X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czy badanie plodności obojga partnerow to ostateczność ,czy priorytet?
Odpowiedz

Czy badanie plodności obojga partnerow to ostateczność ,czy priorytet?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • soprecious68 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam sie, czy badanie plodnosci jest sprawa ostateczna, czy warto zrobic to jak najszybciej, albo najlepiej przed rozpoczeciem staran o dziecko. Wypowiedzcie sie,jezeli wiecie cos na ten temat. Nata

Wierze,ze niedlugo będziesz z nami Maleństwo <3
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co mówiła moja gin to jeżeli masz problem z zajściem więcej niż 12 miesięcy to pierwszorzędnie bada się partnera. Ale dopiero po tym okresie.

nzjdgzu33y143688.png

Wysłany: 6 października 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Intuicja kobieca to jest jednak cos strasznego ;x podpowiada mi, ze to ze mna cos jednak jest nie tak ;x

• messy99 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dwóch lat też to sobie wmawiam, jednak nie wysyłam jeszcze męża na badania. Dalej się staramy :)

nzjdgzu33y143688.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podstawa to badania i faceta i kobiety.

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od 1 cyklu zrobilismy badania cale szczescie bo zaoszczedzilismy czas chodź dzięki gin straciliśmy 9 miesiecy przez klamstwa ale i tak jakbysmy czekali 12 m-ch to dopiero bylibyśmy pobadaniu nasienia a tak w tym momencie maz juz 7 tyg jest na kuracji
    Jest to spr indywidualna kto i kiedy sue decyduje ns badania mi intuicja mowila od poczatku ze cos jest nie tak bo co 3 lata sie nie zsbezpievzalismy nie pulbiwalismt dni plodnycj i nic

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Marta8880 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto pójść jak to mówią dla świętego spokoju :) My z mężem staramy się od 4 miesięcy, i dopiero w tym miesiącu zdecydowałam się pójść do gina. Ginekolog jak dowiedział się że staramy - jak dla mnie "aż" 4 miesięce a ja już lekko panikuje to tylko przyjaźnie się uśmiechnął i powiedział "spokojnie", "po roku starań 80% par zachodzi w ciążę". Zrobił podstawowe badania i w sumie tyle, czekałam na jakieś złote rady, że może coś przepisze luteinę duphostan tak często na forum wymieniany ale nic. Kazał czekać i się starać, i że po roku dopiero zaczniemy drążyć robić dokładnie badania a teraz spacerki i dużo miłości :)

3jgx3e3kfxdd9uap.png[/url]
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soprecious68 wrote:
    Zastanawiam sie, czy badanie plodnosci jest sprawa ostateczna, czy warto zrobic to jak najszybciej, albo najlepiej przed rozpoczeciem staran o dziecko. Wypowiedzcie sie,jezeli wiecie cos na ten temat. Nata
    Priorytet, warto zbafac sie przed staraniami, oszczedze sie czas i nerwy :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png

Wysłany: 6 października 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec chyba dobrze pomyslalam. Lepiej wiedziec na czym sie stoi ;) Takze idziemy sie badac ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 15:34

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ