Forum Starając się - ogólne Czemu się nie udało???
Odpowiedz

Czemu się nie udało???

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet
    Postów: 12176 2025

    Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karota045 wrote:
    No jakby nie patrzeć to oczyszczanie :D tylko cały czas się zastanawiam czy faktycznie jak organizm kobiety przygotowuje się do ciąży to czy też może takie oczyszczenie się odbywać :D

    W sensie takie plamienia co wyglądają czasem jak okres? Cóż, moja mama miała do 3 miesiąca z moim bratem, moja znajoma teraz też miała, ba - ona to i wykresy temperatur miała jak na okres ;P wiele kobiet ma chyba do 3 miesiąca takie plamienia.

    dZhdp1.png

    Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

    Więcej cudów nie będzie 😔
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 grudnia 2017, 23:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karota045 wrote:
    No ta dziewczyna normalnie urodziła więc nie poronila :) zastanawiam się czy ja mogę teraz przechodzić coś w stylu takiego poronienia ze względu na przebieg, wygląd tej "miesiączki" a przede wszystkim czasu kiedy się pokazała.

    To źle, zrozumiałam. Z Twojej wcześniejszej wypowiedzi wynikało, że była w ciąży i nie wiedziała o niej i skończyło się krwawieniem.

    Natomiast po porodzie jak najbardziej macica musi się obkurczyć i może się oczyszczać.

    Myślę, że możesz tylko gdybać.

  • Karota045 Koleżanka
    Postów: 139 13

    Wysłany: 7 grudnia 2017, 14:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    W sensie takie plamienia co wyglądają czasem jak okres? Cóż, moja mama miała do 3 miesiąca z moim bratem, moja znajoma teraz też miała, ba - ona to i wykresy temperatur miała jak na okres ;P wiele kobiet ma chyba do 3 miesiąca takie plamienia.
    Chciałbym żeby u mnie to było to i się okazało, że jestem w ciąży

    30.10.17r.- zaczynamy starania :)
    Ovarin + Dhupaston start :)
    09.2017 stwierdzone Policystyczne jajniki
  • Madame_butterly Ekspertka
    Postów: 191 58

    Wysłany: 7 grudnia 2017, 15:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karota045 wrote:
    Witam wszystkich serdecznie w październiku byłam w szpitalu i zostało stwierdzone PCOS. Skierowała mnie tam oczywiście moja ginekolog. Powinnam teraz się do niej zapisać aby omówić z nią wyniki badań. Niestety na ten rok nie ma już miejsc. Na końcu października stwierdziliśmy z narzeczonym, że chcemy starać się o dziecko. Niestety do tego momentu wynik ujemny. Myślałam, że może w listopadzie się uda, bo słyszałam że przy nieregularnych cyklach serduszkowac trzeba co dwa dni. Z przyjemnością tego dotrzymalismy :) moje cykle zawsze były długie i nie regularne 35-75. Od tamtego miesiąca pojawił się cykl 28 dniowy. Niestety podejrzewam, że był bezowulacyjny ponieważ pojawiło się krwawienie bez żadnych symptomów. Takich jak powiększone piersi, trądzik itp. Myślałam, że uda się w listopadzie. Pojawiło się u mnie brunatne plamienie które było widać jedynie przy podtarciu. Myślałam, że to może implantacja. Niestety się pomyliłam. Przyszedł dziwny ciemny okres, i to dość skąpy nie taki jak moje poprzednie. Wystarczyła by jedna podpaska na cały dzień. Ale oczywiście że względów higienicznych jest więcej. Ten niby okres zaczął mi się 3.12.17 i trwa dalej.proszę o radę. Nie robiłam testu ciążowego, bo stwierdziłam że jeżeli przyszło coś na krztalt okresu to nie jest to potrzebne. Jak zajść w ciążę.... A wcześniejszy okres był 9.11-14.11. Serduszkowalam w nast dni.: 8.9.11.14.15.17.18.22 dzień cyklu. I następny "niby okres" przyszedł po 24 dniach. Co nigdy tak się jeszcze nie zdarzyło

    Hej, ja też się borykam z takimi brunatnymi plamieniami. Pojawiły się dopiero w trakcie starań. Zaczynają się u mnie ok. 5 dni przed okresem i trwają do właściwej miesiączki. Możliwe, że jest to przez zbyt niski poziom progesteronu w 2 fazie cyklu i organizm nie jest w stanie podtrzymać ewentualnej ciąży. Ginekolog przepisał mi na to luteinę. Ty coś dostałaś?

    28 lat
    6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
    W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
    Grudzień 2017 - cytologia (ok)
    Luty 2018 - USG (ok)

    "Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach"
  • Karota045 Koleżanka
    Postów: 139 13

    Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nic nie dostałam. Ale zaczęłam brać magnez i witaminę B6

    30.10.17r.- zaczynamy starania :)
    Ovarin + Dhupaston start :)
    09.2017 stwierdzone Policystyczne jajniki
  • Seli Autorytet
    Postów: 12176 2025

    Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karota045 wrote:
    Ja jeszcze nic nie dostałam. Ale zaczęłam brać magnez i witaminę B6

    A bierzesz kwas foliowy? Popatrz sobie też na np. ovarin albo inofem. Z tym, że ovarin ma bogatszy skład.

    Ja np. biorę od ponad roku chlorellę i spirulinę - ale nie jakoś regularnie tylko różnie w miesiącu, w zbliżającym się i w trakcie @ więcej bo wtedy lżej przechodziłam i nie miałam skurczy :P

    dZhdp1.png

    Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

    Więcej cudów nie będzie 😔
  • Karota045 Koleżanka
    Postów: 139 13

    Wysłany: 7 grudnia 2017, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A bierzesz kwas foliowy? Popatrz sobie też na np. ovarin albo inofem. Z tym, że ovarin ma bogatszy skład.

    Ja np. biorę od ponad roku chlorellę i spirulinę - ale nie jakoś regularnie tylko różnie w miesiącu, w zbliżającym się i w trakcie @ więcej bo wtedy lżej przechodziłam i nie miałam skurczy :P
    kwas foliowy jeszcze zaczęłam brać ostatnio :) a jeżeli chodzi o luteine to pewnie ginekolog mi przepisze :) jak tylko skończy mi się ten okres zaczynamy się brać znowu do roboty

    30.10.17r.- zaczynamy starania :)
    Ovarin + Dhupaston start :)
    09.2017 stwierdzone Policystyczne jajniki
  • Karota045 Koleżanka
    Postów: 139 13

    Wysłany: 7 grudnia 2017, 20:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie przyszły mi wyniki badań może ktoś z was będzie wiedzieć o co chodzi: luteotropina 6.90mlU/ml prolaktyna 9.50ng/ml testosteron 28.68ng/dl 14-76
    Tyretropina(TSH) 1.118 0.55-4.78 FT3 3.10 2.30-4.20 FT4 1.15 0.89-1.76

    30.10.17r.- zaczynamy starania :)
    Ovarin + Dhupaston start :)
    09.2017 stwierdzone Policystyczne jajniki
  • Karota045 Koleżanka
    Postów: 139 13

    Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś może mi powiedzieć czemu tak jest? Już 7 dzień krwawie. Tak samo przez cały tydzień. Bez skrzepów. Tylko raz na jakiś czas pojawiają się niteczki. Wcześniej plamilam prawie tydzień i teraz krawieckie tak długo... Pierwszy raz tak mam. Zawsze w 5/6 dniu już nic nie miałam a tu cały czas kapie...

    30.10.17r.- zaczynamy starania :)
    Ovarin + Dhupaston start :)
    09.2017 stwierdzone Policystyczne jajniki
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6539 4992

    Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karota045 wrote:
    Takie przyszły mi wyniki badań może ktoś z was będzie wiedzieć o co chodzi: luteotropina 6.90mlU/ml prolaktyna 9.50ng/ml testosteron 28.68ng/dl 14-76
    Tyretropina(TSH) 1.118 0.55-4.78 FT3 3.10 2.30-4.20 FT4 1.15 0.89-1.76

    Nie jestem super- znawcą, ale na moje oko masz dobre wyniki tarczycowe :)

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • Seli Autorytet
    Postów: 12176 2025

    Wysłany: 9 grudnia 2017, 08:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karota045 wrote:
    Takie przyszły mi wyniki badań może ktoś z was będzie wiedzieć o co chodzi: luteotropina 6.90mlU/ml prolaktyna 9.50ng/ml testosteron 28.68ng/dl 14-76
    Tyretropina(TSH) 1.118 0.55-4.78 FT3 3.10 2.30-4.20 FT4 1.15 0.89-1.76
    A nie masz aTPO? bo ja mam bardziej wypośrodkowane wyniki i byłyby idealne a anty TPO jest podwyższone i to już problem ;/ to nie pełne wyniki tarczycowe...

    dZhdp1.png

    Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

    Więcej cudów nie będzie 😔
  • Karota045 Koleżanka
    Postów: 139 13

    Wysłany: 9 grudnia 2017, 10:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie mam. A dziewczyny jak myślicie czy ten dziwny okres może być poronieniem? Nie wygląda on jak zwykły okres. Tylko jakby leciała krew. Wczoraj jeszcze wyszedł mi jakby skrzep ale płaski i suchy. I cały czas tak dziwnie krwawie. Nie dość że 5 dni było plamienia to teraz mam 7 dzień krwawienia. I to nie jest ani więcej ani mniej niż przez cały tydzień.

    30.10.17r.- zaczynamy starania :)
    Ovarin + Dhupaston start :)
    09.2017 stwierdzone Policystyczne jajniki
  • Seli Autorytet
    Postów: 12176 2025

    Wysłany: 9 grudnia 2017, 10:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karota045 wrote:
    To nie mam. A dziewczyny jak myślicie czy ten dziwny okres może być poronieniem? Nie wygląda on jak zwykły okres. Tylko jakby leciała krew. Wczoraj jeszcze wyszedł mi jakby skrzep ale płaski i suchy. I cały czas tak dziwnie krwawie. Nie dość że 5 dni było plamienia to teraz mam 7 dzień krwawienia. I to nie jest ani więcej ani mniej niż przez cały tydzień.

    Ciężko powiedzieć, pewność byś miała jakbyś miała betę zrobioną. Mi czasami takie skrzepy suche i płaskie (podobne czasem do naskórka, jeśli czasem złuszczałaś stopy to wiesz o co chodzi :P) pojawiały się jak miałam torbiel i ona się oczyszczała i wtedy krwawienie było dłuższe, a krew różna.

    Zrób sobie jeszcze te aTPO, to nie jest drogie a będziesz miała pełny obraz tarczycy.

    dZhdp1.png

    Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

    Więcej cudów nie będzie 😔
  • Karota045 Koleżanka
    Postów: 139 13

    Wysłany: 9 grudnia 2017, 13:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ciężko powiedzieć, pewność byś miała jakbyś miała betę zrobioną. Mi czasami takie skrzepy suche i płaskie (podobne czasem do naskórka, jeśli czasem złuszczałaś stopy to wiesz o co chodzi :P) pojawiały się jak miałam torbiel i ona się oczyszczała i wtedy krwawienie było dłuższe, a krew różna.

    Zrób sobie jeszcze te aTPO, to nie jest drogie a będziesz miała pełny obraz tarczycy.
    W październiku miałam robione USG i wszystko było w porządku... Więc wątpię chyba, że to torbiel

    30.10.17r.- zaczynamy starania :)
    Ovarin + Dhupaston start :)
    09.2017 stwierdzone Policystyczne jajniki
  • Madame_butterly Ekspertka
    Postów: 191 58

    Wysłany: 9 grudnia 2017, 15:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może jakaś nadżerka Ci się zrobiła i krwawi? Przy poronieniu miałabyś mocne bóle.

    28 lat
    6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
    W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
    Grudzień 2017 - cytologia (ok)
    Luty 2018 - USG (ok)

    "Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach"
  • Seli Autorytet
    Postów: 12176 2025

    Wysłany: 9 grudnia 2017, 15:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torbiele małe mogą się rosnąć duże w kilka dni i szybko zniknąć :) Różnie. Poza tym mamy grudzień. Najświeższa torbiel mi się zrobiła w ok. 15-18 dc. i zniknęła z miesiączką. Więc to różnie bywa.

    dZhdp1.png

    Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

    Więcej cudów nie będzie 😔
  • Karota045 Koleżanka
    Postów: 139 13

    Wysłany: 9 grudnia 2017, 16:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może tak było.. Bo tak naprawdę nie mam żadnych innych objawów. Ani gorączki, ani nic mnie nie swędzi, nie piecze. Nic. Tylko ta krew jest dziwna. Rzadka, jak woda.

    30.10.17r.- zaczynamy starania :)
    Ovarin + Dhupaston start :)
    09.2017 stwierdzone Policystyczne jajniki
  • Karota045 Koleżanka
    Postów: 139 13

    Wysłany: 11 grudnia 2017, 11:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam dzisiaj na bete. Wynik ma być za 7 dni roboczych. Bo to ta gdzie wykrywana jest wczesna ciąża i pokaże czy było ewentualne poronienie. Muszę to chociaż w ten sposób sprawdzić. Bo to nie możliwe żeby przy cyklach 35 dniowych raptownie zrobił się 24 dniowy i krwawienie 8 dni. I to takie dziwne.

    30.10.17r.- zaczynamy starania :)
    Ovarin + Dhupaston start :)
    09.2017 stwierdzone Policystyczne jajniki
  • Karota045 Koleżanka
    Postów: 139 13

    Wysłany: 15 grudnia 2017, 19:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam wyniki bety. Jest to 2.0. Pytanie, czemu nie ma wyniku 0.00 skoro nie biorę luteiny ani innych leków? Test zrobiłam następnego dnia po zakończeniu krwawienia.

    30.10.17r.- zaczynamy starania :)
    Ovarin + Dhupaston start :)
    09.2017 stwierdzone Policystyczne jajniki
  • Seli Autorytet
    Postów: 12176 2025

    Wysłany: 15 grudnia 2017, 19:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak masz dokładnie wynik, bo czasem jest tak, że piszą <2 i wtedy nie piszą 0.00
    Ale jeśli tak nie było no to dziwnie...

    dZhdp1.png

    Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

    Więcej cudów nie będzie 😔
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego