Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry w ten piękny deszczowy dzień. Już nie mogłam się doczekać deszczu, strasznie sucho było 😅
Lady_Dior - ewidentnie piękna różowa kreska 🤩 lecisz na betę?
Eniana - bardzo mi przykrowiem jak takie zdarzenie jest stresujące 🫣 a jak córeczka sobie radzi?
Ewiwi - podpisuje się pod tym co napisała eM🌺, teraz zluzować, proga powtórzyć przy dwóch kreskach 👍
Niezapominajka - mi po odstawieniu proga temp spadła, ale to było przed 🐒. Nie myślałaś o tym, żeby powtórzyć test?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2023, 10:27
Lady_Dior, eM 🌺, Eniana lubią tę wiadomość
-
Bezimienna wrote:Uwaga, będzie kolejny żal post.
Ale od wczoraj się zastanawiam, czy ludzie są poważni.
Szwagierka wie, że poroniłam, przed rozwiązaniem ciąży, jeszcze jej mówiłam, że psychicznie jestem średnio stabilna i raczej unikam widoku małych dzieci i, że czasami jest różnie.
I nie wiem, czy to hormony po ciąży, czy laska chce być madką roku, ale zaczęła mnie spamować filmami i zdjęciami swojego dziecka. I o ile dzieci mnie nie ruszają, to między jej a moim byłoby 4 miesiące różnicy. 🥲
Wbiła mi szpile i nóż jednocześnie.
Smutno mi się zrobiło, ale że względu na brak zrozumienia i uszanowania moich emocji.
Bezimienna, napisz do Niej, że dziękujesz za te zdjęcia i że widać, że się cieszy szczęęsciem, ale ty nie jestes w stanie niestety oglądać i bardzo cierpisz z tego powodu. Napisz też, żeby Cię zrozumiała i że potrzebujesz czasu Kochana. Daj sobie go tyle ile potrzebujesz ♥ -
Bezimienna ja bym powiedziała otwarcie, prosto z mostu co czujesz. Ja wiem jak to fajnie się chwalić swoim dzieckiem itp. ale ona wie, że Ty jeszcze nie pozbierałaś się i wysyłając Ci te zdjęcia powinna wiedzieć, że to może być dla Ciebie bolesne... Powiedz jej otwarcie-powinna zrozumieć jak jest inteligentna...
Ja zrobiłam z drugiego sika elektroniczny i już nie mam wątpliwości 😊 Będę teraz robić sobie codziennie patrząc, czy kreska ciemnieje 😆 bo mieszkam w Nl i tu nie ma labo ot tak, żeby sobie coś zbadać 🤷🏼♀️
Jestem 10dpo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2023, 09:35
RinTinTin, Cukruś, Bezimienna , eRKow., KarolinaAnastazja, Nataliii, Emka06, Lani, Skatusia🥰, Putka2022, Niaha, Marti27, Pimpuś, Miminka, Wron Kraa, Marzycielka, san95, ELka, Delfi, rozalaa, eM 🌺, mama7latka, xMartaa lubią tę wiadomość
-
Lady_Dior gratulacje mamusiu! 💟
Lady_Dior lubi tę wiadomość
👱♀️
AMH 7,9
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA, kariotypy, CD138, CD56
❔️ANA3 - histony graniczny (+)
12/2023 klinika
✖️ 9x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle
🧔
❌️ 01/2025 morfologia 0%, 01/2025 HBA 75%
✅️ badania hormonalne, kariotypy
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
✅️ 01/2025 fragmentacja DNA 13%
obecnie 24 cs 🤡
✅️ 07/02/2025 wizyta kwalifikacyjna IVF
🔜 10/03/2025 wizyta z planem leczenia przesunięta ze względu na grypę -
Lady_Dior wrote:Bezimienna ja bym powiedziała otwarcie, prosto z mostu co czujesz. Ja wiem jak to fajnie się chwalić swoim dzieckiem itp. ale ona wie, że Ty jeszcze nie pozbierałaś się i wysyłając Ci te zdjęcia powinna wiedzieć, że to może być dla Ciebie bolesne... Powiedz jej otwarcie-powinna zrozumieć jak jest inteligentna...
Ja zrobiłam z drugiego sika elektroniczny i już nie mam wątpliwości 😊 Będę teraz robić sobie codziennie patrząc, czy kreska ciemnieje 😆 bo mieszkam w Nl i tu na labo ot tak, żeby sobie coś zbadać 🤷🏼♀️
Jestem 10dpo
Gratuluję! Trzymam kciuki za dalsze testy. Btw. a te.testy są spoko w ogóle? 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2023, 09:38
-
Lady_Dior wrote:Bezimienna ja bym powiedziała otwarcie, prosto z mostu co czujesz. Ja wiem jak to fajnie się chwalić swoim dzieckiem itp. ale ona wie, że Ty jeszcze nie pozbierałaś się i wysyłając Ci te zdjęcia powinna wiedzieć, że to może być dla Ciebie bolesne... Powiedz jej otwarcie-powinna zrozumieć jak jest inteligentna...
Ja zrobiłam z drugiego sika elektroniczny i już nie mam wątpliwości 😊 Będę teraz robić sobie codziennie patrząc, czy kreska ciemnieje 😆 bo mieszkam w Nl i tu nie ma labo ot tak, żeby sobie coś zbadać 🤷🏼♀️
Jestem 10dpo
No i teraz nie ma niepewności!
GRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAATUUUUUUUUUUUULACJEEEEEEEEEEEEEEEEEEE !♥♥♥♥♥♥
Kurde ja dzisiaj też 10DPO ale jakoś nie miałam odwagi porannej testowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2023, 09:36
-
Bezimienna wrote:Uwaga, będzie kolejny żal post.
Ale od wczoraj się zastanawiam, czy ludzie są poważni.
Szwagierka wie, że poroniłam, przed rozwiązaniem ciąży, jeszcze jej mówiłam, że psychicznie jestem średnio stabilna i raczej unikam widoku małych dzieci i, że czasami jest różnie.
I nie wiem, czy to hormony po ciąży, czy laska chce być madką roku, ale zaczęła mnie spamować filmami i zdjęciami swojego dziecka. I o ile dzieci mnie nie ruszają, to między jej a moim byłoby 4 miesiące różnicy. 🥲
Wbiła mi szpile i nóż jednocześnie.
Smutno mi się zrobiło, ale że względu na brak zrozumienia i uszanowania moich emocji.
Co za głupia baba. Aż się we mnie gotuje jak to czytam. Fajnie, że u niej wszystko dobrze, ale zakładam że ma inne koleżanki/rodzinę które ucieszą się z takich wiadomości i nie musi dowalać akurat Tobie 🙄 Okropny brak empatii.
Bezimienna , Hach lubią tę wiadomość
12.06 ⏸️ (7/8dpo)
27.06 zarodek w macicy!
3.07 mamy serduszko! zarodek 3,5mm
16.08 badania prenatalne, 6,21 cm, usg w normie, niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
14.09 no wygląda na chłopaka 💙
Następna wizyta 19.10
-
Marysiaa wrote:Co za głupia baba. Aż się we mnie gotuje jak to czytam. Fajnie, że u niej wszystko dobrze, ale zakładam że ma inne koleżanki/rodzinę które ucieszą się z takich wiadomości i nie musi dowalać akurat Tobie 🙄 Okropny brak empatii.
Myślicie, że stała się taka MADKĄ z memów czy to hormony pociążowe? 😂
Wiecie, ja specjalnie odhaczyłam, aby mi się nie wyświetlała w relacjach na Instagramie, po co nabijać sobie guza co chwilę. A ta mi wysyła w prywatnej wiadomości 😂. Moja psiapsi napisała "a co jej odjeb...? Przecież była spoko. Mam ochotę jej napisać, by się odwaliła".Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2023, 09:40
-
Bezimienna napisz jej co czujesz, może nie do końca przemyślała to co robi, myślę że zrozumie i sytuacja się nie powtórzy 🙂😘
-
Bezimienna, napisz na luzie co czujesz i żeby dała Ci spokój, że zdjęcia dziecka teraz Ci robią większą ranę itp. Napisz o swoich emocjach, jak będzie mądra to Cię zrozumie i da spokój. Jak nie, to ją zablokuj i tyle
-
Powiem Wam, że ja też miałam taki kryzys, kiedy po Naszym ślubie mijał rok a ja nie byłam w ciąży, za to Szwagierka zaszła (dodam, że za 1 razem starań)...czułam się gorsza, zła, smutna, emocje naprzemienne i pytania DLACZEGO NIE JA? Jak się dziecko u Niej urodziło, 2 miesiące nie byłam odwiedzić i się tłumaczyłam to pracą, to zajęciami innymi ważnymi, wyjazdami. NO NIE MOGŁAM SIE PRZEŁAMAĆ Z ŻALU.
Ale teraz Kocham jak swoje, czekam na zdjęcia, filmiki. Staram się podjechać i pomóc zawsze albo pobawić się, ponosić, wyprzytulać-mi to pomaga na odskocznie od tych starań. Ale nauczył mnie czas tego wszystkiego, no i dziecko mi nic nie winneWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2023, 09:47
-
KarolinaAnastazja wrote:Powiem Wam, że ja też miałam taki kryzys, kiedy po Naszym ślubie mijał rok a ja nie byłam w ciąży, za to Szwagierka zaszła...czułam się gorsza, zła, smutna, emocje naprzemienne i pytania DLACZEGO NIE JA? Jak się dziecko u Niej urodziło, 2 miesiące nie byłam odwiedzić i się tłumaczyłam to pracą, to zajęciami innymi ważnymi, wyjazdami. NO NIE MOGŁAM SIE PRZEŁAMAĆ Z ŻALU.
Ale teraz Kocham jak swoje, czekam na zdjęcia, filmiki. Staram się podjechać i pomóc zawsze albo pobawić się, ponosić, wyprzytulać-mi to pomaga na odskocznie od tych starań. Ale nauczył mnie czas tego wszystkiego, no i dziecko mi nic nie winne
Ona kibicowała mi nie mniej niż ja przez jej całą ciążę. Zresztą, ona sama mi powiedziała pierwsza, że jest w ciąży.
A teraz od poronienia prawie mamy kompletną przepaść w relacjach. Nie ma nici porozumienia.
A to jest o tyle dziwne, że sama mi mówiła, że sporo jej koleżanek długo się starało o dziecko lub je straciło. A teraz mam wrażenie, że to bajki wyssane z palca. 😵💫 -
Znowu potrzebuję waszej pomocy. Albo zapowiada mi się cykl bezowulacyjny albo zwalił mi się termometr. Gdziekolwiek mierzę to mam bardzo niską temperaturę. I teraz nie wiem o co chodzi a muszę wdrożyć duphaston. Jak myślicie od dzisiaj brać?
-
Jestem 10dpo
Oj jesteś w ciąży 🤰🏼 gratuluję 💜Lady_Dior lubi tę wiadomość
-
Karina wrote:Znowu potrzebuję waszej pomocy. Albo zapowiada mi się cykl bezowulacyjny albo zwalił mi się termometr. Gdziekolwiek mierzę to mam bardzo niską temperaturę. I teraz nie wiem o co chodzi a muszę wdrożyć duphaston. Jak myślicie od dzisiaj brać?
Karinaw maju miałam podobno cykl bezowulacyjny (wg monitoringów u lekarzy). Coś mnie podkusiło żeby zacząć brać dupka słynnego 16 dnia cyklu. Tego dnia zapomniałam i zaczęłam brać od 17 DC. To była najlepsza decyzja, bo właśnie wtedy okazało się, że jestem w ciąży
a cykl był bezowulacyjny i dupka brałam w ciemno
Karina lubi tę wiadomość
12.2021r - 💒
11.2022r - początek starań o pierwsze 👶
03. 2023 - CB 4t 💔
29.05.2023 - ⏸️ (naturalny cykl) 🙏🍀🤞💕
30.05.2023 - Beta HCG - 305,8 🙏🍀💖
6.06.2023 - Beta HCG - 5071,6 🙏🍀💖🌞🤞
14.06.2023 - Kruszynka z serduszkiem ❤️🙏🍀🤞☀️😍
07.07.2023 - 3,41 cm maluszka 😍❤️🤞🍀🙏☀️❤️
20.09.2023 - połówkowe, 451 g chłopczyka, niskie ryzyka ❤️🍀🙏
17.11.2023 - 3 prenatalne ♥️🤞🍀☀️🥰 1600 g Skarba 🩵♥️
[/url]
-
Lady_Dior, gratulacje! 😍
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - 16 kumulusów -> 7 oocytów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia (nieprawidłowe morfologicznie)
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Jestem 10dpo
Lady Dior gratulacjeLady_Dior lubi tę wiadomość
12.2021r - 💒
11.2022r - początek starań o pierwsze 👶
03. 2023 - CB 4t 💔
29.05.2023 - ⏸️ (naturalny cykl) 🙏🍀🤞💕
30.05.2023 - Beta HCG - 305,8 🙏🍀💖
6.06.2023 - Beta HCG - 5071,6 🙏🍀💖🌞🤞
14.06.2023 - Kruszynka z serduszkiem ❤️🙏🍀🤞☀️😍
07.07.2023 - 3,41 cm maluszka 😍❤️🤞🍀🙏☀️❤️
20.09.2023 - połówkowe, 451 g chłopczyka, niskie ryzyka ❤️🍀🙏
17.11.2023 - 3 prenatalne ♥️🤞🍀☀️🥰 1600 g Skarba 🩵♥️
[/url]
-
Lady gratulacje!!
U mnie mały update... no @ nie przyszła nadal... wczoraj plamienie taką żywą krwią ale plamienie, dziś juz tylko takie kawa z mlekiem...
W kwietni kiedy też miałam torbiel miałam plamienie od 10 dc ... teraz 12 -13 a tak liczyłam że @ przyjdzie wcześniej... przez tą żywą krew wczoraj 🙄🙄
Myślicie że to pękła ta torbiel i stąd to plamienie?? może to zwiastuje tą @ w niedługim czasie...Lady_Dior lubi tę wiadomość
-
Lady_Dior wrote:Hej dziewczyny ja tak na szybko, bo muszę córkę do przedszkola zawieść
Najpierw zrobiłam test strumieniowy czułość 10ml i znowu mega blada kreska... Już się lekko załamałam....
Potem zrobiłam drugi płytkowy o czułości 25ml i tu chyba nie ma złudzeń nie? To nie może być fabryczna nie?
Białek mi w jednej ciąży dopiero 11dpo wyszła kreska a testowałam już od 8dpo 😂 także jeszcze wszytko może się zdarzyć 😌Lady_Dior lubi tę wiadomość
-
moonflower wrote:Lady gratulacje!!
U mnie mały update... no @ nie przyszła nadal... wczoraj plamienie taką żywą krwią ale plamienie, dziś juz tylko takie kawa z mlekiem...
W kwietni kiedy też miałam torbiel miałam plamienie od 10 dc ... teraz 12 -13 a tak liczyłam że @ przyjdzie wcześniej... przez tą żywą krew wczoraj 🙄🙄
Myślicie że to pękła ta torbiel i stąd to plamienie?? może to zwiastuje tą @ w niedługim czasie...
Ja jestem pieprznięta, ale... Jest szansa aby to była jednak 🫄? 😎 A to wcale nie plamienie przed @, a implantacyjne? 🤪Paucia lubi tę wiadomość