Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś też wizyta o 17.30 prenatalne 😍
Trochę stres, ale mam nadzieję że wszystko będzie git skoro nifty wskazała niskie ryzyka.
Ja w wolnym czasie projektuje plakaty do pokoju Oliwiera 💙
Mogę potem pokazać xd
Bawię się w grafika po godzinach 😍
BTW sporo się tu dzieje 😊
Też wchodzę właśnie w 2 trymestr niby spokojniejszy miał być, ale zdarza mi się mdleć. To jest najgorsze bo nigdy nie wiadomo kiedy się zdarzy
Mam nadzieję, że z dzieckiem ok.
Marysia mega foteczki 😍, który tydz.?
Też tak macie, że głodne co 3 godz jak w zegarku? Nie to, że mały głód tylko ssie jakby człowiek dawno nic nie jadł. Boję się że za bardzo pójdzie mi w masę.
Polaya, Karina lubią tę wiadomość
-
Em, wspaniale wieści 😍
Mqgdzia, chętnie zobaczę plakaty, kiedy będziesz chciała je pokazać. A na prenatalnych wszystko będzie ok, zobaczysz! Trochę martwiące są te omdlenia, koniecznie skonsultuj z lekarzem.Polaya, eM 🌺, Mqgdzia76 lubią tę wiadomość
-
Ja też niestety rzadziej tutaj bywam ale bardzo się cieszę, że dzidziutki śliczne i zdrowo rosną. Serduszko się raduje. eM to było jasne, że teraz będzie już lepiej i rośnie tobie mały żartowniś 😊
Ja dzisiaj byłam oddać krew na różyczkę i cytomelagie. Wyniki mam ale totalnie ich nie rozumiem więc całe szczęście jutro wizyta u ginekologa i wszystko będzie jasne 😊
Wiola jeśli chodzi o imię mojego smerfa to jeśli kikutek nie uschnie to będzie Dominik 😊eM 🌺 lubi tę wiadomość
-
Mqgdzia76 wrote:Ja dziś też wizyta o 17.30 prenatalne 😍
Trochę stres, ale mam nadzieję że wszystko będzie git skoro nifty wskazała niskie ryzyka.
Ja w wolnym czasie projektuje plakaty do pokoju Oliwiera 💙
Mogę potem pokazać xd
Bawię się w grafika po godzinach 😍
BTW sporo się tu dzieje 😊
Też wchodzę właśnie w 2 trymestr niby spokojniejszy miał być, ale zdarza mi się mdleć. To jest najgorsze bo nigdy nie wiadomo kiedy się zdarzy
Mam nadzieję, że z dzieckiem ok.
Marysia mega foteczki 😍, który tydz.?
Też tak macie, że głodne co 3 godz jak w zegarku? Nie to, że mały głód tylko ssie jakby człowiek dawno nic nie jadł. Boję się że za bardzo pójdzie mi w masę.
14+4, ale rozmiarowo wypada trochę więcej, bobas ma już 9,2 cm 🙈
Mqgdzia76 lubi tę wiadomość
12.06 ⏸️ (7/8dpo)
27.06 zarodek w macicy!
3.07 mamy serduszko! zarodek 3,5mm
16.08 badania prenatalne, 6,21 cm, usg w normie, niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
14.09 no wygląda na chłopaka 💙
Następna wizyta 19.10
-
Powiem wam, że w końcu tak serio w 100% się cieszę tym stanem, w końcu czuje spokoj i wierzę, że teraz już naprawdę będzie dobrze 🥺
Wioleta91, Polaya, MonikaMonia, Saya, Angi90 , Karina lubią tę wiadomość
08.2020 - synek 👶
05.2022 - ⏸️
07.2022 - 8 tc. 💔👼
11.2022 - ponowne starania 🙏
20.06.2023 - ⏸️🥺
13.07.2023 - jest ❤️
19.07.2023 - 1.2 cm Szczęścia ❤️🌈
08.08.2023 - rosnę 👶
13.08.2023 - krwotok i szpital 💔
16.08.2023 - 5.1cm Siłacza 🤍
23.08.2023 - prenatalne -> 6.4 cm zdrowego Dzidziutka 🤍
27.09.2023 - Synek 💙
25.10.2023 - połówkowe -> 550g Chłopca 🤎
29.11.2023 - 1 kg Szczęścia 🤍
03.01.2024 - 2 kg Misia 🐻
01.02.2024 - 2,8 kg 🧸❤️
07.02.2024 - ❤️
21.02.2024 - (38+3) 3,7 kg 🐻
27.02.2024 - Bruno 👶🐻 -
Saya wrote:Em, wspaniale wieści 😍
Mqgdzia, chętnie zobaczę plakaty, kiedy będziesz chciała je pokazać. A na prenatalnych wszystko będzie ok, zobaczysz! Trochę martwiące są te omdlenia, koniecznie skonsultuj z lekarzem.
-
Mqgdzia76 wrote:Właśnie byłam i skierowali mnie na konsultacje do kardiologa. Bo prawdopodobnie mam niskie ciśnienia. Czekam na wynik holtera.
-
EM wspaniałe wieści!
Magda, chętnie zerkne na plakaty
Dziewczyny jakie ma od podejście do przesądów? Właśnie dziś usłyszałam że natychmiast mam rzucić swoje dzierganie na szydełku w kat, bo jak się coś tworzy nitka czy włóczka to dziecko się owinie pępowina... No niby nie jestem przesadna, ale mój spokój gdzieś uleciał.
Ja dziś skończyłam 16tc, wyczekuje już pierwszych ruchów , ale na razie nic.
Co do uczucia głodu, to też czuje że jestem głodna co 3-4h, ale wystarczy jakaś przekąska typu owoc, jogurt pitny i mija nie najadłam się między głównymi posiłkami.eM 🌺 lubi tę wiadomość
-
dziewczyny, u mnie dziś lawina stresu i płaczu… rano wylądowałam na sorze z krwawieniem…
wstałam i poszłam do toalety a tam leci krew, żywa czerwień. dzwoniłam do mojego ginekologa ale gabinet był jeszcze zamknięty wiec szybko na sor. przyjęła mnie jakaś młoda rezydentka, chamska i oschła. ja w strachu i emocjach a ta pyta czy to było plamienie czy krwawienie - wiec mówię ze więcej niż plamienie ale nie był to krwotok ale widziałam mini mini skrzepiki. ta zaczęła najeżdżać na mnie, nie wiem jak określić co ze mnie wylatuje. myślałam, ze za moment tam nie wytrzymam i albo dam jej w twarz albo się popłacze. w trakcie badania wcale lepiej, wsadziła mi wziernik tak płyciutkio ze chyba własnoręcznie dotarlabym leżąc na fotelu głębiej.. i stwierdziła ze ona tam nic nie widzi żadnego krwawienia, zbadała co miała zbadać, nic mi nie powiedziala. jedyne co to na wypisie ze szyjka długa, zarodek obecny, zalecono oszczędny tryb życia i luteinę podjęzykowa. pytam jak mam to przyjmować, jak długo trzymać, po jakim czasie się rozpuszcza -odpowiedz: „nie wiem, nie brałam tego”
na szczęście zadzwonił moj lekarz dosłownie chwile po tym jak wyszłam z soru i zaprosił mnie na badanie natychmiast. oczywiście krew obecna w pochwie ale zmieszana z wydzieliną. możliwe ze zbyt szybko odstawił mi luteinę bo coś tam na usg majaczyło jakby odklejanie łożyska na mini mini fragmencie. dostałam duphaston i dodatkowo globulki, uspokoił mnie, ze dzidziuś zdrowy, serduszko mocno bije, obejrzał wszystko. jutro widzimy się na prenatalnych. -
eM cudne wiesci! ciesze się, ze w końcu możesz się cieszyć swoim stanem na spokojnie ♥️
Madzia napewno wszystko na badaniu będzie dobrze, daj koniecznie znać 🍀
dbajcie o siebie dziewczyny, nie przeciążajcie się i odpoczywajcie kiedy tylko macie potrzebę. ja czuje, ze przegielam pale przy przeprowadzce i mam za swoje.eM 🌺 lubi tę wiadomość
-
Monika, najważniejsze, że wszystko jest dobrze 🙏🏻 wiem co czujesz, ale skup się na tym, że nic się nie wydarzyło zlego dziecku. Jutro masz szczegółowe badania, które na pewno też Cię uspokoją 🤍 odpocznij dzisiaj, wypij sobie melisę, włącz serial i już nic nie rób, tylko czas dla ciebie i maluszka 😚
MonikaMonia lubi tę wiadomość
08.2020 - synek 👶
05.2022 - ⏸️
07.2022 - 8 tc. 💔👼
11.2022 - ponowne starania 🙏
20.06.2023 - ⏸️🥺
13.07.2023 - jest ❤️
19.07.2023 - 1.2 cm Szczęścia ❤️🌈
08.08.2023 - rosnę 👶
13.08.2023 - krwotok i szpital 💔
16.08.2023 - 5.1cm Siłacza 🤍
23.08.2023 - prenatalne -> 6.4 cm zdrowego Dzidziutka 🤍
27.09.2023 - Synek 💙
25.10.2023 - połówkowe -> 550g Chłopca 🤎
29.11.2023 - 1 kg Szczęścia 🤍
03.01.2024 - 2 kg Misia 🐻
01.02.2024 - 2,8 kg 🧸❤️
07.02.2024 - ❤️
21.02.2024 - (38+3) 3,7 kg 🐻
27.02.2024 - Bruno 👶🐻 -
dzięki dziewczyny, staram się być już spokojna. napewno baaaardzo wiele dała mi wizyta u mojego lekarza prowadzącego i jego dokładne badanie. wiem, ze nic nam nie będzie. wciąż jednak kłuje mnie to, jak można tak podejść do pacjenta jak na tym sorze. widzę, ze ta wiadomość którą pisałam wyżej jest bardzo chaotyczna i wybrakowana bo pominęłam wiele odzywek ale uwierzcie mi na słowo, było ze strony „lekarz” tyle najazdu na mnie jakbym jej krzywdę zrobiła tym, ze przyjechałam po pomoc. badanie jak na bydle, zero jakiegoś ludzkiego podejścia, normalnego słowa tylko od wejścia szpila. przerażajace… a później dziwne, ze ludzie nie chcą się leczyć
-
Hej dziewczyny, u mnie wszystko w porządku, z USG dziecko wychodzi o 2 dni starsze, mamy 6cm. Po raz pierwszy się tak naprawdę dzisiaj wzruszyłam, trochę mi z tym zeszło, ale dosłownie co jakiś czas odtwarzam sobie nagranie wideo z dzisiaj i patrzę na tego małego Robaczka
Saya, MonikaMonia, Polaya, xMartaa, Delfi, eM 🌺, Skatusia🥰 lubią tę wiadomość
Starania od: lipiec 2022
29.06.23 ⏸️
30.06.23 prog 17.40 beta 56.56
04.07.23 prog 19.11 beta 585.2
10.07.23 prog 19.77, beta 6,664
26.07.23 jest ❤️
03.08.23 USG przed 10. tyg -
Pingwinek wrote:Monika, biedna bardzo Ci współczuję
dziękuje, najważniejsze ze już po wszystkim. obym nie musiała tam wracać i każdej z Was życzę abyście tez nie musiały trafiać na takie bucowate baby 🍀
Piękne zdjęcie, bardzo się ciesze ze wszystko z Twoim dzidziusiem w porządku ♥️ nie wpadłam na to żeby poprosić czy mogę zrobić nagranie u lekarza - super pamiątka 🥺Pingwinek lubi tę wiadomość
-
Cześć 🙂
Czytam wasz wątek i wątek lipcowy i trochę "bliżej " mi do was 😄
Jestem już w 12+6 tygodniu ciąży i widziałam, że u Was już większość po badaniach prenatalnych, wiec chciałam zapytać o wyniki badań.
Co sądzicie o moich wynikach:
FHR 174 ud/min
CRL 58,4mm
Przeziernosc karku 1,4mm
Wymiar dwuciemieniowy 19,9 mm
Ductus Venosus 1,090
Kość nosowa obecna
Wolne B-hCG 18,1 IU/l 0,362MoM
PAPP-A 3,046 IU/l 0,691MoM
Na podstawie testu złożonego ryzyko trisomii 21,18,13 jest niskie
-
eRKow. wrote:EM wspaniałe wieści!
Magda, chętnie zerkne na plakaty
Dziewczyny jakie ma od podejście do przesądów? Właśnie dziś usłyszałam że natychmiast mam rzucić swoje dzierganie na szydełku w kat, bo jak się coś tworzy nitka czy włóczka to dziecko się owinie pępowina... No niby nie jestem przesadna, ale mój spokój gdzieś uleciał.
Ja dziś skończyłam 16tc, wyczekuje już pierwszych ruchów , ale na razie nic.
Co do uczucia głodu, to też czuje że jestem głodna co 3-4h, ale wystarczy jakaś przekąska typu owoc, jogurt pitny i mija nie najadłam się między głównymi posiłkami.
Tak samo jest z wiarą w nitkę, igłę, przesądy etc, moim zdaniem jeśli w to uwierzysz to będziesz się stresowała i twój organizm odpowie prędzej czy później problemami, właściwie wywołanymi przez stres, ale ty będziesz obwiniała siebie
Monika tulę mocno, domyślam się że możesz nie chcieć do tego wracać, jednak gdybyś miała na tyle sił to zawsze możesz to zgłosić. Dużo zdrówka ❤️MonikaMonia lubi tę wiadomość
-
Cześć Marta,
ja jestem po badaniach prenatalnych podstawowych dla I trymestru. Takie z których wyniki będą takie szczegółowe jak Twoje mam dopiero jutro, muszę je zrobić prywatnie bo na NFZ nie mam wskazań ale dziewczyny tutaj już są po diagnostyce i napewno będą w stanie powiedzieć coś więcej.
Fajnie, ze się odzywasz, zapraszamy do nas na codzienne pogaduchy w różnych jak widać nastrojach ale zawsze z pełnym wsparciem 😄🙃xMartaa lubi tę wiadomość