Czy badanie plodności obojga partnerow to ostateczność ,czy priorytet?
-
Zastanawiam sie, czy badanie plodnosci jest sprawa ostateczna, czy warto zrobic to jak najszybciej, albo najlepiej przed rozpoczeciem staran o dziecko. Wypowiedzcie sie,jezeli wiecie cos na ten temat. NataWierze,ze niedlugo będziesz z nami Maleństwo
-
nick nieaktualny
-
My od 1 cyklu zrobilismy badania cale szczescie bo zaoszczedzilismy czas chodź dzięki gin straciliśmy 9 miesiecy przez klamstwa ale i tak jakbysmy czekali 12 m-ch to dopiero bylibyśmy pobadaniu nasienia a tak w tym momencie maz juz 7 tyg jest na kuracji
Jest to spr indywidualna kto i kiedy sue decyduje ns badania mi intuicja mowila od poczatku ze cos jest nie tak bo co 3 lata sie nie zsbezpievzalismy nie pulbiwalismt dni plodnycj i nic -
Warto pójść jak to mówią dla świętego spokoju My z mężem staramy się od 4 miesięcy, i dopiero w tym miesiącu zdecydowałam się pójść do gina. Ginekolog jak dowiedział się że staramy - jak dla mnie "aż" 4 miesięce a ja już lekko panikuje to tylko przyjaźnie się uśmiechnął i powiedział "spokojnie", "po roku starań 80% par zachodzi w ciążę". Zrobił podstawowe badania i w sumie tyle, czekałam na jakieś złote rady, że może coś przepisze luteinę duphostan tak często na forum wymieniany ale nic. Kazał czekać i się starać, i że po roku dopiero zaczniemy drążyć robić dokładnie badania a teraz spacerki i dużo miłości[/url]
-
soprecious68 wrote:Zastanawiam sie, czy badanie plodnosci jest sprawa ostateczna, czy warto zrobic to jak najszybciej, albo najlepiej przed rozpoczeciem staran o dziecko. Wypowiedzcie sie,jezeli wiecie cos na ten temat. Nata
-
nick nieaktualny
-