Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
O ja... to si przeliczylam, czyli jednak popyt jest na długie 😁
Po wizycie. Feliks ma 1073g, jej to już ponad kilogram! Ale nie chciał się pokazac, jeszcze w poczekalni kopał, a na wizycie odwrócił się plecami... ma długie nogi
Dostałam nakaz konsultacji z kardiologiem odnośnie tych duszności, być może dziecko uciska mocniej na żyłę główna i to stąd. Dodatkowo mamy skierowanie na 3 prenatalne, podanie immunoglobuliny.
Udało się zapisać i jedziemy oglądać foteliki, nie wiem czy kupimy dziś l, ale może już wybierzemy konkret.Skatusia🥰, Wioleta91, eM 🌺, Kika95, xMartaa lubią tę wiadomość
-
eRKow. wrote:Delfi skąd zamawiałas komodę? Też muszę o tym pomyśleć... również od razu po praniu mam zamiar chować ubranka i rzeczy do komody
Długi czas rozważałam komodę z ikea, ale
ostatecznie zamówiłam ze strony magiczny pokoik, koleżanka wypatrzyła tam meble dla swojego dziecka, więc sama zaczęłam przeglądać tę stronę. Wybrałam taką, która będzie i dobra dla dziecka i też syn nie będzie się wstydzić przed kolegami w wieku np. 7 lat (o ile tyle przetrwa ta komoda) Ogólnie, jak w wyszukiwarkę wpisze się meble dla dziecka, to sporo ofert właśnie wyskakuje z tej stronki, liczę że są dobre jakościowo, oceny mają dobre. O ile jakość będzie dobra, to za kilka miesięcy chciałabym dokupić szafkę do tej komody z tego samego zestawu, chwilowo się wstrzymuję ze względu na koszt -
Erkow, by zrównoważyć, ja jestem team krótkie + skarpetki na stopy ale do szpitala planuję zakupić koszule nocne.
Ja osobiście nie mogłam doczekać się momentu, kiedy mój synek będzie miał kilogram, bo tak jak wcześniej wspomniałaś, to już ten moment, kiedy teoretycznie dziecko może w każdym momencie pojawić się na świecie. Z myślą, że to już kilogramowy bobas jakoś mi lżej. Oczywiście ja tylko przypuszczam, że mój synek podobnie może ważyć, ostatnio miał 730
Pochwal się potem, czy udało się wybrać fotelik. Fotelik to moja największa zmora, nie mam możliwości podjechania do sklepu chwilowo i cały czas o tym myślę… ja nawet nie ogarniam, czy moje auto ma isofix. Niby są na siedzeniu metki z napisem isofix, ale nie widzę tych wpięć, jak na grafice Google pokazuje… czuję się jak dziecko we mgle.
-
Spędziliśmy godzinę w salonie z fotelikami. Super obsługa, Pani nam wyjaśniła dużo rzeczy i zdecydowaliśmy że jednak bez ISOFIX bierzemy fotelik. Pani nam tłumaczyła że w testach bezpieczeństwa lepiej wypadają foteliki zapinane na pasy, bo nie są tak sztywne. Warunkiem jest właściwe przypięcie fotelika pasami. Oczywiście wzięliśmy fotelik który można zapinać i na ISOFIX i na pasy, i być może kiedyś skusimy się na dokupienie bazy.
Wybór padł na AVIONAUT PIXEL PRO 2.0 C, do 13kg w kolorze szarym zamówiony, a odbierzemy za miesiąc 6 grudnia, jak będziemy znowu w Warszawie.
Jak jeszcze nie macie fotelika to polecam wybrać się do tych 8 gwiazdek.
P.s kolejna wizyta 6 grudniaSaya, Skatusia🥰, Delfi lubią tę wiadomość
-
Delfi wrote:A to właśnie ten fotelik jest wstępnie na mojej liście do kupienia, ale jestem bardzo zaskoczona, że na pasy bezpieczniej. Tzn nie jestem ekspertką, po prostu myślałam, że jak jest taka baza, to właśnie po to, by było bezpieczniej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2023, 16:41
Polaya, Karina lubią tę wiadomość
-
eRKow. wrote:Nam tłumaczyła ta Pani z obsługi że baza zapewnia że na 100proc fotelik jest poprawnie przymocowany. Na pasy robimy to sami więc mogą być jakieś luzy.. ale w czasie wypadku to pasy są bezpieczniejsze bo fotelik zachowuje się bardziej elastycznie. No i powiedziała też że matka powinna siadać z przodu, z tyłu też może być niebezpieczeństwem dla dziecka w czasie wypadku.
-
https://zapodaj.net/plik-06cGYqteAz
No i mój brzuch... jestem już 12kg na plusie 😂 a nie jem jakoś dużo więcej niż przed ciążą.
Skatusia🥰, Kropkaxyz, eM 🌺, Światełko, Polaya, Kika95, Delfi, Karina, MonikaMonia lubią tę wiadomość
-
Angi, już lecę do ciebie pędem 😁 mówisz promocja, rabat, to ja biegnę 🤣
ERkow, cudowne wiadomości, to już kawał Feliksa 💙 i pięknie widoczny brzusio 😍
08.2020 - synek 👶
05.2022 - ⏸️
07.2022 - 8 tc. 💔👼
11.2022 - ponowne starania 🙏
20.06.2023 - ⏸️🥺
13.07.2023 - jest ❤️
19.07.2023 - 1.2 cm Szczęścia ❤️🌈
08.08.2023 - rosnę 👶
13.08.2023 - krwotok i szpital 💔
16.08.2023 - 5.1cm Siłacza 🤍
23.08.2023 - prenatalne -> 6.4 cm zdrowego Dzidziutka 🤍
27.09.2023 - Synek 💙
25.10.2023 - połówkowe -> 550g Chłopca 🤎
29.11.2023 - 1 kg Szczęścia 🤍
03.01.2024 - 2 kg Misia 🐻
01.02.2024 - 2,8 kg 🧸❤️
07.02.2024 - ❤️
21.02.2024 - (38+3) 3,7 kg 🐻
27.02.2024 - Bruno 👶🐻 -
Dziewczyny jeszcze Was zapytam, proponowali Wam lekarze szczepienia w ciąży?
Dziś moja gin powiedziała zebysmy się zastanowili nad szczepieniem na krztusiec teraz, żeby przeciwciała przeszły na dziecko. Jestem sceptycznie nastawiona do szczepień w ciąży, tym bardziej że akurat krztusiec jest i tak w obowiązkowych szczepieniach dzieci już na samym początku (chyba w 2 miesiącu pierwsza dawka).
Macie wiedzę na temat tego szczepienia w ciąży, czy to coś więcej daje? -
eRKow. wrote:Dziewczyny jeszcze Was zapytam, proponowali Wam lekarze szczepienia w ciąży?
Dziś moja gin powiedziała zebysmy się zastanowili nad szczepieniem na krztusiec teraz, żeby przeciwciała przeszły na dziecko. Jestem sceptycznie nastawiona do szczepień w ciąży, tym bardziej że akurat krztusiec jest i tak w obowiązkowych szczepieniach dzieci już na samym początku (chyba w 2 miesiącu pierwsza dawka).
Macie wiedzę na temat tego szczepienia w ciąży, czy to coś więcej daje?eRKow. lubi tę wiadomość
-
eRKow super wieści, Feliks rośnie 💙 piękny brzuszek 😊
Mam pytanie o tą immunoglobulinę eRKow, mianowicie masz ją na NFZ? Czy prywatnie? Też mnie to czeka, muszę się na nią umówić w grudniu
Ja jestem zdecydowanie team koszule nocne 😅 ale to u mnie zmieniło się dosłownie kilka lat temu 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2023, 20:43
-
Delfi, Karina czekamy na wieści z wizyty pewnie też już duże maluchy
Kika robią to na NFZ, ale moja dr przyjmuje prywatnie i powiedziała że nie może wystawić mi skierowania na NFZ, ale podała 3 szpitale do których mogę zadzwonić i tam dla kobiet w ciąży nie powinno być problemu żeby przyjęli i wykonali. Więc będę próbowała. Podaje się ja w 28tc-32tc więc trochę czasu jest.
Prywatnie sporo kosztuje, i wtedy będę się zastanawiała nad podaniem ponieważ oboje z mężem mamy ujemny Rh więc ryzyko konfliktu jest naprawdę nijakie... choć właśnie moja dr prowadząca mimo wszystko kobietom z ujemnym Rh zaleca ten zastrzyk.
Dziś z mężem idziemy na randkę, na przedpremierowy pokaz filmu świątecznego "uwierz w Mikołaja" 😁Delfi, MonikaMonia lubią tę wiadomość
-
Delfi, Karina to dzisiaj czekamy na wieści ile tam te wasze Maluszki ważą 😍
Kurcze, dziewczyny, jak ten czas leci. Zdałam sobie sprawę, że chwila moment i będziemy wszystkie robić badania trzeciego trymestru (ja już jestem umówiona na początek stycznia 🥺) A niedawno co każda z nas miała pierwszą wizytę, masę stresu, czy Kropki tam w ogóle są, a dzisiaj te Kropki nam niezły kickboxing uprawiają 🥺 tak się rozczuliłam z rana jakoś 🙈 miłego dzionka ! 😘Delfi, Wioleta91, Skatusia🥰, Karina, Kika95, MonikaMonia, kwiatek100 lubią tę wiadomość
08.2020 - synek 👶
05.2022 - ⏸️
07.2022 - 8 tc. 💔👼
11.2022 - ponowne starania 🙏
20.06.2023 - ⏸️🥺
13.07.2023 - jest ❤️
19.07.2023 - 1.2 cm Szczęścia ❤️🌈
08.08.2023 - rosnę 👶
13.08.2023 - krwotok i szpital 💔
16.08.2023 - 5.1cm Siłacza 🤍
23.08.2023 - prenatalne -> 6.4 cm zdrowego Dzidziutka 🤍
27.09.2023 - Synek 💙
25.10.2023 - połówkowe -> 550g Chłopca 🤎
29.11.2023 - 1 kg Szczęścia 🤍
03.01.2024 - 2 kg Misia 🐻
01.02.2024 - 2,8 kg 🧸❤️
07.02.2024 - ❤️
21.02.2024 - (38+3) 3,7 kg 🐻
27.02.2024 - Bruno 👶🐻 -
To prawda, eM też o tym dziś myślałam. A. W ogóle początek listopada to czas kiedy mielibyśmy Józia już ze sobą, gdyby wtedy wszystko było ok... ale już niebawem nasz chłopak nas przywita
Ja też mam USG 3 trymestru umówione. Na 6 grudnia 😂 najpierw na 10 mam wizytę u swojej pani dr, a potem o 11 mam prenatalne. To będzie 30tc!
Karina jeszcze co do immunoglobuliny. Właśnie dzwoniłam do szpitala na Żelazna w Warszawie. Tam są zapisy na każdą środę, w ramach NFZ na podanie zastrzyku. Także można dzwonić i się zapisać, powiedzą jakie dokumenty potrzebne, ale bez skierowania. Mi się udało zapisać na za 3 tyg, więc będę w 29tc na podaniu.
Jak z Warszawy lub okolic i masz blisko, to śmiało możesz się tam zapisać.