Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Biała1987 wrote:A jakie masz cukry rano? Ja odziwo po grilu dzień wieczorem cukier rano mam dobry ostatnio fakt że spałam do 9 to pp grilu miałam 89 a tak to jakaś masakra chyba za rzadko jem i dlatego te cukry tak skaczą. A czy encorton ma jakiś wpływ na cukry?
W sumie nigdy sobie nie mierzyłam sama, nie miałam nigdy problemu z cukrem. Z morfologii na czczo wyszło mi 97 -
Strasznie was przepraszam, że nie odpisuje, nie bijcie
Wizytę musiałam odwołać z pon, mam za tydzień w środę. Tak niestety wyszło. Będzie to kolejna wizyta z pakietu z pracy, z tego pakietu mam również zlecone badania te takie pierwsze najważniejsze. Problem tylko trochę w tym, że mam tak mało czasu ostatnio, że nie wiem, czy zdążę zrobić badania w ciągu najbliższego tygodnia, tak żeby mieć wyniki na środę? Zastanawiałam sie też czy nie pójść w końcu gdzieś prywatnie, ale nie wiem czy jest sens bez tych badań?
I generalnie - ja chyba jestem nienormalna :Dyslalam, że jak już będę w tej ciąży to się tak na tym maksymalnie skupie, a tymczasem brak czasu na lekarza/badania. Do mnie chyba wciąż nie dochodzi, że ja w tej ciąży jestem i muszę wyluzować z robotaStarania od: lipiec 2022
29.06.23 ⏸️
30.06.23 prog 17.40 beta 56.56
04.07.23 prog 19.11 beta 585.2
10.07.23 prog 19.77, beta 6,664
26.07.23 jest ❤️
03.08.23 USG przed 10. tyg -
Oj Pingwinek będzie lanie 😛 tylko uważaj na siebie, zbyt dużo pracy też nie jest dobre dla Ciebie i maluszka ☺️
Dziewczyny gratuluję tych ostatnich wizyt i pięknych bobasków, ciocia jest szczęśliwa ❤️
A te niechciane gównienka oby szybko nas opuściły 🤞Pingwinek lubi tę wiadomość
-
No trochę nas nastraszyłaś pingwinku! Pamiętaj że pęd życia i presja która za tym idzie też nie jest zdrowa więc myślę, że warto teraz trochę zwolnić ♥️
Pingwinek lubi tę wiadomość
🧑 27
🧒 29
😺 6
Starania od 10.2022
03.2023 - cb
05.06.2023 - ⏸️ 34,05 🌸
07.06.2023 - 88,89 🐝
10.06.2023 - 476,18 🔥
13.06.2023 - 2119,98 💪
---
Letrox 5x50 + 2x75
Duphaston 2x1
-
Pingwinek wrote:Strasznie was przepraszam, że nie odpisuje, nie bijcie
Wizytę musiałam odwołać z pon, mam za tydzień w środę. Tak niestety wyszło. Będzie to kolejna wizyta z pakietu z pracy, z tego pakietu mam również zlecone badania te takie pierwsze najważniejsze. Problem tylko trochę w tym, że mam tak mało czasu ostatnio, że nie wiem, czy zdążę zrobić badania w ciągu najbliższego tygodnia, tak żeby mieć wyniki na środę? Zastanawiałam sie też czy nie pójść w końcu gdzieś prywatnie, ale nie wiem czy jest sens bez tych badań?
I generalnie - ja chyba jestem nienormalna :Dyslalam, że jak już będę w tej ciąży to się tak na tym maksymalnie skupie, a tymczasem brak czasu na lekarza/badania. Do mnie chyba wciąż nie dochodzi, że ja w tej ciąży jestem i muszę wyluzować z robota
dobrze wiedzieć, ze nic złego się nie stało ufff🍀Pingwinek lubi tę wiadomość
-
Pingwinek wrote:Strasznie was przepraszam, że nie odpisuje, nie bijcie
I generalnie - ja chyba jestem nienormalna :Dyslalam, że jak już będę w tej ciąży to się tak na tym maksymalnie skupie, a tymczasem brak czasu na lekarza/badania. Do mnie chyba wciąż nie dochodzi, że ja w tej ciąży jestem i muszę wyluzować z robota
Pingwinku ja jestem na lipcowym wątku ale trochę was podczytujemoja ciąża pojawiła się na początku lipca i trochę mnie ciągnie do czerwca ale jestem lipcowa
w każdym razie ja tez od poniedziałku przeglądam forum i czekam na twój wpis! Cieszę się ze wszystko w porządku
pozdrawiam cię cieplutko i znajdź czas dla siebie :*
kwiatek100, Wioleta91, Pingwinek, MonikaMonia lubią tę wiadomość
31.12.2023 👰♀️🤵♂️
03.07.2023 Beta 12,3 mlU/ml
zostań ze mną kwiatuszku 🌺
05.07.2023 Beta 40,3 🥹
10.07.2023 Beta 493 🥹
20.07.2023 2 mm człowieczka z czynnością serduszka ❤️
10.08.23 2,4 cm człowieczka))
26.10.2023 Całe 320g miłości
Zuzia się urodziła 11.03.2024 3370 g 55 cm
2025 - cel - rodzeństwo dla Zuzi -
Dziewczyny jesteście tak kochane, że roztapiacie moje serce
to jest takie dziwne uczucie dla mnie, że tyle osób się martwi i to w dodatku mnie nie znając :* postaram się zwolnić i Wąs tak więcej nie straszyć, przepraszam
Wrazluwa, ja też Cie jak najbardziej kojarze, zaglądam czasami na lipcowy, zobaczyć do kogo się uśmiechnęło szczęścieszczególnie, że ja też tak ostatnim rzutem na taśmę się dowiedziałam o tej ciąży w czerwcu, jedna nogą byłam już w lipcu
a widziałam, że początek lipca nie był zbyt obfity w ciążę na wątku, to fajnie, że tu do nas zaglądasz
No i mam umówiona cytologię i badania krwi jutro od 7 rano juża w środę kolejna wizyta i mam nadzieję, że zobaczę serduszko:)
Starania od: lipiec 2022
29.06.23 ⏸️
26.07.23 jest ❤️
Cześć kochane! Ja melduję się po spuszczeniu krwi na pierwsze badania i pyyyk 450 nie moje 💸💸💸
Pingiwnku, dobrze, że jesteś. Uważaj na siebie, postaraj się choć trochę zwolnić 🫂
Któraś dzisiaj wizytuje?
Miłego dnia !Pingwinek, Angi90 lubią tę wiadomość
👩'95 👨'94
👦08.2020
👼07.2022
👦02.2024
⏳01.2025 starania o 👶❤️
https://zapodaj.net/plik-DNCPjI05HC
Uwaga: sexi mami alert - tu jestem ja w kostiumie https://zapodaj.net/plik-TJGxLkhOyBeM 🌺, Mqgdzia76, Karina, Skatusia🥰, MonikaMonia, Delfi, kwiatek100, Światełko, Pingwinek, Saya, Angi90 , Kropkaxyz, Niaha, Wioleta91, Kika95 lubią tę wiadomość
12.06 ⏸️ (7/8dpo)
27.06 zarodek w macicy!
3.07 mamy serduszko! zarodek 3,5mm
16.08 badania prenatalne, 6,21 cm, usg w normie, niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
14.09 no wygląda na chłopaka 💙
Następna wizyta 19.10
-
Marysiaa wrote:Przesyłam pocztówkę z wakacji ☺️
https://zapodaj.net/plik-5h6tco2MUN
https://zapodaj.net/plik-DNCPjI05HC
Uwaga: sexi mami alert - tu jestem ja w kostiumie https://zapodaj.net/plik-TJGxLkhOyB
No pięknie! A Mamasita jak ta lala 😍😍😍Marysiaa lubi tę wiadomość
👩'95 👨'94
👦08.2020
👼07.2022
👦02.2024
⏳01.2025 starania o 👶❤️
Któraś dzisiaj wizytuje?
Miłego dnia !
450 aż ?????
Widzę że sporo oszczedze jednak na tym pakiecieStarania od: lipiec 2022
29.06.23 ⏸️
26.07.23 jest ❤️
No i to ze zniżką już od lekarza i bez grupy krwi, bo mam i bez tsh, tak to pewnie bym zapłaciła ponad 500 grubo.
M A S A K R A. Taki ten nasz kraj prorodzinny. No ale cóż poradzić.
Zapisałam się też na prenatalne dzisiaj, na 23 sierpnia. W męża urodziny 🥰Angi90 , Polaya lubią tę wiadomość
👩'95 👨'94
👦08.2020
👼07.2022
👦02.2024
⏳01.2025 starania o 👶❤️
Jeśli miałabym płacić za badania to chodzilabym chyba też na NFZ dla samych oszczędności. My badania robimy z pakietu z pracy, więc chociaż tu oszczędność. Smialysmy się z siostrą że 500+ powinno być od poczęcia to by na prowadzenie ciąży było 😂 jak już tak lubią rozdawać.
Jak się dziś czujecie? Na mazowszu ochłodzenie, w końcu można oddychać 😂 -
eRKow, u mnie w mieście jest tylko jedna, obskurna przychodnia na fundusz, do której są wiecznie kolejki, trzeba tam siedzieć od rana, żeby cię przyjęli. Gdybym naprawdę nie miała wyjścia, to wiadomo, że musiałabym tam chodzić. Boli ta kasa trochę, no ale... dobrze, że te badania tylko pierwsze takie drogie👩'95 👨'94
👦08.2020
👼07.2022
👦02.2024
⏳01.2025 starania o 👶❤️
eRKow. wrote:Jeśli miałabym płacić za badania to chodzilabym chyba też na NFZ dla samych oszczędności. My badania robimy z pakietu z pracy, więc chociaż tu oszczędność. Smialysmy się z siostrą że 500+ powinno być od poczęcia to by na prowadzenie ciąży było 😂 jak już tak lubią rozdawać.
Jak się dziś czujecie? Na mazowszu ochłodzenie, w końcu można oddychać 😂
Też się cieszę z tego ochłodzenia, zdecydowanie lepiej w taką pogodę się czuję
Ale muszę powiedzieć, że od paru dni mi lepiej, nie wymiotuję już i mdłości są zdecydowanie mniejsze, dalej mam, ale nie muszę mieć łazienki w pobliżu i nie muszę się rano zrywać do toalety - niebo, a ziemia w porównaniu z 6-9 tygodniem. U mnie więc się sprawdza, że z czasem przechodzą te mdłości i jest lepiej. Dostałam receptę na Xonvea, ale ostatecznie ze względu na polepszenie samopoczucia nie zdecydowałam się na kupno -
Ja też się czuje lepiej, nie miałam mdłości, ale zgaga mi dokuczała i jest jej o wiele mniej, w sumie z objawów ciążowych to chyba tylko bardziej wrażliwe i pełniejsze piersi, a tak to normalnie się czuję. Więc też w głowie myśli czy na pewno wszystko ok . Ale niby już z każdym tygodniem powinno być lepiej, więc może nie ma co się martwić. Pozostał tylko większy apetyt, no Jadlabym wszystko i co chwilę 😂
-
Dziewczyny a wy też od początku macie jakieś przeczucia co do płci? Ciekawi mnie to bardzo. Ja od samego początku czuję się totalnie na chłopca i każdy mi mówi że chyba będzie chłopiec. Co prawda najważniejsze żeby było zdrowe i tylko to się liczy a jaka płeć to bez różnicy ale jestem ciekawa czy coś tam w głowie wam się tli jak mi 😁
Co do badań na NFZ to chyba jednak podziękuję sobie. Do prywatnego ginekologa jeżdżę do większego miasta a na NFZ chciałam się umówić jak najbliżej żeby nie narażać się na wieczne jeżdżenie a tu nikt nie odbiera telefonów 🙈 doprowadza mnie to co irytacji i chyba dla świętego spokoju też wolę wydać te 500 zł i nie irytować się bez sensu 😁
eM mówisz że jak ma się potwierdzoną grupę krwi np tą kartą krwi to już nie trzeba robić tego badania? -
Karina, ja mam przeczucie. Ale bliscy mówią różnie. Moja mama mówi "będzie syn", a teściowa "będzie córka"
My chcemy zdrowe dzieciątko, i oczekujemy czy to na nią czy na niego tak samo.
Ale co do tej intuicji w poprzednich ciążach od początku miałam przeczucie odnośnie płci (chłopcy) i pierwszej ciąży nie badaliśmy, ale drugi był chłopiec, więc może coś w tym jest
Ja miałam badana krew przy wcześniejszej ciąży, miałam kartę badań potwierdzoną i nie musiałam robić badania kolejnego. Lekarz mówił że gdyby wynik był niepotwierdzony to wtedy by mi nie darował i trzebaby było badać.
Natomiast musiałam badać przeciwciała antyD poraz kolejny, bo po poronieniu z racji Rh ujemnego miałam podaną immunologlobuline.
W tej ciąży teoretycznie też będę miała podawana, choć ryzyko konfliktu serologicznego jest zerowe, bo mąż ma identyczna krew jak ja 😂 i to jedną z tych rzadszych.Karina lubi tę wiadomość
-
Mi jeszcze niestety mdłości nie przechodzą, wczoraj i dzisiaj wymiotowałam 😔 Chociaż biorę lek Xonvea to już chyba się organizm przyzwyczaił i już niestety nie działa 😔
A co do badań to też robiłam prywatnie w Diagnostyce i też wyszło za nie ponad 500 zł, bez badań grupy krwi, także strasznie dużo 😔
Jeśli chodzi o przeczucia co do płci, to jakoś mam coś takiego, że czuje że będzie chłopczyk, a mój mąż bardzo chce żeby była dziewczynka, ale obojętne co będzie... najważniejsze żeby było zdrowe 😊Karina lubi tę wiadomość