Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
molisia wrote:U mnie właśnie są braki chęci na seks
Od czasu kiedy urodziłam dziecko , wszystko się w tym temacie zmieniło
Nawet w dni płodne nie mam ciagutek , jak kiedyś
molisia, mam to samo Jestem tak zmęczona, że seks schodzi na ostatni plan. Pewnie przez zmęczenie mam libido na poziomie -1. A jak już mam ochotę, to nie ma jak, bo córka nie śpi albo nie ma męża pod ręką...83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
-> cienkie endo, brak możliwości transferu -
Claire wrote:Alauda, ja właśnie ciągle mam takie myśli, że jednak ta prolaktyna w czymś może tu przeszkadzać. Skoro mam owulacje to może na późniejszych etapach, nie wiem, może w implantacji? Endo mi przepisała dostinex bo sama poprosiłam, zapytałam też o to ginekolog a ona powiedziała że nie powinnam tego brać przy staraniach. No i tak zostałam znowu z mętlikiem w głowie, więc zaczęłam sama szukać czegoś naturalnego i kupiłam niepokalanek, który łykam już 6 miesięcy, z 1 miesięczną przerwą. U nas jest jeszcze problem z morfologią, którą jak teraz się nie uda to powtórzymy właśnie w czerwcu.
też zamówiłam niepokalanek (ze swansona), a jak go bierzesz? Wyczytałam gdzieś na forum, że przy wadze do 60kg powinno się brać 1 tabletkę, w powyżej tej wagi 2 tabletki. Ale rano czy wieczorem? do jedzenia czy pomiędzy posiłkami? -
Hej dziewczyny składam serdeczne życzenia z okazji dnia dziecka 😁 W końcu wszyscy jesteśmy dziećmi 🤪
San95 mi zawsze spada dzień przed @ lub nawet w dniu okresu.
Moonflower ale super kreski - toż to już piczor normalnie 😁 Nic tylko starego do wyra zaciągnąć 😆
Ja dziś tak siknelam dla sportu ale do owu daleko "za siedmioma górami..."🤪
No nic czekam na tą owu - niech już przychodzi, bo chcę odpocząć od tego sexu😂Niaha, Selina lubią tę wiadomość
-
Claire wrote:Niaha, nie, nigdy u immunologa nie byłam. A jakie są wskazania do takiej wizyty?
U mnie brak ciąży przez dłuższy okres, a jeśli coś się udało to było to cb.
Immunolożka zleciła mi sporo badań, koniec końców wyszło wszystko okej i mam wrócić do ginekologa.
Dr sama powiedziała, że kobiety zbyt długo czekają na kontakt z immunologami, bo czasami wystarczy szybka diagnoza, jedna tabletka i się udaje. -
Angi- ściskam i przyjmij kondolencję ♥
Niaha- przełożyli nam wizytę na jutro..wiec czekam cierpliwie. W sumie to idę z nastawieniem "co ma być to będzie"Niaha, Angi90 lubią tę wiadomość
-
Niaha wrote:też zamówiłam niepokalanek (ze swansona), a jak go bierzesz? Wyczytałam gdzieś na forum, że przy wadze do 60kg powinno się brać 1 tabletkę, w powyżej tej wagi 2 tabletki. Ale rano czy wieczorem? do jedzenia czy pomiędzy posiłkami?
Też mam ten ze swansona. Biorę w ciągu dnia jak mi się przypomni żeby łyknąć suple, także nie jakoś tak o stałych porach. W sumie to nie sprawdzałam kiedy się powinno i może to błąd 🤔. I może faktycznie powinnam zwiększyć do 2 tabletek, ważę trochę ponad 60kg. -
Melduję się z Czarnogóry 😁 Jest pięknie! Zdjęcia podeślę później, bo na razie jesteśmy po obiedzie i zaraz idziemy powitać morze 😍
Paucia, Claire, Putka2022, Nataliii, Lady_Dior, rozalaa, Cukruś, Wioleta91, M94, moonflower, izzy91, Beezi, Niaha, alauda, Zosis, Selina, Aśka, Bambi92, Dara, Lipcowa, Rica, Niemampomyslunanick, Angi90 , Niezapominajka95 lubią tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Czy któraś z Was miala moze badanie KIR i potrafi czytać wynik? Ja dostałam swoje, ale nie rozumiem nic z tegoRozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
Tak piszecie o tym niepokalanku hmmm. Mam w domu-może i ja zacznę brać 🤔 Kiedyś miałam na czczo wysoką prolaktynę ale to lata temu. Teraz takie czasy, że człowiek żyje w stresie i ta prolaktynę może być przez stres podwyższona. Muszę tylko poczytać, czy ten niepokalanek nie koliduje z innymi suplami /lekami i w ogóle jak go brać bo nie wiem 🙈
Angi ode mnie też kondolencje (*)Angi90 lubi tę wiadomość
-
Lady_Dior wrote:Tak piszecie o tym niepokalanku hmmm. Mam w domu-może i ja zacznę brać 🤔 Kiedyś miałam na czczo wysoką prolaktynę ale to lata temu. Teraz takie czasy, że człowiek żyje w stresie i ta prolaktynę może być przez stres podwyższona. Muszę tylko poczytać, czy ten niepokalanek nie koliduje z innymi suplami /lekami i w ogóle jak go brać bo nie wiem 🙈
Angi ode mnie też kondolencje (*)
Ja właśnie przez stres prolaktyny nawet nie badam... nie chcę się nawet wkurwiać 🤣🤣Paucia lubi tę wiadomość
-
Emka06 wrote:Melduję się z Czarnogóry 😁 Jest pięknie! Zdjęcia podeślę później, bo na razie jesteśmy po obiedzie i zaraz idziemy powitać morze 😍
Bawcie się dobrze i wracajcie we troje! 🔥Emka06 lubi tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Lady_Dior wrote:Tak piszecie o tym niepokalanku hmmm. Mam w domu-może i ja zacznę brać 🤔 Kiedyś miałam na czczo wysoką prolaktynę ale to lata temu. Teraz takie czasy, że człowiek żyje w stresie i ta prolaktynę może być przez stres podwyższona. Muszę tylko poczytać, czy ten niepokalanek nie koliduje z innymi suplami /lekami i w ogóle jak go brać bo nie wiem 🙈
Angi ode mnie też kondolencje (*)
Jak czegoś się dowiesz daj proszę znać ❤️ sama teraz przewiercam różne fora w tym temacie 😅 -
san95 wrote:Właśnie zaczęłam plamić 🙈 bez żadnego bólu ani nic, czekam aż nielubiana koleżanka 🐒 się rozkręci 🙈
san95 lubi tę wiadomość
-
aśś wrote:Czy któraś z Was miala moze badanie KIR i potrafi czytać wynik? Ja dostałam swoje, ale nie rozumiem nic z tego34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
moonflower wrote:San jak ma przyjść to niech przychodzi czym szybciej tym lepiej, a jak ma nie przychodzić to niech wyp...ala 😎😎
Dokładnie tak! Niech przychodzi szybko i szybko spieprza, a jak nie chce przyjść to niech mi się pokażą ⏸️ na teście 🫣🫣moonflower, Niaha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Claire wrote:Alauda, ja właśnie ciągle mam takie myśli, że jednak ta prolaktyna w czymś może tu przeszkadzać. Skoro mam owulacje to może na późniejszych etapach, nie wiem, może w implantacji? Endo mi przepisała dostinex bo sama poprosiłam, zapytałam też o to ginekolog a ona powiedziała że nie powinnam tego brać przy staraniach. No i tak zostałam znowu z mętlikiem w głowie, więc zaczęłam sama szukać czegoś naturalnego i kupiłam niepokalanek, który łykam już 6 miesięcy, z 1 miesięczną przerwą. U nas jest jeszcze problem z morfologią, którą jak teraz się nie uda to powtórzymy właśnie w czerwcu.
U mnie niepokalanek zadziałał. Tylko ja nie zapamiętałam, że trzeba robić przerwy i brałam właściwie cały czas 😂 ale ostatnie badanie prolaktyny wyszło w normie♏ Ona - 32 lat
AMH - 1,42
czynnik V R2 homo / MTHFR hetero / PAI-1 homo
09.2022 Sono-HSG - drożne oba
05.2023 Histeroskopia - wycięcie polipa
09.2024 Laparoskopia + drożność - wycięcie: wodniaka, lewego jajowodu, torbieli endometrialnej; prawy jajowód drożny
🆘 endometrioza III stopnia
witamina D3 / magnez / omega 3 / PrenaCare Start / kurkumina / NAC / resweratrol
♋ On - 33 lata
morfologia 4,85%
fragmentacja 17%
witamina D3 / omega 3 / PrenaCare Start / NAC / sok pomidorowy / olej z czarnuszki
+ od 12.2022 żel Ferti-Lily
07.2022 Klinika -> 3x IUI - naturalne cykle ❌
06-07.2023 - 2x stymulacja (aromek 5-9 dc + duphaston) ❌
12.2023-01.2024 - aromek (3-7dc + Ovitrelle + duphaston) 2x IUI ❌ -
Niaha wrote:Poszukaj po:
Fertility Friend (obrazem z kalendarzem z 12)
Możesz dodać zdjęcie ikonki aplikacji tutaj?Niaha lubi tę wiadomość
starania od 2020r.
01.2023 r.-08.2023 r. Artemida
🔸7x cs letrozolem - starania naturalne ❌
11.2023 r. Kriobank - decyzja o ivf I procedura
🔸 17.02.2024 r. FET 1.1.1 cb ❌
🔸 26.03.2024 r. FET 1.2.2❌
🔸16.04.2024 r. histeroskopia - podcięcie dna macicy
🔸 18.06.2024 r. FET 3.1.2 ❌
07.2024 r. Kriobank II procedura
❄️❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
🔸 13.08.2024r. usunięcie jajowodów (wodniaki), histeroskopia i biopsja endometrium
🔸 28.10.2024r. FET 4.1.1 🙏🏻
5 dpt ⏸️
7 dpt BHCG 66,60 mlu/ml
9 dpt BHCG 176 mlu/ml
11 dpt BHCG 381 mlu/ml
13 dpt BHCG 961,60 mlu/ml
15 dpt BHCG 1834 mlu/ml
17 dpt GS 7 mm z YS i krwiak 14x7 mm😬
18 dpt BHCG 4443 mlu/ml
24 dpt BHCG 22486,00 mlu/ml
28 dpt BHCG 45464.00 mlu/ml -
Niaha wrote:Jak czegoś się dowiesz daj proszę znać ❤️ sama teraz przewiercam różne fora w tym temacie 😅