Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Kwiatek i Monia trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty 🤞
Też wybrałam płyny Lovela, głównie z polecenia 😁 młodego już mam spakowane zostały jeszcze zakupy dla mnie, jakieś koszule, bielizna i mogę rodzic 😛
Oczywiście niech tam siedzi jak najdłużej ❤️MonikaMonia lubi tę wiadomość
-
Na szczęście żylaki mnie omijają, tak jak i rozstępy na chwilę obecną.. ale brzuszek już jest bardzo duży, jest z nim naprawdę ciężko, także dla mojej wygody to chciałabym już na dniach urodzić 😅 choć dla dobra małego, to wiadomo niech tam jeszcze te 2 miesiące wytrzyma...
-
właśnie czekam pod gabinetem 🫣
ja kupowałam pieluszki z jukki zarówno tetrowe jak i muslinowe, flanelowe, bambusowe - trochę oszalałam z tym bo mam wrażenie że pół szafy to pieluchy 🤣 nie są jakieś mega grube ale też nie powiedziałabym że jak bandaż więc polecam
co do żylaków też jakoś mi majaczy na łydce ale nie boli i mam się nie przejmować, konsultowałam z lekarzem i mówił że to dość normalne w ciąży bo jest ucisk 🤷🏼♀️ a po ciąży mogą zniknąćeRKow., Wioleta91, Pingwinek lubią tę wiadomość
-
Ostatnio wspominałam o braku zaparć i od tamtego momentu pojawił się problem, wspaniale po prostu 😐 Ogólnie albo nie pamiętam albo po prostu pierwszy trymestr był łaskawszy niż trzeci, nie wspominam już o pracy bo teraz już się nie nadaję do tego, pora zwolnić i zająć się wiciem gniazdka
-
Heeej!
U mnie wizyta 3 stycznia. W grudniu już się nie widzę ze swoim lekarzem, bo jest na urlopie świątecznym. Także dokładne badania i wizytę mam właśnie aż po nowym roku 🙈
Jeśli chodzi o proszki i płyny, starszaka prałam w Bobini, ale teraz dużo mam wybiera właśnie Lovele lub Jelp. U mnie ten temat jeszcze w lesie. Mam zamiar po świętach się zabrać za to wszystko. Zrobić zakupy apteczne. Przysiąść tak już na dobre. Bo ja u mnie temat wyprawki i przygotowań do porodu nadal średnio ruszony. 🙈
Któraś pytała o twardnienie brzucha, na tym etapie pojawiają się już skurcze, to jest normalne. Macica zaczyna trening przed porodem 💪. U mnie to twardnienie jest już od bardzo dawna i przyjmuje magnez regularnie i nospe doraźne, jest lepiej. 🙂
08.2020 - synek 👶
05.2022 - ⏸️
07.2022 - 8 tc. 💔👼
11.2022 - ponowne starania 🙏
20.06.2023 - ⏸️🥺
13.07.2023 - jest ❤️
19.07.2023 - 1.2 cm Szczęścia ❤️🌈
08.08.2023 - rosnę 👶
13.08.2023 - krwotok i szpital 💔
16.08.2023 - 5.1cm Siłacza 🤍
23.08.2023 - prenatalne -> 6.4 cm zdrowego Dzidziutka 🤍
27.09.2023 - Synek 💙
25.10.2023 - połówkowe -> 550g Chłopca 🤎
29.11.2023 - 1 kg Szczęścia 🤍
03.01.2024 - 2 kg Misia 🐻
01.02.2024 - 2,8 kg 🧸❤️
07.02.2024 - ❤️
21.02.2024 - (38+3) 3,7 kg 🐻
27.02.2024 - Bruno 👶🐻 -
Erkow, pytałaś o pieluszki tetrowe, ja sama kupowałam na Allegro (tetrowe i muślinowe), wyglądają ok. Dostałam jednak w prezencie dla małego pieluszki flanelowe i kocyk od koleżanki ze sklepu rpstore, fajne jakościowo, a widziałam na fb, że ktoś polecał z tego sklepu też tetrowe.
Z takich obserwacji - w paczce z ubrankami od szwagierki było parę pieluszek, gruba bambusowa, na metce „bamboo-line”, oraz tetrowe na metkach „pink no more”, te akurat nie jakieś grube, ale dużo lepsze, niż te z Allegro zakupione przeze mnie, nie mają rozciągnięć, prześwitów jakbym szukała konkretnych pieluszek, pewnie bym celowała któreś z tych, zaczynajac od rpstoreeRKow. lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dopiero się odzywam bo dzień w biegu 😥
Emilek zdrowy, badani byliśmy już w środę więc dzis już bez żadnych wielkich obserwacji. Standardowe badanie i więcej czasu na ładne zdjęcia 🥹 Na szczęście dziś nie odwrócił się tyłkiem do nas i mamy ładne ujęcia buźki i małej stópki 🥹
Kika95, eM 🌺, Polaya, Skatusia🥰, Saya, eRKow., Delfi, xMartaa, Wioleta91, Karina lubią tę wiadomość
-
eM przybij piątkę bo ja też jeszcze nic nie prałam itd, mam również zamiar zająć się tym po świętach 😁 kupiłam jedynie proszek i płyn dla Młodego i wybrałam ten z Loveli 😊
Monika pięknie zdjęcia 💙
Koszule porodowe kupiłam na vinted, ale w sklepach internetowych czy online muszę się rozglądnąć za stanikami do karmienia
Jakie staniki polecacie? Może jakaś konkretna firma?MonikaMonia, eM 🌺 lubią tę wiadomość
-
Przyszłam tylko się "pochwalić", że kolejny raz w tym miesiącu dopadła mnie biegunka i wymioty, szczerze mówiąc jest to niepokojące i zastanawiam się co powinnam zrobić, we wrześniu jak byłam chora to było to samo, nie licząc mdłości ciążowych to wymioty z biegunką 3 razy od września to chyba rekord życia
-
Jeśli chodzi o pieluszki, to ja też polecam tę z jukki, wydają się być w porządku, z CA też wyglądają fajnie, ale no drogie są ... ja je kupiłam na promce. Zamówiłam też 3pak od dziewczyny na Instagramie, sklep: tuzia.pl i też wyglądają bardzo fajnie. Ale jeszcze nic nie prałam, więc no nie wiem jak po praniu.
Monika, cudny Emiś 😍
Kika, ja mam staniki do karmienia z HM i są super 😍 chodzę w nich już teraz, bo są bardzo wygodne. Prałam nie raz i naprawę meeega 🤍
Polaya, współczuję. Ja miałam raz w ciąży jelitowe, wymioty i biegunka, współczuję bardzo dużo zdrówka! ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2023, 13:14
Kika95 lubi tę wiadomość
08.2020 - synek 👶
05.2022 - ⏸️
07.2022 - 8 tc. 💔👼
11.2022 - ponowne starania 🙏
20.06.2023 - ⏸️🥺
13.07.2023 - jest ❤️
19.07.2023 - 1.2 cm Szczęścia ❤️🌈
08.08.2023 - rosnę 👶
13.08.2023 - krwotok i szpital 💔
16.08.2023 - 5.1cm Siłacza 🤍
23.08.2023 - prenatalne -> 6.4 cm zdrowego Dzidziutka 🤍
27.09.2023 - Synek 💙
25.10.2023 - połówkowe -> 550g Chłopca 🤎
29.11.2023 - 1 kg Szczęścia 🤍
03.01.2024 - 2 kg Misia 🐻
01.02.2024 - 2,8 kg 🧸❤️
07.02.2024 - ❤️
21.02.2024 - (38+3) 3,7 kg 🐻
27.02.2024 - Bruno 👶🐻 -
eM 🌺 wrote:Jeśli chodzi o pieluszki, to ja też polecam tę z jukki, wydają się być w porządku, z CA też wyglądają fajnie, ale no drogie są ... ja je kupiłam na promce. Zamówiłam też 3pak od dziewczyny na Instagramie, sklep: tuzia.pl i też wyglądają bardzo fajnie. Ale jeszcze nic nie prałam, więc no nie wiem jak po praniu.
Monika, cudny Emiś 😍
Kika, ja mam staniki do karmienia z HM i są super 😍 chodzę w nich już teraz, bo są bardzo wygodne. Prałam nie raz i naprawę meeega 🤍
Polaya, współczuję. Ja miałam raz w ciąży jelitowe, wymioty i biegunka, współczuję bardzo dużo zdrówka! ❤️ -
Nie miałam czasu się odezwać, w środę byliśmy na ostatnich prenatalnych, mamy 1700g wagi. U mnie ostatnio intensywny czas w pracy przed świętami, ale od nowego roku zwalniam, mimo że na zwolnieniu nie planuje być, to pracy będzie o wiele mniej. Udało się zrobić kilka fotek, to jedna z nich
xMartaa, Wioleta91, Skatusia🥰, Karina, Saya, Delfi, Kika95, kwiatek100, MonikaMonia lubią tę wiadomość
-
Ale śliczne skarbusie😍 i ta stópka, odpływam
Wiola III prenatalne mam 22 grudnia 😊 a kolejną wizytę u gin 3 stycznia.
Co do ułożenia to ostatnio żaliłam się, że mały miednicowo ułożony a jak byłam u położnej to mały już był główką w dole 😁 wątpię, że się już obróci inaczej bo kawał z niego chłopa.
Co do prania to zamierzam ruszyć z tym w styczniu i też kupiłam w biedrze zapas płynów Lovely. Wszystko mam oprócz koszul dla siebie do szpitala. W styczniu też ruszamy z remontem pokoju dla Dominika więc to będzie kolejny intensywny miesiąc 😂 już sam remont salonu w grudniu trochę poszarpał moją psychikę ale całe szczęście zakończony sukcesem 😊
Powiem wam, że tak jak jestem przyzwyczajona do tego że mojego partnera ciągle nie ma tak ostatnio po prostu czuję jaki ma wpływ na mój humor ta tęsknota za nim. Nie ma teraz innego na świecie człowieka którego tak bardzo potrzebuje a mimo to muszę akceptować fakt, że nie rzuci pracy by ciągle być przy mnie 😅 ahhh te życie, całe szczęście niedługo urodzę sobie jego kopię ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2023, 18:22
MonikaMonia, Wioleta91 lubią tę wiadomość
-
Karina ja też mam ostatnio jakiś okrutny deficyt miłości, najchętniej bym się położyła na partnera, żeby mnie cały dzień tulił i nie odszedł na krok 🫣
Rozglądam się za koszulami i znalazłam na allegro koszule od formommy - czy któraś z Was może ma takie? Są na napy lub z zameczkami no i cena fajna w porównaniu do innych sklepów.Karina lubi tę wiadomość
-
Ale ładne zdjęcia! Te maluchy są takie słodkie! 🥰
U nas męża dopada jakieś przeziębienie, wczoraj bardzo kiepsko się czuł, a mimo to pojechał ze mną do galerii bo "..przecież możesz zacząć rodzić w każdej chwili"😅
Siostra też dzwoniła i pytała co kupić małemu pod choinkę ❤️ to taki miłe, bo on jeszcze w brzuszku ale już będzie obchodził swoje pierwsze święta 🙂
MonikaMonia lubi tę wiadomość
-
U nas też mocne skupienie na Emilu w te święta mimo, że jeszcze go z nami nie ma "na zewnątrz" 😅
Wczoraj ubieraliśmy choinkę a że mamy juz w domu wózek, który stał w salonie to postawiliśmy go obok choinki.. ehh chyba przyrosnę do fotela na przeciwko bo nie skończę patrzeć🥰🥰🥰
niesamowity czas 🥰 -
Monika, ja zakupiłam dwie koszule z formommy - najpierw jedną, by zobaczyć, jak jakość i potem domówiłam drugą. Są całkiem fajne, trochę jak sukienki, kupiłam jedną bez napów - nazwa Anda, zielona rozmiar S/M, bardziej z myślą do karmienia i granatową z napami pod nazwą Marina rozmiar M. Sporo mi się przybrało, a rozmiary są w sam raz, nie uciskają i nie wiszą
MonikaMonia lubi tę wiadomość
-
Ja nie mogę się doczekać jak zrobię sobie piękne zdjęcia świąteczne z brzuszkiem 😍
Zaczęłam prać... głupia byłam myśląc ze to będą 2-3 pralki i wypiorę dzisiaj wszystko 😂 Chociaż czeka mnie jeszcze tylko jedna trzygodzinne pranie, a później już krótkie 70 minutowe więc może jakoś się uda dzisiaj wszystko wyprać, za to nie wiem kto i kiedy to poskłada, wrzucę chyba tylko do walizki i wywiozę do teściów, ogarnę w styczniu -
Dziewczyny, a kupowalyscie już lampkę nocną ? Polecacie coś? Żeby przede wszystkim była z regulacją światła, myślę że może się przydać w nocy w sypialni, żeby nie budzić za każdym razem męża przy karmieniu