Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
Odpowiedz

Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼

Oceń ten wątek:
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2023, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erkow, w sumie też wczoraj nad tym prasowaniem myślałam, to chyba chodzi bardziej o wybicie ewentualnych zarazków wysoką temperaturą? Tak to sobie tłumaczę :D ja również mam parownicę, jak ją kupowałam, to w opisie było, że idealnie nadaje się do prasowania niemowlęcych ubranek, że wybija zarazki. Ja więc chyba polecę te ubranka po praniu parownicą :)

age.png
  • Saya Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2023, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem tram suszarka bębnowa, po praniu i suszeniu nie zamierzam prasować.

age.png
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2023, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Melduję i ja po ciężkiej nocy 🤦 masakra, jak mnie te zatoki rozjechały, to jest kosmos. Nie lubię chorować w ciąży 🙄

Jeśli chodzi o związki i śluby - my z małżonem już 12 lat minęło w tym roku związku, z czego 4 po ślubie 😁 także stare wygi już z nas. Ale żyjemy, nie pozabijalismy się, to najważniejsze 🤣

Co do wycieku mleka, to jest kwestia indywidualna i nie zwiastuje tego jak później będzie wyglądała laktacja 😊 ja w pierwszej ciąży miałam bardzo szybko, teraz coś tam się pojawiło, ale to dosłownie kropelka. Ale spokojnie, te które planują kp - jeszcze się nachodzimy we wkładkach i nazmieniamy bluzek 🙈

Jeśli chodzi i prasowanie to tak ja prasowałam wszystko. Tutaj chodzi właśnie o zabicie ewentualnych zarazków. 😊 Ale jak ktoś ma suszarkę, ubranka nie będą pomięte no to też bym nie prasowała pewnie, tylko ewentualnie to co gdzieś tam się wygniotlo 😊

Miłego dnia dziewuszki 😊

Karina lubi tę wiadomość

age.png

08.2020 - synek 👶
    05.2022 - ⏸️
    07.2022 - 8 tc. 💔👼
    11.2022 - ponowne starania 🙏
    20.06.2023 - ⏸️🥺
    13.07.2023 - jest ❤️
    19.07.2023 - 1.2 cm Szczęścia ❤️🌈
    08.08.2023 - rosnę 👶
    13.08.2023 - krwotok i szpital 💔
    16.08.2023 - 5.1cm Siłacza 🤍
    23.08.2023 - prenatalne -> 6.4 cm zdrowego Dzidziutka 🤍
    27.09.2023 - Synek 💙
    25.10.2023 - połówkowe -> 550g Chłopca 🤎
    29.11.2023 - 1 kg Szczęścia 🤍
    03.01.2024 - 2 kg Misia 🐻
    01.02.2024 - 2,8 kg 🧸❤️
    07.02.2024 - ❤️
    21.02.2024 - (38+3) 3,7 kg 🐻
    27.02.2024 - Bruno 👶🐻
  • Światełko Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2023, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saya ja mam krwotoki z nosa, od czasu do czasu. Za pierwszym razem też tak miałam.

Skatusia ja też bardziej odczuwam wiązadła i klocie w pochwie od czasu do czasu.

Ubranka piore w 60 stopniach, i wyprasuje na pierwsze raz. Później już nie będę mieć na to czasu pewnie.

Ja dzisiaj po chorobie wróciłam do pracy, dobrze zrobił mi odpoczynek w domu. Miłego piątku dla Was.

👩33 🧔41

♥️ M. 04.2022
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2023, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam was po ciężkim dniu, jeśli chodzi o pranie etc ja myślałam o praniu w 90°, nawet nie wiedziałam że może być mniej, pierwsze pranie będzie suszone w suszarce, następne niestety nie bo w nowym mieszkaniu narazie nie mamy, więc miałam używać parownicy, ale zaczynam się zastanawiać czy nie wystarczy samo pranie w 90° i olanie parownicy? Żelazka nie uznaję, nie mamy nawet i nie chcemy mieć, parownica miała służyć jednie do ubrań dziecka i czasami jakiś białych koszul, ale zastanawiam się czy w takiej sytuacji wgl kupić tą parownicę, bo koszule wyprasować raz w roku u kogoś to nie problem 😀

• Polaya Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2023, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mamy termometr, w końcu podjęłam się tego trudu, może komuś to pomoże, my wybraliśmy TRUELIFE Care Q9

eRKow., Delfi lubią tę wiadomość

• Domczixv Znajoma

Wysłany: 10 listopada 2023, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja dzisiaj po krzywej cukrowej, strasznie bałam się tego badania, jednak powiem wam szczerze, że jutro mogłabym iść jeszcze raz. Miałam swoją glukozę cytrynową, wypiłam za jednym łykiem, dla mnie takie słodkie to nie problem, smakowała jak lemoniada 😃 później żadnych nieprzyjemnych objawów nie miałam, jedynie to czekanie, ale byłam z narzeczonym więc jakoś ten czas zleciał. Po badaniu nawet skusiłam się na drwala w mcdonaldzie, taki mały grzeszek. A jutro wybierany się na sesje świąteczną, miałam nadzieję, że w tym roku będę mogła już eksponować brzuszek, bo co roku taką sesje robimy, niestety wciąż go nie widać 😢 jest to o tyle fajne, że moje klientki wciąż nie wiedzą, że jestem w ciąży, a te które dowiedziały się z innych, nieznanych mi źródeł 🤣 są w szoku kiedy mówię termin porodu.

kwiatek100 lubi tę wiadomość

• Delfi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2023, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domczi korzystaj z uroków małego brzuszka :) ja mam wrażenie, że mnie w tym tygodniu z każdym dniem coraz bardziej wybrzusza i aż się boję, co będzie dalej. Mam wrażenie, że brzuch mi rośnie skokowo, a przynajmniej do tej pory tak było. Mam tydzień/dwa, kiedy widzę bardzo dużą różnicę w wielkości brzucha, a potem jakby nie rósł i powtórka z rozrywki po jakimś czasie. W zeszłym tyg chyba miałam dość mały brzuch, w tym tygodniu żaden sweterek go już nie ukryje

kwiatek100 lubi tę wiadomość

age.png
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2023, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi mam podobnie, dziś wieczorem założyłam koszulkę od piżamy która miałam jakieś 2 tyg temu i już taka opieta i krótsza się zrobiła. Za chwilę nie będę miała zupełnie w czym chodzić.
    Ale najważniejsze że maluch rośnie :-)

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt
    age.png
  • Kropkaxyz Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny
    Ja to mam ostatnio napięty grafik i bardzo bardzo kiepskie noce- mało śpię, suchy kaszel dusi, do tego zgaga i uczucie pełnego gardła...
    Wczoraj jeszcze mieliśmy gości to od rana na nogach przy garach🤦🏼‍♀️ tym tam już po kilku godzinach kostki ledwo widoczne. Muszę w końcu zamówić sobie rajstopy uciskowe bo już na jednej nodze jakieś tam żylaki mam a Chirurg naczyniowy mówił mi że każda kobieta w ciąży profilaktycznie powinna takie rajstopy czy pończochy nosić.
    Co do ubranek ja na początek prasuje chociażby po to żeby ładnie wyglądały:D no i żeby na te pierwsze dni były "wygotowane" :)

Miłej niedzieli😊

34l👱‍♀️ 39🙎‍♂️

09.2019 ⏸️🤰
    01.2020 laparoskopia- guz na jajniku
    06.2020 🥰😍 cc 4800g 64cm M❤️

11.2022 6/7 tc 💔 poronienie samoistne

13.06.23 ⏸️🤗
    14.06.23 beta 124😍
    07.07 ❤️
    13.09 17+1 209 gram chłopca💙
    07.10 20+4 połówkowe 416g🥰
    03.11 24+3 800g
    28.11 28+0 prenatalne 1300 g😍
    15.12 30+3 1700g
    30.12 32+4 2100g
    12.01 34+3 3000g😱😱😱
    24.01 36+1 3000g???😁❤️
    16.02 39+3 cc 4300g 58cm Gucio💙💙💙

event.png
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli któras z was byłaby zainteresowana to znalazłam grupę na FB, nazywa się "Rodzę w 2024❤️Ciąża, poród, macierzyństwo", jestem tam krótko, ale atmosfera wydaje się przyjazna, dziewczyny pomocne

• MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropkaxyz wrote:
    Dzień dobry Dziewczyny
    Ja to mam ostatnio napięty grafik i bardzo bardzo kiepskie noce- mało śpię, suchy kaszel dusi, do tego zgaga i uczucie pełnego gardła...
    Wczoraj jeszcze mieliśmy gości to od rana na nogach przy garach🤦🏼‍♀️ tym tam już po kilku godzinach kostki ledwo widoczne. Muszę w końcu zamówić sobie rajstopy uciskowe bo już na jednej nodze jakieś tam żylaki mam a Chirurg naczyniowy mówił mi że każda kobieta w ciąży profilaktycznie powinna takie rajstopy czy pończochy nosić.
    Co do ubranek ja na początek prasuje chociażby po to żeby ładnie wyglądały:D no i żeby na te pierwsze dni były "wygotowane" :)

Miłej niedzieli😊

Kurczę chyba tez powinnam zastanowić się nad takimi rajstopami bo widzę na lewej łydce jakaś żyłę która zeobila mi się mega mocniej widoczna, obawiam się ze może być z tego żylak…

"Twój kolejny rozdział będzie niesamowity 🤞"

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2023, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaya powodzenia dziś! Czekamy na informacje po wizycie:-)

Ja zamówiłam dziś termometr. Nie znam się, ale z przewertowałam opinie Pana Tabletki i z jego top 3 wybrałam Braun BNT400 (cena też całkiem fajna), na empiku znalazłam za 129zł i w dodatku przez letyshops dziś tam do 30proc zwrotu :D

Zaraz idę robić krem z prawdziwków - wczoraj z mężem znaleźliśmy kilka sztuk, a potem siadam do wertowania Internetu i szukania najlepszej opcji na zamówienia apteczno kosmetyczne.

Żylaków nie mam, nigdy nie miałam problemów takich, tak samo jak z obrzękami... Ale wczoraj jakieś zdjęcia rozstępów mi się wyświetlały, na szczęście u siebie jeszcze nic nie widzę, ale obawiam się, bo jednak już 12kg na plusie, a jeszcze 3 miesiące przede mną...

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt
    age.png
  • kwiatek100 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2023, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! ☺️
    My też jeszcze przed zakupem termometru, jakiś już mamy sprzed 2-3 lat ale ja mu nie ufam 😂
    Żylaki - nigdy nie miałam takich problemów więc nawet nie myślałam o kupieniu takich uciskowych rajstop ale za to od tygodnia budzą mnie w nocy skurcze łydek.:/
    A co do rośnięcia brzuszka - też mam wrażenie że mój brzuch rośnie skokowo 😂
    Mamy wizytę u gina teraz w środę, już nie mogę się doczekać jak zobaczę Maleńką ♥️ pewnie też już dostanę skierowanie jakieś na immunoglobuliny, u mnie rh- a u męża rh+.

🧑 27
    🧒 29
    😺 6

Starania od 10.2022
    03.2023 - cb
    05.06.2023 - ⏸️ 34,05 🌸
    07.06.2023 - 88,89 🐝
    10.06.2023 - 476,18 🔥
    13.06.2023 - 2119,98 💪

---
    Letrox 5x50 + 2x75
    Duphaston 2x1

• Kika95 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2023, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny po weekendzie😊

Czy któraś z Was może kupowała lub ma już łóżeczko? Takie 120x60, może coś polecicie? Ja głupieje powoli tego jest tak dużo 🙈 co do sprzętów typu termometr, inhalator i artykuły higieny to planuje kupić w grudniu jeszcze przed świętami, styczeń chcę przeznaczyć na ogarnianie ciuszków 😁 a w lutym to już wiadomo różnie może być

Polaya kciuki za wizytę ✊

Co do żylaków to na razie nie mam, rozstępów póki co też brak, jedynie tak jak Kwiatek skurcze łydek, ale odkąd biorę magnez jest dużo lepiej. Także polecam 😊 ja mam Aspargin

preg.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2023, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika, jeżeli chodzi o łóżeczko, to do tej pory jakoś nad tym nie myślałam i nastawiam się na Allegro, najbardziej zaprzątał mi głowę fotelik, ale w końcu zamówiliśmy i już mogę odetchnąć z najtrudniejszym dla mnie zakupem :) łóżeczko planujemy kupić pod koniec tego tygodnia w budżecie ok 500 zł z Allegro, wstępnie w koszyku mam białe łóżeczko Krzyś, mam nadzieję, że mi się nie zmieni, gdy dojdzie do momentu kupna :)
    Choć jeżeli ktoś coś ciekawego poleca, to może kupię coś innego :D

Kika95 lubi tę wiadomość

age.png
  • kwiatek100 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2023, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w temacie łóżeczka stawiamy na dostawke (pożyczamy od znajomych) na te pierwsze przynajmniej pół roku :) a w salonie będziemy mieć kołyskę z możliwością zablokowania i wtedy jest jak normalne łóżeczko. To pewnie też tak na pół roku. Mamy ją od teściów, jest przechodnio-rodzinnw a teście kupili ją dla mojego męża jak był malutki :) Mamy wymieniony materac i jest jak nówka. :D
    Widziałam że jeszcze pisałyście o prasowaniu... Ja nie mam suszarki ani żelazka, mamy parownice więc pewnie też przejadę parownicą te ubranka ale jakoś wydaje mi się to zupełnie niepotrzebne. Przecież to dziecko będzie tak często dotykało mnie (ja nigdy nie prasuje ubrań), mamy kota w domu dodatkowo i też nie mamy zamiaru jakoś bardzo oddzielać kota od Małej (wiadomo, z umiarem i przy nas będzie ten kontakt). Więc to prasowanie ubranek wydaje mi się takim bezsensownym zadaniem. Moja mama oczywiście nie może tego przeżyć i najchętniej sama by mi wszystko poprała (albo bardziej wygotowała) i poprasowała. 😬

🧑 27
    🧒 29
    😺 6

Starania od 10.2022
    03.2023 - cb
    05.06.2023 - ⏸️ 34,05 🌸
    07.06.2023 - 88,89 🐝
    10.06.2023 - 476,18 🔥
    13.06.2023 - 2119,98 💪

---
    Letrox 5x50 + 2x75
    Duphaston 2x1

• Polaya Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2023, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na wizycie wszystko ok, mam zdjęcie ale zaraz lecimy do szkoły rodzenia i nie mam zbyt czasu
    Mała waży 835g, martwiła mnie moja waga (przed ciążą 75,00 kg, aktualnie 77,80 kg), jednak wszystkie pomiary małej są w zupełnej normie, rozwija się prawidłowo, ja też wychodziłam z nadwagi i tak mały przyrost jest jak najbardziej w porządku 💕
    Kolejna wizyta 11.12 (wtedy co prenatalne, mam dwie wizyty w jeden dzień)

Kika95, xMartaa, Skatusia🥰, eRKow., eM 🌺, Wioleta91 lubią tę wiadomość

• MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2023, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja dziś po drinku 😵‍💫 krzywa cukrowa to chyba najgorsze badanie jakie do tej pory miałam - myślałam ze zjadę w tym labie, na zmianę zimno i gorąco + mdłości a na dodatek jedna z 3 dziewczyn które dziś tez piły glukozę nie dała rady i słyszałyśmy wszystkie jak oddaje w toalecie, nie pomagało 🤣
    Koniec końców wytrwałam, wynik w normie ale na granicy 🤭
    Co do łóżeczka my stawiamy na Chicco next2me forever, jeszcze nie zamówiliśmy ale do końca miesiąca chciałabym zamknąć temat. Poczekam może na jakaś promke na black week.
    Jeśli chodzi o prasowanie ubranek to zamierzam te pierwsze przepracować, pieluchy raczej będę starała się prasować dłużej niż do drugiego prania ale szczerze mówiąc myśle, ze wyjdzie „w praniu” 🤣

"Twój kolejny rozdział będzie niesamowity 🤞"

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2023, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli którąś z was interesuje (chociaż słyszałam różne opinie) to na rogerpublishing są promocje, na pewno na koszule porodowe, jak reszta to nie wiem

‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ