Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczynki, ja tez dziś po wizycie wszystko jest dobrze, tylko nasz chłopczyk zamienił się w dziewczynkę termin na 29.02 🤭
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2023, 16:02
Wioleta91, MonikaMonia, Skatusia🥰, Kropkaxyz, Saya, Delfi, Światełko, eM 🌺, xMartaa, Kika95, Marysiaa, Pingwinek lubią tę wiadomość
-
Ladyo wrote:Dziewczynki, ja tez dziś po wizycie wszystko jest dobrze, tylko nasz chłopczyk zamienił się w dziewczynkę termin na 29.02 🤭
o proszę! mamy pierwszy obrót sytuacji 😄 gratulacje 🎀
Skatusia super wiesci ♥️Skatusia🥰, Ladyo lubią tę wiadomość
-
Ladyo wrote:Dziewczynki, ja tez dziś po wizycie wszystko jest dobrze, tylko nasz chłopczyk zamienił się w dziewczynkę termin na 29.02 🤭
Ale ciekawie jakieś emocje z tym związane? Przyzwyczailiście się już do myśli o chłopcu, czy szybko udało się przestawić myśli na dziewczynkę?
Skatusia, super wieści, cieszę się, że maluch rośnieSkatusia🥰 lubi tę wiadomość
-
Skatusia, gratulacje! Macie już imię?
Ladyo, a to niespodzianka jak Wasze nastawienie na taki obrót sytuacji?
P.s. któraś ale wybaczenie nie pamiętam która z Was, mówiła że też ma potwierdzoną płeć i będzie Dominik. Nie ma tego na pierwszej stronieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2023, 18:35
Skatusia🥰 lubi tę wiadomość
-
A ja dziś znów czułam dosłownie niedawno jakieś delikatne łaskotanie w podbrzuszu, ciekawe czy to Feliś zaczyna dawać znać..
Skatusia🥰, Delfi, eM 🌺 lubią tę wiadomość
-
eRKow. wrote:Skatusia, gratulacje! Macie już imię?
Ladyo, a to niespodzianka jak Wasze nastawienie na taki obrót sytuacji?
P.s. któraś ale wybaczenie nie pamiętam która z Was, mówiła że też ma potwierdzoną płeć i będzie Dominik. Nie ma tego na pierwszej stronie
Mamy 3 propozycje imion do wyboru: Fabian, Marcel, Gabryś 💙 Ale chyba tak najbliżej nam do imienia Fabian, także myślę że chyba już to zostanie 😍 -
eRKow. wrote:A ja dziś znów czułam dosłownie niedawno jakieś delikatne łaskotanie w podbrzuszu, ciekawe czy to Feliś zaczyna dawać znać..
Ja wczoraj też czułam jakieś łaskotanie i też tak myślę, że to może być już „to”, choć chyba dopiero uwierzę, jak dostanę odczuwalnego kopniaka w brzuch -
eRKow. wrote:A ja dziś znów czułam dosłownie niedawno jakieś delikatne łaskotanie w podbrzuszu, ciekawe czy to Feliś zaczyna dawać znać..
Ja od tyg wydaje mi się że czuję hmm... takie przemieszczanie się w brzuchu. W pierwszej ciąży miałam podobnie w tym samym czasie tylko wtedy to mi się dosłownie buły robiły na brzuchu🤦🏼♀️😄 ale jeszcze do tego tak z dystansem podchodzę nigdy nie miałam tzw. Łaskotania:) a pod koniec ciąży to mój brzuch żył już własnym życiem! I z resztą do teraz córka ma dużo siły i energii także no... jak było w brzuchu tak już zostalo;)34l👱♀️ 39🙎♂️
09.2019 ⏸️🤰
01.2020 laparoskopia- guz na jajniku
06.2020 🥰😍 cc 4800g 64cm M❤️
11.2022 6/7 tc 💔 poronienie samoistne
13.06.23 ⏸️🤗
14.06.23 beta 124😍
07.07 ❤️
13.09 17+1 209 gram chłopca💙
07.10 20+4 połówkowe 416g🥰
03.11 24+3 800g
28.11 28+0 prenatalne 1300 g😍
15.12 30+3 1700g
30.12 32+4 2100g
12.01 34+3 3000g😱😱😱
24.01 36+1 3000g???😁❤️
16.02 39+3 cc 4300g 58cm Gucio💙💙💙
-
-
Odzywam się teraz po wizycie, u mnie na początku maleństwo się zasłaniało i tańczyło tyłem, ale ostatecznie na koniec się obróciło i na 90% chłopak 😊
Ogólnie ciężko było zrobić wyraźne zdjęcie, bo robił obroty o 180stopni 😅
Skatusia🥰, Saya, MonikaMonia, Światełko, Ladyo, eM 🌺, Delfi, xMartaa, Kropkaxyz, Marysiaa, Pingwinek lubią tę wiadomość
-
Saya wrote:Em, wspaniale wieści 😍
Mqgdzia, chętnie zobaczę plakaty, kiedy będziesz chciała je pokazać. A na prenatalnych wszystko będzie ok, zobaczysz! Trochę martwiące są te omdlenia, koniecznie skonsultuj z lekarzem.
Na razie jest to work in progress...
Saya, Polaya, Skatusia🥰, Kika95, MonikaMonia lubią tę wiadomość
-
Mqgdzia, eleganckie! Napewno będą się super prezentować w pokoiku. 😊
Polaya, mam nadzieję, że udało Ci się przespać i czujesz się lepiej? Ile miałaś gorączki? Z pomysłów to przychodzi mi faszerowanie się czosnkiem, no i rosołek. Rosołek u mnie zawsze wjeżdża jak mnie coś rozkłada. -
Saya wrote:Mqgdzia, eleganckie! Napewno będą się super prezentować w pokoiku. 😊
Polaya, mam nadzieję, że udało Ci się przespać i czujesz się lepiej? Ile miałaś gorączki? Z pomysłów to przychodzi mi faszerowanie się czosnkiem, no i rosołek. Rosołek u mnie zawsze wjeżdża jak mnie coś rozkłada.
Czosnek odpada, od początku ciąży go właśnie nie toleruję (choć mdłości minęły), ale rosołek, zapomniałam o rosołku, a rosołek jest wspaniały, dziękuję 😍❤️ -
My też jeszcze nie znamy płci ale wizyta za ok 2 tyg i może się dowiemy a jak nie to na połówkowych, tym razem idę do polecanej pani doktor przez moją prowadzącą która mówi zwykle o płci na pierwszych prenatalnych więc od niej to się już na pewno dowiemy
Co do odczuwania 'powagi' ciąży - to moja pierwsza ciąża a mimo to też jeszcze nic nie zaczęłam ogarniać 🤭 głównie dlatego że czekamy na przeprowadzkę ale np o szkole rodzenia to słyszałam że nie ma co zaczynać od pierwszego możliwego terminu bo to jednak się zapomina tych informacji.
Girls, Wy te łaskotanie czujecie tak od środka brzucha czy od strony powłok brzusznych? Ja mam łożysko od przodu i wiem że później zacznę czuć ruchy, a już tak bardzo bym chciała🧑 27
🧒 29
😺 6
Starania od 10.2022
03.2023 - cb
05.06.2023 - ⏸️ 34,05 🌸
07.06.2023 - 88,89 🐝
10.06.2023 - 476,18 🔥
13.06.2023 - 2119,98 💪
---
Letrox 5x50 + 2x75
Duphaston 2x1
-
Polaya wrote:25° w sypialni, a ja się trzęsę z zimna pod kołdrą i kocem, cholerny ból gardła, wlatuje napar z imbiru (posłodzony miodem, szkoda że nie mam cytryny) i seria Prenalen, macie pomysł co więcej?
Ja teraz na przeziębienie miałam taki zestaw konsultowany z lekarzem:
Sól morska do inhalacji
Otrivin dla dzieci do nosa
Isla do ssania na gardło
Orofar na gardło - max 2 tabletki dziennie
Inhalacja - miska wrzątku, łyżka amolu na ta wodę i wdychać
Apap w razie gorączki - max 3 tabletki dziennie
Poza tym bardzo dużo pić - nawet 3-3,5 litra wody.Polaya lubi tę wiadomość
12.06 ⏸️ (7/8dpo)
27.06 zarodek w macicy!
3.07 mamy serduszko! zarodek 3,5mm
16.08 badania prenatalne, 6,21 cm, usg w normie, niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
14.09 no wygląda na chłopaka 💙
Następna wizyta 19.10
-
Polaya wrote:Gorączki w nocy nie miałam, natomiast teraz już się powoli pokazuje, o 11:00 mam lekarza, wiem że nic mi nie przepisze natomiast wezmę L4 prawdopodobnie, pierwsze w życiu 😂
Czosnek odpada, od początku ciąży go właśnie nie toleruję (choć mdłości minęły), ale rosołek, zapomniałam o rosołku, a rosołek jest wspaniały, dziękuję 😍❤️
Ja właśnie siedzę pod gabinetem u mojego gina prowadzącego. Też muszę przedłużyć L4 bo miałam do wczoraj 😊 właśnie jakaś parka przyszła z maleństwem w łupinie 😍 awww