Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Aśś U mnie też mają być w środę 😅 Ale ja za bardzo przekonana nie jestem, bo trudne było 🫣
Marikamb - nie załamuj się teratozoospermią, to fatalnie brzmi szczególnie jak się czyta artykuły w internecie pisane przez kliniki, gdzie przekreślają szanse na naturalne poczęcie, wiem, bo sama to czytałam i aż mnie wtedy zamroziło. My również walczymy ze słabą morfologią, w tym miesiącu powtórzymy badania bo ponad półrocznej suplementacji. Skonsultujcie się z dobrym andrologiem, który przepisze Wam suple i do dzieła 🤞🏻
Co do libido - badaliście sobie poziom prolaktyny? Zastanówcie się nad tym czy macie dostatecznie dużo odpoczynku w ciągu doby, może stres, może nadmierny wysiłek fizyczny, niskie ciśnienie, problemy z krążeniem. Pamiętam kiedyś jak pisałaś o niskich temperaturach w cyklu - to też może być z tym powiązane. Warto byłoby się skonsultować z kimś w tym temacie, znaleźć jakiś punkt zaczepienia.
Staraaraczkaa - kciuki mocne! Widzę, że staracie się dokładnie tyle co my 🥺 To bardzo budujące jak komuś się udaje po dłuższym czasie 🥰 Niech ciemnieje!Marikamb lubi tę wiadomość
-
Staaraczkaaa wrote:Cześć dziewczyny, ostatnio było mnie tu mniej. Były stymulację, brak nadziei i szykowanie do drożności i badań nasienia męża oraz szukanie lekarza leczącego niepłodność, ale... Udało się chyba! W Sobotę test pozytywny, obawy czy prawidłowy, bo to 11 dni po Ovi mimo, że cykl wcześniej utrzymywał się tylko 10 dni, poszłam na betę, która wyszła 1.65,co wprowadziło zawahanie. Ale w niedzielę testy mocniejsze, a dziś tym bardziej. Beta powtórzona razem z progesteronem i czekam na wynik
https://ibb.co/b2Fxy7Y
Trzymam mega mocno kciuki i czekam na pozytywne wieści! Innych się nie spodziewam 😍❤️Staaraczkaaa lubi tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔
11.2023 AMH 2,27
KIR - AA, brak implantacyjnych
02.2025 kwalifikacja do ivf
AMH 1,05
Nasienie ✖️
Kariotypy: 👱♀️✅️ 🧑✅️
🧑AZF i CFTR - prawidłowe✅️
• ❄️ AA i ❄️ AB
• 16.06.25 FET AA
Cyclogest, Bensis, Estrofem, Divigel, Prolutex, Accofil, Neoparin 🤞 -
Dziewczyny, mam wyniki: beta 657,7 🤍🤍🤍😭😭😭 rośnie nasza Kropeczka 😭😭😭
Nataliii, Emka06, Beezi, Wioleta91, Claire, Niaha, Miminka, Marikamb, KarolinaAnastazja, moonflower, Skatusia🥰, Kika95, Marysiaa, san95, Wron Kraa, RinTinTin, Kropkaxyz, Marti27, Mart768, Karina, Incognitka, S.Roszpunka, Pingwinek, tetyda, Angi90 , Cukruś, Saya, kwiatek100, Butterfly23, Hach, Paucia, gattina, Dara, Hope..., Bluesky, rozalaa, Lipcowa, Polaya, Światełko, Lani, Amunicja lubią tę wiadomość
👩'95 👨'94
👦08.2020
👼07.2022
👦02.2024
⏳01.2025 starania o 👶❤️
Mąż się trochę podłamał mówiąc, ze ma „ułomnych żołnierzy”. A ja za wszelka cena chce go podnieść na duchu żeby żadne z nas nie traciło wiary w to, ze się udaMarikamb lubi tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane
2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV
04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
05/2025 - mezoterapia jajników
ANA 1, ANA 2, AOA ➕️
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Staaraczkaaa wrote:Cześć dziewczyny, ostatnio było mnie tu mniej. Były stymulację, brak nadziei i szykowanie do drożności i badań nasienia męża oraz szukanie lekarza leczącego niepłodność, ale... Udało się chyba! W Sobotę test pozytywny, obawy czy prawidłowy, bo to 11 dni po Ovi mimo, że cykl wcześniej utrzymywał się tylko 10 dni, poszłam na betę, która wyszła 1.65,co wprowadziło zawahanie. Ale w niedzielę testy mocniejsze, a dziś tym bardziej. Beta powtórzona razem z progesteronem i czekam na wynik
Gratulacje 🥰😍❤️ -
nick nieaktualnyClaire wrote:Aśś U mnie też mają być w środę 😅 Ale ja za bardzo przekonana nie jestem, bo trudne było 🫣
Marikamb - nie załamuj się teratozoospermią, to fatalnie brzmi szczególnie jak się czyta artykuły w internecie pisane przez kliniki, gdzie przekreślają szanse na naturalne poczęcie, wiem, bo sama to czytałam i aż mnie wtedy zamroziło. My również walczymy ze słabą morfologią, w tym miesiącu powtórzymy badania bo ponad półrocznej suplementacji. Skonsultujcie się z dobrym andrologiem, który przepisze Wam suple i do dzieła 🤞🏻
Co do libido - badaliście sobie poziom prolaktyny? Zastanówcie się nad tym czy macie dostatecznie dużo odpoczynku w ciągu doby, może stres, może nadmierny wysiłek fizyczny, niskie ciśnienie, problemy z krążeniem. Pamiętam kiedyś jak pisałaś o niskich temperaturach w cyklu - to też może być z tym powiązane. Warto byłoby się skonsultować z kimś w tym temacie, znaleźć jakiś punkt zaczepienia.
Staraaraczkaa - kciuki mocne! Widzę, że staracie się dokładnie tyle co my 🥺 To bardzo budujące jak komuś się udaje po dłuższym czasie 🥰 Niech ciemnieje!teraz mam nadzieję że będzie tylko ok
-
Staraczka, gratulacje 🥰🥰 trzymam kciuki za betę 🤞🤞
eM, cudownie!!! 😍 rośnij Kropeczku ❤️Staaraczkaaa, eM 🌺 lubią tę wiadomość
🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔♂️ 30
7️⃣cs o pierwszego Bąbla 💕
19.07- ⏸️ 🥹
21.07- beta 119,7 🤍
25.07- beta 1212,9 🤍😭
31.07- pęcherzyk ciążowy 😍
21.08- 1,85 cm Dzidziulka z bijącym serduszkiem❤️🥹
14.09- 5,5 cm zdrowego Okruszka 🥰 🥹
23.10- 213 g mojej malutkiej Dziewczynki 🩷
07.11- 306 g zdrowego jednak Chłopczyka 🩵😄
28.12- 1106 g Franulka 🩵
17.01- 1566 g Wstydzioszka 🤭🩵
22.02- 2741 g Słodziaka 🥹🥰
04.03- 3229 g Misia 🐻
27.03.2024 Witaj na świecie Syneczku 🥹💙
-
eM cudowna beta!
staraczka mocne kciuki, ale wygląda mi na to że ktoś się u Ciebie zadomowił!!!!
San, niestety nic nie widze ale to dopiero 8dpo co Ty chcesz tam wypatrzyć!!!
U mnie powoli zbliża się owu, w środę lecę na monitoring, dziś wyje na każdym kroku... płacz mam na czubku nosa, głowa aż mnie boli od tego...
jeszcze to poniedziałek 🤯🤯
Miłego Tygodnia Wam życzę!! Do jutra można głosować na tytuł wątku lipcowego!!!!
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScHi9wWkUlffwh4jSQ4BKLOtGaz2s2f8wQFb3DJooZ190R7ZQ/viewform?usp=sf_linkWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2023, 11:26
eM 🌺, Angi90 lubią tę wiadomość
-
Beezi wrote:Staraczka ❤️ Trzymam kciuki za betę ✊🍀
Marikamb, 2% z dużej ilości to zazwyczaj całkiem dużo prawidłowych plemników, szczególnie jeśli ruchliwość i inne parametry są w normie. Były tutaj ciąże z morfologii 0, więc te 2% brzmi całkiem optymistycznie. Jak chcesz to podziel się wynikami, zerkniemy na całość. 😉
Miłego tygodnia dziewczyny, mam nadzieję, że ta końcówka czerwca bedzie owocna ✊
Bardzo chętnie wrzucam i skorzystam z Waszej opinii.
https://ibb.co/DWRYrqZ
https://ibb.co/p0rqWMR
@Claire jak miło, ze pamiętasz 🥰 badaliśmy hormony, prolaktyna również, wszystko w normie, ale fakt temperaturę mam niska od kiedy w sumie pamietam, od jakis 3 cykli nie mierze, myślałam, ze jak wrzucę na luz to się uda jak to na ogół się słyszy.
Ale fakt trenujemy sporo, głównie trening siłowy z niemałym ciężarem, biegam, jeżdżę na rowerze do pracy, ogólnie staram siw być w ruchu praktycznie codziennie.
Mąż trenuje nieco mniej niz ja.
Prace mam stresująca, ale na ile umiem na tyle od stresu siw odcinam.
Dbam o sen, jem na maxa zdrowo. Ogólnie w odżywianiu nieskromnie powiem, ze mogę być wzorem 😅
🏋️🏃♀️
Marzec 2022 8tc 💔 poronienie wstrzymane - łyżeczkowanie 😭
Starania od VI 2022
💁♀️
AMH 1,97 ng/ml
TSH - 2,020
9.11 - wykryty 1 mały guzek tarczycy
Mutacja MTHRF 1298A > układ heterozygotyczny
Kariotypy ✅
Badanie drożności 10.10.23
Prawy jajowód drożny
Lewy jajowód niedrożny
💁♂️
Kariotypy ✅
Morfologia: 3%
11.12.2023 - IUI ❌
31.01.2024 - IUI ❌
27.02.2024 - IUI ❌
11.09 punkcja 💉 -> 17 🥚 -> 4❄️
16.10 I transfer blastocysta 4AB ✖️
13.12 II transfer blastocysta 6BB ✖️
3.04 III transfer wykluta blastocysta 6BB 💔
6.06 IV transfer blastocysta 4BB
6 dpt - beta 9,61
10 dpt - beta 56 -
moonflower wrote:eM cudowna beta!
staraczka mocne kciuki, ale wygląda mi na to że ktoś się u Ciebie zadomowił!!!!
San, niestety nic nie widze ale to dopiero 8dpo co Ty chcesz tam wypatrzyć!!!
U mnie powoli zbliża się owu, w środę lecę na monitoring, dziś wyje na każdym kroku... płacz mam na czubku nosa, głowa aż mnie boli od tego...
jeszcze to poniedziałek 🤯🤯
Miłego Tygodnia Wam życzę!! Do jutra można głosować na tytuł wątku lipcowego!!!!
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScHi9wWkUlffwh4jSQ4BKLOtGaz2s2f8wQFb3DJooZ190R7ZQ/viewform?usp=sf_link
Moon, dlaczego płaczesz? 🥺 co się stało? 😔🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔♂️ 30
7️⃣cs o pierwszego Bąbla 💕
19.07- ⏸️ 🥹
21.07- beta 119,7 🤍
25.07- beta 1212,9 🤍😭
31.07- pęcherzyk ciążowy 😍
21.08- 1,85 cm Dzidziulka z bijącym serduszkiem❤️🥹
14.09- 5,5 cm zdrowego Okruszka 🥰 🥹
23.10- 213 g mojej malutkiej Dziewczynki 🩷
07.11- 306 g zdrowego jednak Chłopczyka 🩵😄
28.12- 1106 g Franulka 🩵
17.01- 1566 g Wstydzioszka 🤭🩵
22.02- 2741 g Słodziaka 🥹🥰
04.03- 3229 g Misia 🐻
27.03.2024 Witaj na świecie Syneczku 🥹💙
-
Gratulacje!! Trzymam kciuki za betę 🤞🤍Staaraczkaaa lubi tę wiadomość
👩'95 👨'94
👦08.2020
👼07.2022
👦02.2024
⏳01.2025 starania o 👶❤️
Tylko na stronie odśwież odśwież 😅eM 🌺, Angi90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Staraczka, bardzo się cieszę 🥰 Trzymam kciuki za pozytywny rozwój wydarzeń ❤️
Staaraczkaaa lubi tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane
2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV
04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
05/2025 - mezoterapia jajników
ANA 1, ANA 2, AOA ➕️
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Marikamb wrote:Bardzo chętnie wrzucam i skorzystam z Waszej opinii.
https://ibb.co/DWRYrqZ
https://ibb.co/p0rqWMR
@Claire jak miło, ze pamiętasz 🥰 badaliśmy hormony, prolaktyna również, wszystko w normie, ale fakt temperaturę mam niska od kiedy w sumie pamietam, od jakis 3 cykli nie mierze, myślałam, ze jak wrzucę na luz to się uda jak to na ogół się słyszy.
Ale fakt trenujemy sporo, głównie trening siłowy z niemałym ciężarem, biegam, jeżdżę na rowerze do pracy, ogólnie staram siw być w ruchu praktycznie codziennie.
Mąż trenuje nieco mniej niz ja.
Prace mam stresująca, ale na ile umiem na tyle od stresu siw odcinam.
Dbam o sen, jem na maxa zdrowo. Ogólnie w odżywianiu nieskromnie powiem, ze mogę być wzorem 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2023, 11:45
-
Claire 🙃 dzis już sikałaś na owulaka? Wcale nie musi byc taki bezowulacyjny ten cykl 🙂 Na monitoringu 13dc cyklu pęcherzyk miał 12mm to licząc że rośnie dwa mm dziennie. Owulaki powinny ciemnieć przy około 20mm czyli wychodzi że dziś/jutro.
U mnie przy 17mm na monitoringu owulaki wychodziły strasznie blade. Pozytyw wyłapałam 2 dni później wieczorem 😉Starania od 01.2022
👩🏼 👱🏼♂️ 29l.
04.2022 cp 💔
09.2022 6t 💔
01.2023 cb 💔
27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
05.09 2.65cm glutka ❤️
30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
27.11 410g bobasa 💙
29.01 1518g misia 💙
25.03 3400g maleństwa 💙
06.04 witaj na świecie synku 😘❤️ -
Marikamb, jak na moje oko całkiem spoko wyniki, bardzo ładna ruchliwość, te 2% z 50mln daje sporo prawidłowych plemników. Podbuduj męża, bo naprawdę nie jest aż tak źle. Zajrzyj na pierwszą stronę i spróbujcie wdrożyć suple, jeśli jeszcze nie bierze. 😉 trzymam za Was kciuki ✊
Marikamb lubi tę wiadomość
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova