X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
Odpowiedz

Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼

Oceń ten wątek:
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten piękny deszczowy dzień. Już nie mogłam się doczekać deszczu, strasznie sucho było 😅

Lady_Dior - ewidentnie piękna różowa kreska 🤩 lecisz na betę?

Eniana - bardzo mi przykro :( wiem jak takie zdarzenie jest stresujące 🫣 a jak córeczka sobie radzi?

Ewiwi - podpisuje się pod tym co napisała eM🌺, teraz zluzować, proga powtórzyć przy dwóch kreskach 👍

Niezapominajka - mi po odstawieniu proga temp spadła, ale to było przed 🐒. Nie myślałaś o tym, żeby powtórzyć test?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2023, 10:27

Lady_Dior, eM 🌺, Eniana lubią tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Uwaga, będzie kolejny żal post.
    Ale od wczoraj się zastanawiam, czy ludzie są poważni.

Szwagierka wie, że poroniłam, przed rozwiązaniem ciąży, jeszcze jej mówiłam, że psychicznie jestem średnio stabilna i raczej unikam widoku małych dzieci i, że czasami jest różnie.

I nie wiem, czy to hormony po ciąży, czy laska chce być madką roku, ale zaczęła mnie spamować filmami i zdjęciami swojego dziecka. I o ile dzieci mnie nie ruszają, to między jej a moim byłoby 4 miesiące różnicy. 🥲
    Wbiła mi szpile i nóż jednocześnie.

Smutno mi się zrobiło, ale że względu na brak zrozumienia i uszanowania moich emocji.

Bezimienna, napisz do Niej, że dziękujesz za te zdjęcia i że widać, że się cieszy szczęęsciem, ale ty nie jestes w stanie niestety oglądać i bardzo cierpisz z tego powodu. Napisz też, żeby Cię zrozumiała i że potrzebujesz czasu Kochana. Daj sobie go tyle ile potrzebujesz ♥

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna ja bym powiedziała otwarcie, prosto z mostu co czujesz. Ja wiem jak to fajnie się chwalić swoim dzieckiem itp. ale ona wie, że Ty jeszcze nie pozbierałaś się i wysyłając Ci te zdjęcia powinna wiedzieć, że to może być dla Ciebie bolesne... Powiedz jej otwarcie-powinna zrozumieć jak jest inteligentna...

Ja zrobiłam z drugiego sika elektroniczny i już nie mam wątpliwości 😊 Będę teraz robić sobie codziennie patrząc, czy kreska ciemnieje 😆 bo mieszkam w Nl i tu nie ma labo ot tak, żeby sobie coś zbadać 🤷🏼‍♀️
    842287e7b8b4.jpg

Jestem 10dpo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2023, 09:35

RinTinTin, Cukruś, Bezimienna , eRKow., KarolinaAnastazja, Nataliii, Emka06, Lani, Skatusia🥰, Putka2022, Niaha, Marti27, Pimpuś, Miminka, Wron Kraa, Marzycielka, san95, ELka, Delfi, rozalaa, eM 🌺, mama7latka, xMartaa lubią tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior gratulacje mamusiu! 💟

Lady_Dior lubi tę wiadomość

👱‍♀️
    AMH 7,9
    ❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
    ✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA, kariotypy, CD138, CD56
    ❔️ANA3 - histony graniczny (+)
    12/2023 klinika
    ✖️ 9x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle

🧔
    ❌️ 01/2025 morfologia 0%, 01/2025 HBA 75%
    ✅️ badania hormonalne, kariotypy
    ✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
    ✅️ 01/2025 fragmentacja DNA 13%

obecnie 24 cs 🤡

✅️ 07/02/2025 wizyta kwalifikacyjna IVF
    🔜 10/03/2025 wizyta z planem leczenia przesunięta ze względu na grypę
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Bezimienna ja bym powiedziała otwarcie, prosto z mostu co czujesz. Ja wiem jak to fajnie się chwalić swoim dzieckiem itp. ale ona wie, że Ty jeszcze nie pozbierałaś się i wysyłając Ci te zdjęcia powinna wiedzieć, że to może być dla Ciebie bolesne... Powiedz jej otwarcie-powinna zrozumieć jak jest inteligentna...

Ja zrobiłam z drugiego sika elektroniczny i już nie mam wątpliwości 😊 Będę teraz robić sobie codziennie patrząc, czy kreska ciemnieje 😆 bo mieszkam w Nl i tu na labo ot tak, żeby sobie coś zbadać 🤷🏼‍♀️
    842287e7b8b4.jpg

Muszę się w końcu do niej odezwać, bo ja tylko włączyłam i wyłączyłam te wiadomość, bo byłam w pracy. I tak i tak było ciężko powstrzymać łzy 🥲.

Gratuluję! Trzymam kciuki za dalsze testy. Btw. a te.testy są spoko w ogóle? 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2023, 09:38

Wysłany: 15 czerwca 2023, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:

Ja zrobiłam z drugiego sika elektroniczny i już nie mam wątpliwości 😊 Będę teraz robić sobie codziennie patrząc, czy kreska ciemnieje 😆 bo mieszkam w Nl i tu nie ma labo ot tak, żeby sobie coś zbadać 🤷🏼‍♀️
    842287e7b8b4.jpg

No i teraz nie ma niepewności!
    GRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAATUUUUUUUUUUUULACJEEEEEEEEEEEEEEEEEEE !♥♥♥♥♥♥

Kurde ja dzisiaj też 10DPO ale jakoś nie miałam odwagi porannej testować :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2023, 09:36

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png
  • Marysiaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Uwaga, będzie kolejny żal post.
    Ale od wczoraj się zastanawiam, czy ludzie są poważni.

Szwagierka wie, że poroniłam, przed rozwiązaniem ciąży, jeszcze jej mówiłam, że psychicznie jestem średnio stabilna i raczej unikam widoku małych dzieci i, że czasami jest różnie.

I nie wiem, czy to hormony po ciąży, czy laska chce być madką roku, ale zaczęła mnie spamować filmami i zdjęciami swojego dziecka. I o ile dzieci mnie nie ruszają, to między jej a moim byłoby 4 miesiące różnicy. 🥲
    Wbiła mi szpile i nóż jednocześnie.

Smutno mi się zrobiło, ale że względu na brak zrozumienia i uszanowania moich emocji.

Co za głupia baba. Aż się we mnie gotuje jak to czytam. Fajnie, że u niej wszystko dobrze, ale zakładam że ma inne koleżanki/rodzinę które ucieszą się z takich wiadomości i nie musi dowalać akurat Tobie 🙄 Okropny brak empatii.

Bezimienna , Hach lubią tę wiadomość

12.06 ⏸️ (7/8dpo)
    27.06 zarodek w macicy!
    3.07 mamy serduszko! zarodek 3,5mm
    16.08 badania prenatalne, 6,21 cm, usg w normie, niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
    14.09 no wygląda na chłopaka 💙

Następna wizyta 19.10
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiaa wrote:
    Co za głupia baba. Aż się we mnie gotuje jak to czytam. Fajnie, że u niej wszystko dobrze, ale zakładam że ma inne koleżanki/rodzinę które ucieszą się z takich wiadomości i nie musi dowalać akurat Tobie 🙄 Okropny brak empatii.

Myślicie, że stała się taka MADKĄ z memów czy to hormony pociążowe? 😂
    Wiecie, ja specjalnie odhaczyłam, aby mi się nie wyświetlała w relacjach na Instagramie, po co nabijać sobie guza co chwilę. A ta mi wysyła w prywatnej wiadomości 😂. Moja psiapsi napisała "a co jej odjeb...? Przecież była spoko. Mam ochotę jej napisać, by się odwaliła".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2023, 09:40

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna napisz jej co czujesz, może nie do końca przemyślała to co robi, myślę że zrozumie i sytuacja się nie powtórzy 🙂😘

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png

Wysłany: 15 czerwca 2023, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna, napisz na luzie co czujesz i żeby dała Ci spokój, że zdjęcia dziecka teraz Ci robią większą ranę itp. Napisz o swoich emocjach, jak będzie mądra to Cię zrozumie i da spokój. Jak nie, to ją zablokuj i tyle

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png

Wysłany: 15 czerwca 2023, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że ja też miałam taki kryzys, kiedy po Naszym ślubie mijał rok a ja nie byłam w ciąży, za to Szwagierka zaszła (dodam, że za 1 razem starań)...czułam się gorsza, zła, smutna, emocje naprzemienne i pytania DLACZEGO NIE JA? Jak się dziecko u Niej urodziło, 2 miesiące nie byłam odwiedzić i się tłumaczyłam to pracą, to zajęciami innymi ważnymi, wyjazdami. NO NIE MOGŁAM SIE PRZEŁAMAĆ Z ŻALU.
    Ale teraz Kocham jak swoje, czekam na zdjęcia, filmiki. Staram się podjechać i pomóc zawsze albo pobawić się, ponosić, wyprzytulać-mi to pomaga na odskocznie od tych starań. Ale nauczył mnie czas tego wszystkiego, no i dziecko mi nic nie winne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2023, 09:47

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Powiem Wam, że ja też miałam taki kryzys, kiedy po Naszym ślubie mijał rok a ja nie byłam w ciąży, za to Szwagierka zaszła...czułam się gorsza, zła, smutna, emocje naprzemienne i pytania DLACZEGO NIE JA? Jak się dziecko u Niej urodziło, 2 miesiące nie byłam odwiedzić i się tłumaczyłam to pracą, to zajęciami innymi ważnymi, wyjazdami. NO NIE MOGŁAM SIE PRZEŁAMAĆ Z ŻALU.
    Ale teraz Kocham jak swoje, czekam na zdjęcia, filmiki. Staram się podjechać i pomóc zawsze albo pobawić się, ponosić, wyprzytulać-mi to pomaga na odskocznie od tych starań. Ale nauczył mnie czas tego wszystkiego, no i dziecko mi nic nie winne
    To są właśnie skrajne emocje. Cieszę się, że udało im się praktycznie w drugim cyklu, ciąża bezproblemowa, dziecko zdrowe.
    Ona kibicowała mi nie mniej niż ja przez jej całą ciążę. Zresztą, ona sama mi powiedziała pierwsza, że jest w ciąży.
    A teraz od poronienia prawie mamy kompletną przepaść w relacjach. Nie ma nici porozumienia.
    A to jest o tyle dziwne, że sama mi mówiła, że sporo jej koleżanek długo się starało o dziecko lub je straciło. A teraz mam wrażenie, że to bajki wyssane z palca. 😵‍💫

• Karina Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu potrzebuję waszej pomocy. Albo zapowiada mi się cykl bezowulacyjny albo zwalił mi się termometr. Gdziekolwiek mierzę to mam bardzo niską temperaturę. I teraz nie wiem o co chodzi a muszę wdrożyć duphaston. Jak myślicie od dzisiaj brać?

22.06.23 ⏸
    12.03.24 🩵18:35 Dominik 3900g 60cm

age.png
  • Karina Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:

842287e7b8b4.jpg

Oj jesteś w ciąży 🤰🏼 gratuluję 💜

22.06.23 ⏸
    12.03.24 🩵18:35 Dominik 3900g 60cm

age.png
  • Paucia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina wrote:
    Znowu potrzebuję waszej pomocy. Albo zapowiada mi się cykl bezowulacyjny albo zwalił mi się termometr. Gdziekolwiek mierzę to mam bardzo niską temperaturę. I teraz nie wiem o co chodzi a muszę wdrożyć duphaston. Jak myślicie od dzisiaj brać?

Karina :) w maju miałam podobno cykl bezowulacyjny (wg monitoringów u lekarzy). Coś mnie podkusiło żeby zacząć brać dupka słynnego 16 dnia cyklu. Tego dnia zapomniałam i zaczęłam brać od 17 DC. To była najlepsza decyzja, bo właśnie wtedy okazało się, że jestem w ciąży :) a cykl był bezowulacyjny i dupka brałam w ciemno :)

Karina lubi tę wiadomość

12.2021r - 💒
    11.2022r - początek starań o pierwsze 👶
    03. 2023 - CB 4t 💔
    29.05.2023 - ⏸️ (naturalny cykl) 🙏🍀🤞💕
    30.05.2023 - Beta HCG - 305,8 🙏🍀💖
    6.06.2023 - Beta HCG - 5071,6 🙏🍀💖🌞🤞
    14.06.2023 - Kruszynka z serduszkiem ❤️🙏🍀🤞☀️😍
    07.07.2023 - 3,41 cm maluszka 😍❤️🤞🍀🙏☀️❤️
    20.09.2023 - połówkowe, 451 g chłopczyka, niskie ryzyka ❤️🍀🙏
    17.11.2023 - 3 prenatalne ♥️🤞🍀☀️🥰 1600 g Skarba 🩵♥️
    preg.png[/url]
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior, gratulacje! 😍

2024
    3 x IUI

2025
    1 IVF - 16 kumulusów -> 7 oocytów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia (nieprawidłowe morfologicznie)

„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.”
  • Paucia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:

842287e7b8b4.jpg

Lady Dior gratulacje <3 :)

12.2021r - 💒
    11.2022r - początek starań o pierwsze 👶
    03. 2023 - CB 4t 💔
    29.05.2023 - ⏸️ (naturalny cykl) 🙏🍀🤞💕
    30.05.2023 - Beta HCG - 305,8 🙏🍀💖
    6.06.2023 - Beta HCG - 5071,6 🙏🍀💖🌞🤞
    14.06.2023 - Kruszynka z serduszkiem ❤️🙏🍀🤞☀️😍
    07.07.2023 - 3,41 cm maluszka 😍❤️🤞🍀🙏☀️❤️
    20.09.2023 - połówkowe, 451 g chłopczyka, niskie ryzyka ❤️🍀🙏
    17.11.2023 - 3 prenatalne ♥️🤞🍀☀️🥰 1600 g Skarba 🩵♥️
    preg.png[/url]
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady gratulacje!!

U mnie mały update... no @ nie przyszła nadal... wczoraj plamienie taką żywą krwią ale plamienie, dziś juz tylko takie kawa z mlekiem...

W kwietni kiedy też miałam torbiel miałam plamienie od 10 dc ... teraz 12 -13 a tak liczyłam że @ przyjdzie wcześniej... przez tą żywą krew wczoraj 🙄🙄

Myślicie że to pękła ta torbiel i stąd to plamienie?? może to zwiastuje tą @ w niedługim czasie...

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • Skatusia🥰 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2023, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Hej dziewczyny ja tak na szybko, bo muszę córkę do przedszkola zawieść :)

Najpierw zrobiłam test strumieniowy czułość 10ml i znowu mega blada kreska... Już się lekko załamałam....
    be66d4e96afd.jpg

Potem zrobiłam drugi płytkowy o czułości 25ml i tu chyba nie ma złudzeń nie? To nie może być fabryczna nie?

34151bed99ef.jpg

Białek mi w jednej ciąży dopiero 11dpo wyszła kreska a testowałam już od 8dpo 😂 także jeszcze wszytko może się zdarzyć 😌
    Na drugim pięknie widać kreseczkę 😍😀 Gratulacje 🥰 może zrób sobie Betę dla 100 % potwierdzenia 😍

💒 01.10.2022
    07.03.2023 - zabieg (puste jajo płodowe)
    07.02.2024 - Marcelek 💙 całe 3.880 g i 56 cm szczęścia 🥰💙

age.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonflower wrote:
    Lady gratulacje!!

U mnie mały update... no @ nie przyszła nadal... wczoraj plamienie taką żywą krwią ale plamienie, dziś juz tylko takie kawa z mlekiem...

W kwietni kiedy też miałam torbiel miałam plamienie od 10 dc ... teraz 12 -13 a tak liczyłam że @ przyjdzie wcześniej... przez tą żywą krew wczoraj 🙄🙄

Myślicie że to pękła ta torbiel i stąd to plamienie?? może to zwiastuje tą @ w niedługim czasie...

Ja jestem pieprznięta, ale... Jest szansa aby to była jednak 🫄? 😎 A to wcale nie plamienie przed @, a implantacyjne? 🤪

Paucia lubi tę wiadomość

‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ