X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czekamy dłużej... ale nie przestajemy wierzyć ♥️
Odpowiedz

Czekamy dłużej... ale nie przestajemy wierzyć ♥️

Oceń ten wątek:
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zerkniecie na wyniki mojego męża???

https://zapodaj.net/plik-stXfiOAv2s

Kasioooola u nas też morfologia leży.

Kasiooola lubi tę wiadomość

• Lady A. Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necik wrote:
    U mnie dziś 10 dzień cyklu i mam już prawie pozytywny test owulacyjny. Dobrze, że zaczęłam testować wczoraj.
    Mam krótki pik, więc podejrzewam że owulacja będzie jutro.
    To drugi cykl jak piję mieszankę ziół Ojca Sroki na płodność i mam taką ilość śluzu, jak nigdy. W tym cyklu piję je od pierwszego dnia, poprzednio piłam od 3, bo akurat tak przyszła przesyłka. Jak macie problem ze śluzem, to polecam. Ostatnio piłam do owulacji, teraz zastanawiam się czy robić przerwę na drugą fazę cyklu czy pić cały czas. Zapas mam spory 😁 ma któraś z was jakieś doświadczenie z nimi?
    Ta zwiększona ilość śluzu, to taka pozytywna zmiana u mnie, która daje nadzieję na ten cykl, bo do tej pory wspomagaliśmy się żelem Fertilsafe Plus. Miałam też globulki Feminum Pregna, ale akurat stosowałam je w cyklu, gdzie owulacji nie było.
    Ja piłam do owulacji, po owulacji odstawiałam. Piłam dwa cykle, potem weszły leki - mocniejszy kaliber to odstawiłam 😁

Necik lubi tę wiadomość

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAaareii wrote:
    No zobaczymy, na szczęście nam sporo zajęć i dzisiaj i ogólnie i czas jakoś leci, jajniki nadal dają czadu, więc już nawet się do tego przyzwyczaiłam. Trochę wariactwo że na taki szczegół się zwraca uwagę. Ale u nas to każda wyłapuje te niuanse, ja serio odpuściłam te 2 cykle i serio mam mniejszą kontrolę, ale obserwacja nawet niekontrolowane jest i tyle.
    Trzymam kciuki bardzo mocno! Oby to było to 🥹

KAaareii lubi tę wiadomość

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 KAaareii moje kciuki też mooocno zaciśnięte! 🤞🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia, 07:23

KAaareii lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Kasiooola Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    A zerkniecie na wyniki mojego męża???

https://zapodaj.net/plik-stXfiOAv2s

Kasioooola u nas też morfologia leży.

Ja sie nie znam ale ta morfologia serio mi sie nie podoba, nie mam pomyslu, ale u nas jest to inaczej rozpisane, wrzucę za chwile jak to u nas wyglada.
    Ja nie mam wogole motywacji,oboje przeplakalismy caly weekend 😪

Mojego sa poniżej
    https://zapodaj.net/plik-HZ7dzPdO1J
    https://zapodaj.net/plik-pCBcT0gJqf
    https://zapodaj.net/plik-4dZxiTQnPl

Nawet to ze mialam owulacje w weekend nie daje zadnych nadziei, jeszcze odkryłam ze nie bierze codziennie tych witamin bo zamiast 2x2 to bierze 2x1 bo zapomina wieczorem po kolacji 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia, 07:42

26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙

25.05.2022 II kreski 🤰
    10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
    05.08.2022 - dziewczynka? 💝
    02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
    20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
    28.09.2022 - 442 gr 💝💝
    26.10.2022 - 852 gr 🥰
    23.11.2022 - 1660 gr
    24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
    14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
    11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝

23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝

age.png
  • Reja13 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAaareii wrote:
    No zobaczymy, na szczęście nam sporo zajęć i dzisiaj i ogólnie i czas jakoś leci, jajniki nadal dają czadu, więc już nawet się do tego przyzwyczaiłam. Trochę wariactwo że na taki szczegół się zwraca uwagę. Ale u nas to każda wyłapuje te niuanse, ja serio odpuściłam te 2 cykle i serio mam mniejszą kontrolę, ale obserwacja nawet niekontrolowane jest i tyle.

Trzymam mocno kciuki! 😊

Ja odebrałam wyniki z Alabu robione w 2dc, estradiol 14 (norma Faza folikularna 21-251), FSH 6,13 (norma Faza folikularna 3,03 - 8,08), LH 2,47 (norma Faza folikularna 1,80 - 11,78).
    Estradiol poniżej normy, ale doktor Chat twierdzi:
    Niski estradiol na początku cyklu nie jest zły, wręcz często jest pożądany.
    Oznacza, że jajniki „startują z niskiego poziomu”, co daje wiarygodny obraz FSH.

KAaareii, Mika1992 lubią tę wiadomość

35 😍 38 😎
    Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓
    kwiecień 2026 - zaplanowana drożność

💊 Suplementy, leki:
    Ona: Euthyrox 25, Omega 3-6, witamina D3, magnez, czysty folian, NAC, cynk, selen
    On: Omega 3-6, D3, czysty folian, magnez, cynk, selen
    Luty 2026 po badaniu nasienia
    liczba plemników 228 mln
    ruch całkowity 165 mln
    komórki okrągłe 1,30 mln/ml (norma od 5 mln/ml)
    morfologia 2% (norma od 4%)

🕐 Długość cyklu - 29 - 30 dni

Progesteron 8dpo - 10,69
    Estradiol 8dpo - 128
    Tarczyca: TSH 2,26 (listopad 2025), FT3 - 4,9, FT4 - 14,2, ATG - 293,54, ATPO - 430,94
    Prolaktyna - 14,32
    Ferrytyna - 58
    Żelazo - 118
    D3 - 28,3
    AMH luty 2026 - 0,56
    FSH - 5,86
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiooola wrote:
    Ja sie nie znam ale ta morfologia serio mi sie nie podoba, nie mam pomyslu, ale u nas jest to inaczej rozpisane, wrzucę za chwile jak to u nas wyglada.
    Ja nie mam wogole motywacji,oboje przeplakalismy caly weekend 😪

Mojego sa poniżej
    https://zapodaj.net/plik-HZ7dzPdO1J
    https://zapodaj.net/plik-pCBcT0gJqf
    https://zapodaj.net/plik-4dZxiTQnPl

Nawet to ze mialam owulacje w weekend nie daje zadnych nadziei, jeszcze odkryłam ze nie bierze codziennie tych witamin bo zamiast 2x2 to bierze 2x1 bo zapomina wieczorem po kolacji 🙄
    Ale macie o wiele lepszą koncentrację i całkowitą liczbę. Wow. U nas to tragedia patrząc na te wyniki ;)

Kasiooola lubi tę wiadomość

• Kasiooola Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    Ale macie o wiele lepszą koncentrację i całkowitą liczbę. Wow. U nas to tragedia patrząc na te wyniki ;)

Będziecie konsultować te wyniki z ginekologiem ? Czy od razu zapisujecie sie do androloga?
    Odczytałam sie i tak ze duza ilosc a morfologia 0 to szanse na zapłodnienie sa ale potrwa dluzej,jak juz trwa półtora roku 🙄

26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙

25.05.2022 II kreski 🤰
    10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
    05.08.2022 - dziewczynka? 💝
    02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
    20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
    28.09.2022 - 442 gr 💝💝
    26.10.2022 - 852 gr 🥰
    23.11.2022 - 1660 gr
    24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
    14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
    11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝

23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝

age.png
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiooola wrote:
    Będziecie konsultować te wyniki z ginekologiem ? Czy od razu zapisujecie sie do androloga?
    Odczytałam sie i tak ze duza ilosc a morfologia 0 to szanse na zapłodnienie sa ale potrwa dluzej,jak juz trwa półtora roku 🙄
    Mąż czeka na ponowne badanie ;) I wtedy do kliniki i androloga.

• kindzaaaa Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady A. Z tego co pamiętam jak brałaś 1 cykl lek na IO to owulacje miałaś później niż zawsze?
    Bo właśnie mam 1 cykl z lekiem na IO i zawsze owulacja 12/13 dzień cyklu a teraz cisza, niby 2 dni temu owulaki zaczęły ciemnieć a dziś już znowu blade 🤯

👩‍🦳 26 👱🏻‍♂️ 28
    Starania od 03.25
    cytologia ✔️
    wymazy Mucha ✔️
    TSH 1,8 euthyrox 25
    Owulację występują ✔️
    Cykle 28/29
    Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸
    Hormony w normie,
    Prolaktyna ✔️
    HSG niejednoznaczne, w maju kolejne.
    Ferrytyna 6!!! Dramat
    Witamina D 20 dramat do poprawy!
    Początki IO
    AMH 3.87
    W toku; HSG, dieta, ruch

Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego

On:
    Badanie nasienia:
    Słaba ruchliwość ‼️
    Nieruchome 60% ❗️
    W toku: hormony i witaminy, ponowne badanie nasienia po rzuceniu palenia
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kindzaaaa wrote:
    Lady A. Z tego co pamiętam jak brałaś 1 cykl lek na IO to owulacje miałaś później niż zawsze?
    Bo właśnie mam 1 cykl z lekiem na IO i zawsze owulacja 12/13 dzień cyklu a teraz cisza, niby 2 dni temu owulaki zaczęły ciemnieć a dziś już znowu blade 🤯

Mi się kiedyś nie wybarwiły do końca a owulka była (i to taka porządna, progesteron 20 pierwszy raz od kiedy badam)… śledzisz temperaturę? Jak tam śluz? Masz możliwość przejść się na monitoring?

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Adenomioza?
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Utrogestan
    Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki

🤷🏻‍♂️35 lat
    OAT
    SCD 26%
    Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki

Kariotypy ok 👌

13 cs o pierwszą 🤰
  • askowe Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zaszłam w ciążę to też nie miałam piku na owulakach, było ratio 0.28 dwa dni, no i doszłam do wniosku, że mam szybki pik. Wtedy badałam tylko wieczorem, teraz jak widzę ratio powyżej 0.1 to badam dwa razy dziennie i nawet jak nie zlapię pozytywnego, ale np 0.8 to uznaję to za pik

Remedios lubi tę wiadomość

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami
    07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
    9cs

Suple:
    Omega 3 - 1000mg
    Wit D - 4000j
    Folian - 800mcg
    Inozytol - 2000mg x 2
    Laktoferyna - 200mg
    Maślan sodu
    Lexidofil - probiotyk
    Magne b6 forte - 1 tab
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ostatnio mało odzywam bo czuję zmęczenie tematem po ostatniej huśtawce. Próbuję sobie znaleźć inne hobby 😆 oczywiście żeby nie było za dobrze to skoczyło mi TSH do ponad 3. Endokrynolog dała mi dawkę wyżej, więc boję się, że to za mocno i zaraz mi spadnie pod kreskę (a ostatnio jak miałam niskie TSH to miałam strasznie długie cykle). Powoli zaczynamy umawiać wizytę w klinice na maj żeby ogarnąć kwalifikacje do IVF lub inne kroki przed naszymi dłuższymi wakacjami w czerwcu które nas wyłączą na conajmniej 1 cykl. W tym cyklu dołożyłam kwercytynę bo zainspirowała mnie lista supli Miki, a jako że jestem alergikiem to może się przydać też i z tej strony.

Jutro mam USG endometriozy, trochę mam obawy czego się dowiem. Oprócz tego czekamy na wyniki kariotypów i moje HPV (niestety muszę iść do tej przychodni na wizytę gin na NFZ żeby je odebrać 🙃).

Mąż zrobił badania nasienia po 2 miesiącach od odstawienia clo i koncentracja wciąż jest beznadziejna, ale przynajmniej wróciliśmy do poprzednich % ruchu i morfologii 🎉 może jak tak dalej pójdzie to do maja wrócimy do tych wyników które miał zanim zaczął się leczyć 😆😆😆😆

Basiax, Seabird, kindzaaaa lubią tę wiadomość

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Adenomioza?
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Utrogestan
    Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki

🤷🏻‍♂️35 lat
    OAT
    SCD 26%
    Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki

Kariotypy ok 👌

13 cs o pierwszą 🤰
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kindzaaaa wrote:
    Tak, miałam owulację w pierwszym cyklu po rozpoczęciu w 28 dc 🤡 potem w 15 dc, teraz w 22 dc, także na razie huśtawka 😅 czytałam, że to kilka cykli się normuje, a ja w tym cyklu byłam chora i w bardzo stresującej sytuacji. Mam nadzieję, że od przyszłego cyklu to się już wyprostuje...

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • askowe Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    Ja się ostatnio mało odzywam bo czuję zmęczenie tematem po ostatniej huśtawce. Próbuję sobie znaleźć inne hobby 😆 oczywiście żeby nie było za dobrze to skoczyło mi TSH do ponad 3. Endokrynolog dała mi dawkę wyżej, więc boję się, że to za mocno i zaraz mi spadnie pod kreskę (a ostatnio jak miałam niskie TSH to miałam strasznie długie cykle). Powoli zaczynamy umawiać wizytę w klinice na maj żeby ogarnąć kwalifikacje do IVF lub inne kroki przed naszymi dłuższymi wakacjami w czerwcu które nas wyłączą na conajmniej 1 cykl. W tym cyklu dołożyłam kwercytynę bo zainspirowała mnie lista supli Miki, a jako że jestem alergikiem to może się przydać też i z tej strony.

Jutro mam USG endometriozy, trochę mam obawy czego się dowiem. Oprócz tego czekamy na wyniki kariotypów i moje HPV (niestety muszę iść do tej przychodni na wizytę gin na NFZ żeby je odebrać 🙃).

Mąż zrobił badania nasienia po 2 miesiącach od odstawienia clo i koncentracja wciąż jest beznadziejna, ale przynajmniej wróciliśmy do poprzednich % ruchu i morfologii 🎉 może jak tak dalej pójdzie to do maja wrócimy do tych wyników które miał zanim zaczął się leczyć 😆😆😆😆
    Z tym "innym hobby" to mi się też udzieliło, chyba przez to, że już na tyle wyczerpałam temat, że już mam poczucie, że nie ma o czym gadać 🙈 ale też nie mam czasu zbytnio na nic, mam nadzieję, że to zabieganie nie odbije się na owulce.
    Idę jutro na drożność, mam wykupić antybiotyk i wziąć 2 tabletki jutro rano i jedną po zabiegu. Też mogę leki przeciwbólowe. Czy u was taka ilość leków wpłynęła na cykl? Zaczęłam się przejmować, że z jednej strony cykl z drożnością ma duże szanse powodzenia, z drugiej faszeruję się tyloma lekami :/

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami
    07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
    9cs

Suple:
    Omega 3 - 1000mg
    Wit D - 4000j
    Folian - 800mcg
    Inozytol - 2000mg x 2
    Laktoferyna - 200mg
    Maślan sodu
    Lexidofil - probiotyk
    Magne b6 forte - 1 tab
  • Mika1992 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kindzaaaa wrote:

Wiesz jak to z tymi owulakami - różnie. Mogłaś za dużo wypić, zrobić nie o tej godzinie i już blade. A inne objawy, śluz, ból jajników?

askowe lubi tę wiadomość

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod

IO -> Siofor 500
  • Mika1992 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:

Też jestem alergiczką i to jedyny suplement, który biorę też nie tylko po to żeby pomógł zajść w ciążę, ale żeby łatwiej przejść wiosnę :D daj znać jak później czy ci coś pomógł na objawy.

Wyczytałam na Instagramie u dietetyk.w.ginekologii że kwercetyna poprawia dojrzewanie komórek jajowych i rozwój embrionów. L karnityna podobnie - ja ją biorę od 2 tygodni bo czytałam że jest dobra w IO a tu proszę na komórki jajowe też podziała.

Ale generalnie to sporo się u Ciebie dzieje Remedios, wytrwałości!

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod

IO -> Siofor 500
  • kindzaaaa Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    Mi się kiedyś nie wybarwiły do końca a owulka była (i to taka porządna, progesteron 20 pierwszy raz od kiedy badam)… śledzisz temperaturę? Jak tam śluz? Masz możliwość przejść się na monitoring?
    Temperatury nie mierzę bo różnie wstaje więc bez sensu by to było, śluz był ale zastanawiam się bo w sobotę wieczorem taki miałam ból brzucha który trwał aż 24h i już myślałam że na sor pojadę i wtedy zrobiłam owulaka i był ciemniejszy ale nigdy aż takiego bólu nie miałam
    Jeśli to faktycznie był owulacyjny 🫣
    A ciul będzie co będzie i tak co 2 dni cały cykl próbujemy

👩‍🦳 26 👱🏻‍♂️ 28
    Starania od 03.25
    cytologia ✔️
    wymazy Mucha ✔️
    TSH 1,8 euthyrox 25
    Owulację występują ✔️
    Cykle 28/29
    Hormony w normie,
    Prolaktyna ✔️
    Ferrytyna 6!!! Dramat
    Początki IO
    AMH 3.87
    W toku; HSG, dieta, ruch

On:
    Badanie nasienia:
    Słaba ruchliwość ‼️
    Nieruchome 60% ❗️
  • kindzaaaa Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady A. wrote:
    Tak, miałam owulację w pierwszym cyklu po rozpoczęciu w 28 dc 🤡 potem w 15 dc, teraz w 22 dc, także na razie huśtawka 😅 czytałam, że to kilka cykli się normuje, a ja w tym cyklu byłam chora i w bardzo stresującej sytuacji. Mam nadzieję, że od przyszłego cyklu to się już wyprostuje...
    Oho, to mnie przeraziłaś 🤣 jak na złość chce w następnym miesiącu zrobić drożność i znając życie cykl będzie jak tasiemiec

👩‍🦳 26 👱🏻‍♂️ 28
    Starania od 03.25
    cytologia ✔️
    wymazy Mucha ✔️
    TSH 1,8 euthyrox 25
    Owulację występują ✔️
    Cykle 28/29
    Hormony w normie,
    Prolaktyna ✔️
    Ferrytyna 6!!! Dramat
    Początki IO
    AMH 3.87
    W toku; HSG, dieta, ruch

On:
    Badanie nasienia:
    Słaba ruchliwość ‼️
    Nieruchome 60% ❗️
  • kindzaaaa Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:

Najważniejsze że macie plan, jak jest plan to chociaż głowa troszkę spokojniejsza

👩‍🦳 26 👱🏻‍♂️ 28
    Starania od 03.25
    cytologia ✔️
    wymazy Mucha ✔️
    TSH 1,8 euthyrox 25
    Owulację występują ✔️
    Cykle 28/29
    Hormony w normie,
    Prolaktyna ✔️
    Ferrytyna 6!!! Dramat
    Początki IO
    AMH 3.87
    W toku; HSG, dieta, ruch

On:
    Badanie nasienia:
    Słaba ruchliwość ‼️
    Nieruchome 60% ❗️
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ