Czemu się nie udało???
-
WIADOMOŚĆ
-
Karota045 wrote:No jakby nie patrzeć to oczyszczanie tylko cały czas się zastanawiam czy faktycznie jak organizm kobiety przygotowuje się do ciąży to czy też może takie oczyszczenie się odbywać
W sensie takie plamienia co wyglądają czasem jak okres? Cóż, moja mama miała do 3 miesiąca z moim bratem, moja znajoma teraz też miała, ba - ona to i wykresy temperatur miała jak na okres ;P wiele kobiet ma chyba do 3 miesiąca takie plamienia. -
nick nieaktualnyKarota045 wrote:No ta dziewczyna normalnie urodziła więc nie poronila zastanawiam się czy ja mogę teraz przechodzić coś w stylu takiego poronienia ze względu na przebieg, wygląd tej "miesiączki" a przede wszystkim czasu kiedy się pokazała.
To źle, zrozumiałam. Z Twojej wcześniejszej wypowiedzi wynikało, że była w ciąży i nie wiedziała o niej i skończyło się krwawieniem.
Natomiast po porodzie jak najbardziej macica musi się obkurczyć i może się oczyszczać.
Myślę, że możesz tylko gdybać. -
Seli wrote:W sensie takie plamienia co wyglądają czasem jak okres? Cóż, moja mama miała do 3 miesiąca z moim bratem, moja znajoma teraz też miała, ba - ona to i wykresy temperatur miała jak na okres ;P wiele kobiet ma chyba do 3 miesiąca takie plamienia.30.10.17r.- zaczynamy starania
Ovarin + Dhupaston start
09.2017 stwierdzone Policystyczne jajniki -
Karota045 wrote:Witam wszystkich serdecznie w październiku byłam w szpitalu i zostało stwierdzone PCOS. Skierowała mnie tam oczywiście moja ginekolog. Powinnam teraz się do niej zapisać aby omówić z nią wyniki badań. Niestety na ten rok nie ma już miejsc. Na końcu października stwierdziliśmy z narzeczonym, że chcemy starać się o dziecko. Niestety do tego momentu wynik ujemny. Myślałam, że może w listopadzie się uda, bo słyszałam że przy nieregularnych cyklach serduszkowac trzeba co dwa dni. Z przyjemnością tego dotrzymalismy moje cykle zawsze były długie i nie regularne 35-75. Od tamtego miesiąca pojawił się cykl 28 dniowy. Niestety podejrzewam, że był bezowulacyjny ponieważ pojawiło się krwawienie bez żadnych symptomów. Takich jak powiększone piersi, trądzik itp. Myślałam, że uda się w listopadzie. Pojawiło się u mnie brunatne plamienie które było widać jedynie przy podtarciu. Myślałam, że to może implantacja. Niestety się pomyliłam. Przyszedł dziwny ciemny okres, i to dość skąpy nie taki jak moje poprzednie. Wystarczyła by jedna podpaska na cały dzień. Ale oczywiście że względów higienicznych jest więcej. Ten niby okres zaczął mi się 3.12.17 i trwa dalej.proszę o radę. Nie robiłam testu ciążowego, bo stwierdziłam że jeżeli przyszło coś na krztalt okresu to nie jest to potrzebne. Jak zajść w ciążę.... A wcześniejszy okres był 9.11-14.11. Serduszkowalam w nast dni.: 8.9.11.14.15.17.18.22 dzień cyklu. I następny "niby okres" przyszedł po 24 dniach. Co nigdy tak się jeszcze nie zdarzyło
Hej, ja też się borykam z takimi brunatnymi plamieniami. Pojawiły się dopiero w trakcie starań. Zaczynają się u mnie ok. 5 dni przed okresem i trwają do właściwej miesiączki. Możliwe, że jest to przez zbyt niski poziom progesteronu w 2 fazie cyklu i organizm nie jest w stanie podtrzymać ewentualnej ciąży. Ginekolog przepisał mi na to luteinę. Ty coś dostałaś?28 lat
6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
Grudzień 2017 - cytologia (ok)
Luty 2018 - USG (ok)
"Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach" -
Karota045 wrote:Ja jeszcze nic nie dostałam. Ale zaczęłam brać magnez i witaminę B6
A bierzesz kwas foliowy? Popatrz sobie też na np. ovarin albo inofem. Z tym, że ovarin ma bogatszy skład.
Ja np. biorę od ponad roku chlorellę i spirulinę - ale nie jakoś regularnie tylko różnie w miesiącu, w zbliżającym się i w trakcie @ więcej bo wtedy lżej przechodziłam i nie miałam skurczy -
Seli wrote:A bierzesz kwas foliowy? Popatrz sobie też na np. ovarin albo inofem. Z tym, że ovarin ma bogatszy skład.
Ja np. biorę od ponad roku chlorellę i spirulinę - ale nie jakoś regularnie tylko różnie w miesiącu, w zbliżającym się i w trakcie @ więcej bo wtedy lżej przechodziłam i nie miałam skurczy30.10.17r.- zaczynamy starania
Ovarin + Dhupaston start
Takie przyszły mi wyniki badań może ktoś z was będzie wiedzieć o co chodzi: luteotropina 6.90mlU/ml prolaktyna 9.50ng/ml testosteron 28.68ng/dl 14-76
Tyretropina(TSH) 1.118 0.55-4.78 FT3 3.10 2.30-4.20 FT4 1.15 0.89-1.7630.10.17r.- zaczynamy starania
Ovarin + Dhupaston start
Dziewczyny, czy któraś może mi powiedzieć czemu tak jest? Już 7 dzień krwawie. Tak samo przez cały tydzień. Bez skrzepów. Tylko raz na jakiś czas pojawiają się niteczki. Wcześniej plamilam prawie tydzień i teraz krawieckie tak długo... Pierwszy raz tak mam. Zawsze w 5/6 dniu już nic nie miałam a tu cały czas kapie...30.10.17r.- zaczynamy starania
Ovarin + Dhupaston start
Karota045 wrote:Takie przyszły mi wyniki badań może ktoś z was będzie wiedzieć o co chodzi: luteotropina 6.90mlU/ml prolaktyna 9.50ng/ml testosteron 28.68ng/dl 14-76
Tyretropina(TSH) 1.118 0.55-4.78 FT3 3.10 2.30-4.20 FT4 1.15 0.89-1.76
Nie jestem super- znawcą, ale na moje oko masz dobre wyniki tarczycowe💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Karota045 wrote:Takie przyszły mi wyniki badań może ktoś z was będzie wiedzieć o co chodzi: luteotropina 6.90mlU/ml prolaktyna 9.50ng/ml testosteron 28.68ng/dl 14-76
Tyretropina(TSH) 1.118 0.55-4.78 FT3 3.10 2.30-4.20 FT4 1.15 0.89-1.76 -
To nie mam. A dziewczyny jak myślicie czy ten dziwny okres może być poronieniem? Nie wygląda on jak zwykły okres. Tylko jakby leciała krew. Wczoraj jeszcze wyszedł mi jakby skrzep ale płaski i suchy. I cały czas tak dziwnie krwawie. Nie dość że 5 dni było plamienia to teraz mam 7 dzień krwawienia. I to nie jest ani więcej ani mniej niż przez cały tydzień.30.10.17r.- zaczynamy starania
Ovarin + Dhupaston start
Karota045 wrote:To nie mam. A dziewczyny jak myślicie czy ten dziwny okres może być poronieniem? Nie wygląda on jak zwykły okres. Tylko jakby leciała krew. Wczoraj jeszcze wyszedł mi jakby skrzep ale płaski i suchy. I cały czas tak dziwnie krwawie. Nie dość że 5 dni było plamienia to teraz mam 7 dzień krwawienia. I to nie jest ani więcej ani mniej niż przez cały tydzień.
Ciężko powiedzieć, pewność byś miała jakbyś miała betę zrobioną. Mi czasami takie skrzepy suche i płaskie (podobne czasem do naskórka, jeśli czasem złuszczałaś stopy to wiesz o co chodzi ) pojawiały się jak miałam torbiel i ona się oczyszczała i wtedy krwawienie było dłuższe, a krew różna.
Zrób sobie jeszcze te aTPO, to nie jest drogie a będziesz miała pełny obraz tarczycy. -
Seli wrote:Ciężko powiedzieć, pewność byś miała jakbyś miała betę zrobioną. Mi czasami takie skrzepy suche i płaskie (podobne czasem do naskórka, jeśli czasem złuszczałaś stopy to wiesz o co chodzi ) pojawiały się jak miałam torbiel i ona się oczyszczała i wtedy krwawienie było dłuższe, a krew różna.
Zrób sobie jeszcze te aTPO, to nie jest drogie a będziesz miała pełny obraz tarczycy.30.10.17r.- zaczynamy starania
Ovarin + Dhupaston start
A może jakaś nadżerka Ci się zrobiła i krwawi? Przy poronieniu miałabyś mocne bóle.28 lat
6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
Grudzień 2017 - cytologia (ok)
Luty 2018 - USG (ok)
"Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach" -
Torbiele małe mogą się rosnąć duże w kilka dni i szybko zniknąć Różnie. Poza tym mamy grudzień. Najświeższa torbiel mi się zrobiła w ok. 15-18 dc. i zniknęła z miesiączką. Więc to różnie bywa.
-
Może tak było.. Bo tak naprawdę nie mam żadnych innych objawów. Ani gorączki, ani nic mnie nie swędzi, nie piecze. Nic. Tylko ta krew jest dziwna. Rzadka, jak woda.30.10.17r.- zaczynamy starania
Ovarin + Dhupaston start
Poszłam dzisiaj na bete. Wynik ma być za 7 dni roboczych. Bo to ta gdzie wykrywana jest wczesna ciąża i pokaże czy było ewentualne poronienie. Muszę to chociaż w ten sposób sprawdzić. Bo to nie możliwe żeby przy cyklach 35 dniowych raptownie zrobił się 24 dniowy i krwawienie 8 dni. I to takie dziwne.30.10.17r.- zaczynamy starania
Ovarin + Dhupaston start
Cześć dziewczyny, mam wyniki bety. Jest to 2.0. Pytanie, czemu nie ma wyniku 0.00 skoro nie biorę luteiny ani innych leków? Test zrobiłam następnego dnia po zakończeniu krwawienia.30.10.17r.- zaczynamy starania
Ovarin + Dhupaston start
a jak masz dokładnie wynik, bo czasem jest tak, że piszą <2 i wtedy nie piszą 0.00
Ale jeśli tak nie było no to dziwnie...