Czemu się nie udało???
-
WIADOMOŚĆ
-
Karota045 wrote:Napisali tak : <2.00
W niektórych laboratoriach nie badają poniżej danej wartości, bo to po prostu oznacza brak ciąży i uściślenie tego wyniku nie ma znaczenia dla interpretacji. Więc ten wynik może oznaczać, że masz 0, 0.1, 1 czy cokolwiek poniżej dwa. Czyli nie jesteś w ciąży i nie ma podstaw do stwierdzenia, że byłaś
W normalnym, zdrowym cyklu, szansa na ciążę to ok. 20%! I to jeśli oboje partnerzy są zdrowi i nie ma czynników, które zmniejszają płodność (chociażby PCOS). Nie ma się co stresować po dwóch miesiącach.
Zrób podstawowe badania i będziesz wiedziała, czy możesz na spokojnie się starać, czy masz owulację itd.Seli lubi tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Byłam dzisiaj u mojej ginekolog. Uspokoiła mnie powiedziała, że tylko ok. 70% to cykle owulacyjne. I takie miesiączki to nic nie normalnego. Mam się nie stresować powiedziała, że wyniki hormonów mam dobre, i jedyne gdzie widać moje policystyczne jajniki to przy nieregularnych miesiączkach i na badaniu usg. Zlecila mi dwa dodatkowe badanie żeby mieć pełny obraz, i dostałam dhupaston żeby brać od 16 dnia cyklu przez 10 dni dodatkowo dostałam ovarin jako suplemet diety a badania na progesteron i dhea-s30.10.17r.- zaczynamy starania
Ovarin + Dhupaston start
09.2017 stwierdzone Policystyczne jajniki -
No i fajnie Jedyne, gdzie może być problem to to, że Duphaston blokuje owulację. Jeśli więc nie będziesz miała owulacji do tego 16 dnia cyklu, to po Duphastonie już jej nie będziesz miała.
Podejrzewam, że przepisała Ci go na wyregulowanie cykli (Duphaston wywołuje miesiączkę, a dodatkowo podtrzymuje ciążę w przypadku, gdy masz problem z progesteronem).
Z kolei Ovarin pomaga wywołać owulację. Dużo dziewczyn z PCOS bardzo go chwali.
Tak więc wydaje mi się, że to fajny zestaw na start, tylko musisz uzbroić się w cierpliwość i potraktować najbliższe cykle jako takie na "wyregulowanie" - bo jeśli nie wiesz, kiedy masz owulację (a przy PCOS to tym bardziej trudne do określenia), może tak być, że przy Duphastonie od 16dc po prostu jej nie będzie.
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Karota
ciemne brunatne plamienia pojawiaja sie przy cyklach bezowulacyjnych. Jest to normalne w takich przypadkach a przy pcos po prostu takie cykle sie zdarzaja.
z duphastonem tak jak ktos Ci tu radzil trzeba uwazac bo on podany przed owulacja blokuja ja.
ja sama mam pcos, mam kiepski progesteron wiec bez luteiny pewnie ciezko bedzie z ciaza, problem jest taki ze niwiadomo bez monitoringu kiedy zaczac ja brac..
ja od stycznia znow "wracam do gry" teraz nietety mialam przymusowa przerwe od 3 miesiecy ale widze ze cykle sa coraz ladniejsze, ostatnio mialam stwierdzona owulacje wiec jestem dobrej mysli..
pozdrawiam i 3mam kciuki
-
blumchen30 wrote:Karota
ciemne brunatne plamienia pojawiaja sie przy cyklach bezowulacyjnych. Jest to normalne w takich przypadkach a przy pcos po prostu takie cykle sie zdarzaja.
z duphastonem tak jak ktos Ci tu radzil trzeba uwazac bo on podany przed owulacja blokuja ja.
ja sama mam pcos, mam kiepski progesteron wiec bez luteiny pewnie ciezko bedzie z ciaza, problem jest taki ze niwiadomo bez monitoringu kiedy zaczac ja brac..
ja od stycznia znow "wracam do gry" teraz nietety mialam przymusowa przerwe od 3 miesiecy ale widze ze cykle sa coraz ladniejsze, ostatnio mialam stwierdzona owulacje wiec jestem dobrej mysli..
pozdrawiam i 3mam kciuki30.10.17r.- zaczynamy starania
Ovarin + Dhupaston start
Dziewczyny, odnośnie Dupka znalazłam info w encyklopedii leków, mi lekarz powiedział, żeby nie czytać i nie słuchać bajek, bo to nie prawna, że syntetyczny progesteron hamuje owulację http://medycyna.anauk.net/1-0-755-DUPHASTON.Encyklopedia.Lekow.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2017, 06:48
-
mi88 wrote:No i fajnie Jedyne, gdzie może być problem to to, że Duphaston blokuje owulację. Jeśli więc nie będziesz miała owulacji do tego 16 dnia cyklu, to po Duphastonie już jej nie będziesz miała.
Podejrzewam, że przepisała Ci go na wyregulowanie cykli (Duphaston wywołuje miesiączkę, a dodatkowo podtrzymuje ciążę w przypadku, gdy masz problem z progesteronem).
Z kolei Ovarin pomaga wywołać owulację. Dużo dziewczyn z PCOS bardzo go chwali.
Tak więc wydaje mi się, że to fajny zestaw na start, tylko musisz uzbroić się w cierpliwość i potraktować najbliższe cykle jako takie na "wyregulowanie" - bo jeśli nie wiesz, kiedy masz owulację (a przy PCOS to tym bardziej trudne do określenia), może tak być, że przy Duphastonie od 16dc po prostu jej nie będzie.
otóż to, ja mam owulkę +\- 18dc więc u mnie by to nie zadziałało💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Natalia1984 wrote:Dziewczyny, odnośnie Dupka znalazłam info w encyklopedii leków, mi lekarz powiedział, żeby nie czytać i nie słuchać bajek, bo to nie prawna, że syntetyczny progesteron hamuje owulację http://medycyna.anauk.net/1-0-755-DUPHASTON.Encyklopedia.Lekow.html30.10.17r.- zaczynamy starania
Ovarin + Dhupaston start
Bo przeczytałam informacje, o dziewczynie ktoeej tłumaczyła ginekolog, ze luteina jako naturalny progesteron blokuje owulację a z kolei dhupaston nie blokuje nawet przed owulacja i przeczytałam z tej strony którą Natalia podała. Jest tam wyraźnie napisane w specyfice leku że nie blokuje jajeczkowania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2017, 21:28
30.10.17r.- zaczynamy starania
Ovarin + Dhupaston start
Natalia1984 wrote:Nie hamuje owulacji. Ja przy 3-31 dniowych cyklach zaczęłam brac dupka, za radą lekarza, w 14 dc. Zaszłam w ciążę30.10.17r.- zaczynamy starania
Ovarin + Dhupaston start