starania od 04.2025
🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto, cechy adenomiozy
🤷🏻♂️36 lat
OAT
Fragmentacja 26%
07.26 IVF (Gonal F, Orgalutran, Mensinorm)
ICSI+MACS+Embrioskop
3 MII
23.07.26 ET 4BB beta 0 ❌
+ 2x bl2 ❄️ -
A z drugiej strony LUF, przy którym progesteron też może być wyższy. Wiecie co ja to ostatnio doszłam do wniosku, że tylko ciąża gwarantuje, że owulacja się odbyła 😅
Morgo, Remedios, Kompotlinka, askowe, Agi96, Mona_Mona, KAaareii lubią tę wiadomość
👩 34 l. | 🧔 37 l.
❤️ Starania z przerwami od 09.2025 | 4 cs ❌
👩💊 IO | NT | Metformina | Ozempic (przerwa w staraniach)
⚖️ -13.1 kg 💪
🧔 Obniżona morfologia
🙏 „Powierz Panu swoją drogę i zaufaj Mu: On sam będzie działał.” (Ps 37,5) -
Haha no racja dziewczyny, gdybać to my sobie możemy zawsze 😂 ciąża brzmi już przekonująco 😂
Mona_Mona lubi tę wiadomość
30 🙋🏽♀️ 34 🙋🏽
Starania od 09/25 o pierwsze 👶🏽
13cs
Tarczyca ✅
Progesteron 7-9 dpo ✅
Łagodna IO
Homocysteina ✅
SHBG ⬇️
Testosteron ⬆️
Prolaktyna⬆️ -dostinex
AMH 6,58 -PMOS
HyCoSy 08/26 oba jajowody drożne ✅
On:
Badanie nasienia, morfologia, posiew ✅ CP/CPPS -
Mona dzieki za info,moja gin kazala mi podac rano, bo juz mialam większy pecherzyk to napisala ze od razu jak zdobędę w sobote rano 🙉
I zmiotło mnie to z planszy. Wczoraj spalam w dzien 3 godziny i bol glowy mnie wieczorem chcial skończyć. Myslalam ze nici z ❤️, bylo ciezko,😁
Dzisiaj juz lepiej jajniki bolą, nawet bardziej prawy na którym nie bylo nic, brzuch mam wzdęty i cwiczenia na orbitreku dzis rano byly ciezkie.
W dzień nieco lepiej ale tez spalam,dzisiaj krócej ale tez.
Kindzaa ooo ciekawe, moze akurat udroznili i tylko podali wynik co sie udalo zrobic 🍀 trzymam kciuki za zajscie w ciaze w tym roku!
To trzymam za nas wszystkie 💪
Agi ja myślałam ze progesteron 7dpo ale LUF tez sie zdarza z wysokim progiem. Teraz mialam pierwszy raz monitoring, zawsze opierałam sie na badaniu, za tydzien bede robic proga i patrzec czy sie cos podziało.
Jeszcze od kwietnia mierze temperaturę ro mam charakterystyczny skok
BTW nie mam terminu na sprawdzenie czy pecherzyk pękł, zastanawiam sie czy jak bede 7 wrzesnia u gina z kliniki to czy on wtedy zauwazy 🙈
Agi96, Mona_Mona lubią tę wiadomość
26.08.2011 3450gram i 52cm 💙
23.01.2023 3100gram, 49 cm 💝
Starania od 10.2024
Hashimoto, wysoka prolaktyna, lewy jajowód niedrożny.
05.2026 - histeroskopia
07.2026 - drożność jajowodów - oba drożne
-
Ja doszłam do wniosku, że chyba zacznę mierzyć temperaturę znowu 😁 tak informacyjnie żeby zobaczyć jak się zmienił mój cykl i jak wpłynie progesteron. Ogólnie to bardzo zmienił mi się przebieg okresu na Ozempicu. Mam dużo lżejszy i krótszy, praktycznie bez skrzepów.
Seabird, Remedios, Kasiooola, Morgo, Agi96, Kompotlinka, Mona_Mona, KAaareii lubią tę wiadomość
👩 34 l. | 🧔 37 l.
⚖️ -13.1 kg 💪
🧔 Obniżona morfologia
Lady A. wrote:Ja doszłam do wniosku, że chyba zacznę mierzyć temperaturę znowu 😁 tak informacyjnie żeby zobaczyć jak się zmienił mój cykl i jak wpłynie progesteron. Ogólnie to bardzo zmienił mi się przebieg okresu na Ozempicu. Mam dużo lżejszy i krótszy, praktycznie bez skrzepów.
W sumie jestem ciekawa czy to ma bezpośrednie przełożenie - tempka lutealnej vs wysokość proga. W poprzednich cyklach miewałam temperatury rzędu 37 z hakiem i przy tym plamienia, a w tym np oscyluje w okolicach 36,7-36,8 a podejrzewam że może być wysoki… trzeba by było zrobić jakieś badanie 😅
W każdym razie mierzenie bardzo spoko w ramach potwierdzenia owulacji i zbierania danych, ale mi się zdarza trochę zafiksować na tych wzlotach i upadkach, w sumie nie wiem na ile mi to pomaga a na ile przeszkadza.
Lady A. lubi tę wiadomość
Starania od 04.2025
🤷🏽♀️30 lat
🤷🏻♂️36 lat
OAT
Fragmentacja 26%
ICSI+MACS+Embrioskop
3 MII
23.07.26 ET 4BB beta 0 ❌
+ 2x bl2 ❄️ -
Ja na początku starań mierzyłam, potem zarzuciłam, a w tym cyklu ze względu na te zawirowania z posiewami i tak nie możemy się starać, chyba że jutro dostanę wyniki, że jest zupełnie czysto 🙈 także ten cykl będzie szkoleniowy żeby ogarnąć jak to wszystko teraz wygląda. Ponoć cykle mają mi się skrócić na progesteronie albo ja coś źle zrozumiałam... Na pewno nie lutealna, ale jakoś maszyneria ma inaczej zacząć działać.Remedios wrote:W sumie jestem ciekawa czy to ma bezpośrednie przełożenie - tempka lutealnej vs wysokość proga. W poprzednich cyklach miewałam temperatury rzędu 37 z hakiem i przy tym plamienia, a w tym np oscyluje w okolicach 36,7-36,8 a podejrzewam że może być wysoki… trzeba by było zrobić jakieś badanie 😅
W każdym razie mierzenie bardzo spoko w ramach potwierdzenia owulacji i zbierania danych, ale mi się zdarza trochę zafiksować na tych wzlotach i upadkach, w sumie nie wiem na ile mi to pomaga a na ile przeszkadza.
Wczoraj akurat rozmawiałam z przyjaciółką, która "starała się długo" (jakieś pół roku) o dziecko i według niej trzeba na luzie i odpuścić. Nawet się nie wkurzyłam tylko logicznie jej wyjaśniłam, że jesteśmy w tym samym wieku - jej dziecko kończy 8 lat, a ja w tym wieku naprawdę nie mam czasu na takie zupełne odpuszczanie bez żadnej diagnostyki, bo nie startujemy z zupełnie czysta kartą tylko już na starcie mamy trudności...👩 34 l. | 🧔 37 l.
⚖️ -13.1 kg 💪
🧔 Obniżona morfologia
Wiesz ja po pierwszym zastosowaniu proga miałam kolejną owulke prawie tydzień wcześniej niż normalnie. Więc może o takie coś chodzi? Tym razem po punkcji i transferowym progesteronie już nie było aż takiego efektu, ale i tak nie musiałam długo czekać.
Co do koleżanki to szkoda słów, niestety syty głodnego nie zrozumie 😞 takie gadki o odpuszczeniu to sobie można wsadzić… trzeba przyjąć jednym uchem wypuścić drugim, ale wiem jak takie rzeczy potrafią zakłóć nawet jak są z dobrymi intencjami wypowiedziane 🙃
Lady A., Mona_Mona lubią tę wiadomość
Starania od 04.2025
🤷🏽♀️30 lat
🤷🏻♂️36 lat
OAT
Fragmentacja 26%
ICSI+MACS+Embrioskop
3 MII
23.07.26 ET 4BB beta 0 ❌
+ 2x bl2 ❄️ -
Pewnie właśnie o to z progiem żeby ustabilizować cykle.Remedios wrote:Wiesz ja po pierwszym zastosowaniu proga miałam kolejną owulke prawie tydzień wcześniej niż normalnie. Więc może o takie coś chodzi? Tym razem po punkcji i transferowym progesteronie już nie było aż takiego efektu, ale i tak nie musiałam długo czekać.
Co do koleżanki to szkoda słów, niestety syty głodnego nie zrozumie 😞 takie gadki o odpuszczeniu to sobie można wsadzić… trzeba przyjąć jednym uchem wypuścić drugim, ale wiem jak takie rzeczy potrafią zakłóć nawet jak są z dobrymi intencjami wypowiedziane 🙃
Teraz już nie mam takich cykli po 35 dni, raczej krócej, ale sama jestem ciekawa jak to będzie...👩 34 l. | 🧔 37 l.
⚖️ -13.1 kg 💪
🧔 Obniżona morfologia
A co do przyjaciółki - dokładnie, tak jakbym jakaś nadgorliwa była, a my nie szukamy sobie problemów na siłę - same się znajdują 😅 i jeszcze argument, że przecież kobiety rodzą po czterdziestce 😅 wiem, że rodzą co nie zmienia faktu, że chciałabym wcześniej...
Morgo lubi tę wiadomość
👩 34 l. | 🧔 37 l.
⚖️ -13.1 kg 💪
🧔 Obniżona morfologia
Hej wszystkim. W maju 2026 roku rozpoczęliśmy starania (początek pierwszego cyklu 27 kwietnia). Do tej pory cisza. Dołączyłam do ovufriend w 5 cyklu starań. Z początkiem tego cyklu zaczęłam mierzyć temperaturę. Jestem już po owulacji, więc zostało czekać.👩 '00 🧒 '96 + 🐱
Starania o 1 👶🏻 rozpoczęliśmy w maju 2026 roku.
Z początkiem 5 cyklu zaczęłam mierzyć temperaturę. W tym samym cyklu trafiłam na ovufriend. -
Witam sie w poniedziałek 🍀
Lady mnie tez juz nawet to głupie gadanie nie denerwuje, bo coraz więcej takich problemow. Ale ostatnio rozmawialam ze swoja przyjaciółka chociaz teraz juz nie wiem czy jest bliska znajoma bo kontakt znikomy,ale cos jej mowilam o staraniach to w sumie napisala mi ze mam sie cieszyć z tego co mam 🙈 takze takze...nie mam zamiaru z nia rozmawiać na ten temat ponownie.
U mnie apka wyznaczyły owu po temperaturze na piatek 🙈26.08.2011 3450gram i 52cm 💙
Starania od 10.2024
05.2026 - histeroskopia
-
Tak jest - kogo nie boli, tego nie ubodzie. Nikt nie jest na naszym miejscu i tak naprawdę nie wie czego doświadczamy na co dzień. U nas jutro będzie rodzina z małym dzieckiem, bardzo ich lubię, ale mimo wszystko to będzie trudne. Chociaż oni zrozumieją, bo nie ukrywają, że mają je dzięki in vitro.
Morgo, Kasiooola, Mona_Mona lubią tę wiadomość
👩 34 l. | 🧔 37 l.
⚖️ -13.1 kg 💪
🧔 Obniżona morfologia
Niestety wracam do Was, dzisiaj potwierdziły się moje najgorsze przeczucia, serduszko przestało bić...👩 93' 🧑 93'
Starania od 02.2025 z przerwami
07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
06.2026 - cb 💔
07.2026 - ⏸️ (13cs)
08.2026 - poronienie chybione 💔 7w -
askowe wrote:Niestety wracam do Was, dzisiaj potwierdziły się moje najgorsze przeczucia, serduszko przestało bić...
askowe tak mi przykro! 🫂 jeśli będziesz miała pytania, to pisz tutaj lub na priv 😟
Ja otrzymałam wyniki białko S i C są prawidłowe, homocysteina ja 4,93, mąż 10,89.
Wyniki DNA na trombofilię:
Factor V Leiden F5 G/G – prawidłowy ✅
F5 R2 H1299R A/A – prawidłowy ✅
Protrombina F2 G20210A G/G – prawidłowy ✅
MTHFR C677T C/T – nieprawidłowy, układ heterozygotyczny ❌
MTHFR A1298C A/A – prawidłowy ✅
PAI-1/SERPINE1 4G/5G 4G/4G – nieprawidłowy, układ homozygotyczny ❌Start starań luty 2025 🍓
7 lipca 2026 pierwsze w życiu ⏸️
USG 29.07 7+2 - brak akcji serca 💔
sierpień 2026 poronienie chybione 👼
AMH luty 2026 - 0,56
kwiecień 2026 - drożność, oba jajowody drożne
TSH lipiec 2026 - 2,10 -
askowe wrote:Niestety wracam do Was, dzisiaj potwierdziły się moje najgorsze przeczucia, serduszko przestało bić...
Bardzo mi przykro 🫂
Jak sie trzymasz ? Idziesz do szpitala? Czy czekasz w domu?
askowe lubi tę wiadomość
26.08.2011 3450gram i 52cm 💙
Starania od 10.2024
05.2026 - histeroskopia
-
Ja już wyszłam ze szpitala
https://zapodaj.net/plik-zRVnPkG8MF
Tutaj macie opis tego co dostałam, wychodzi na to że chyba cały czas były drożne
Kasiooola, Agi96, Kompotlinka lubią tę wiadomość
👩🦳27 👱🏻♂️ 29
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8 Aktualnie 1.4
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Hormony w normie,
Prolaktyna ✔️
Ferrytyna 6!!! Dramat
Witamina D 20 dramat do poprawy!
Początki IO
AMH 3.87
luty 2026 RTG HSG niedrożne jajowody
Maj 2026 SONO HSG niedrożne jajowody
Sierpień 2026 laparoskopia drożne jajowody ✋🏻
Problem: leniwe plemniki 🫣
Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego -
O nie 🙁 bardzo mi przykro askowe... Jakie to wszystko niepewne ☹️ Musi być Wam ciężko, dwa ciosy pod rząd. Trzymaj się 🫂
32👩🏼
⏳Starania od 03.2025
12.2025 CB 💔
Cytologia HPV, biocenoza, MUCHa, wymazy bakteriologiczno-mykologiczne ✅
Hormony ✅ Tarczyca ✅
Owulacje ✅ Badanie nasienia ✅
Endometrioza II/III stopnia 🔴
HyFoSy 06.26 ✅
Histeroskopia 🔜 jesień? -
Bardzo mi przykro 🫂🫂🫂👱🏻♀️32 👨33
starania od 05.2024
Wszystko gra a ciąży dwa lata nie ma
TSH: 2,55 ⬆️ Euthyrox50
Jajowody drożne ✅️
Estradiol (4 dc): 63,90 (30,90–90,40)✅️
FSH (3 dc) 5,75 (3,5–12,5)✅️
LH (3 dc) 10,00 (2,4–12,6)✅️
AMH 9,84 ng/ml ❓️
Prolaktyna 384,0 (102,0–496,0) ✅️
Testosteron (5 dc): 66,50 ✅
CA-125 (5 dc): 14 ✅
FT3: 2,79 FT4: 1,28 ✅
Ferrytyna: 74 ✅
Żelazo: 17,3 ✅
Wit D : 40,80 ✅️
Glukoza: 88,10 ✅
Partner – nasienie: 4% morfologia
Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego -
Askowe tak mi smutno 😞 to bardzo niesprawiedliwe, że musisz przez to przechodzić.
Kindzaaaa no ciekawe, czyli ogólnie wynika że wszystko ok u Ciebie? Masz już jakieś plany co dalej? Będziecie jeszcze próbować naturalnie?Starania od 04.2025
🤷🏽♀️30 lat
🤷🏻♂️36 lat
OAT
Fragmentacja 26%
ICSI+MACS+Embrioskop
3 MII
23.07.26 ET 4BB beta 0 ❌
+ 2x bl2 ❄️