X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czy feristim powoduje torbiele ?
Odpowiedz

Czy feristim powoduje torbiele ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy feristim może powodować torbiele ?
    Zaczęłam pić pod koniec poprzedniego cyklu i teraz w 16dc mam torbiele (prawdopodobnie pęcherzyki nie pękły i urosły większe) i dostałam luteinę. Ale zastanawia mnie ten feristim bo to jest 1 opakowanie

• Misialina Debiutantka

Wysłany: 30 stycznia, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie doszły takie słuchy, sama jestem ciekawa. Bo przez 2 miesiące brałam ten suplement. A teraz brak miesiączki…

• Abby10 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę regularnie, za mną 3 opakowania. Nic się u mnie nie działo.

2021 córka ❤️
    Brak problemu z zajściem i utrzymaniem, pod koniec ciąży wysokie ciśnienie - szpital, zakończenie ciąży w 37tc.

Starania o rodzeństwo od 2023
    4 biochemiczne (o których wiem)
    1 poronienie w 10tc, zatrzymana w 9tc

Niski progesteron, podejrzenie pcos z obrazu usg.

Eutyrox 50
    Metformina 1000xr, 500 zwykła
    Fertistim
    B12, Omega, d3, magnez, witc

14.01 - beta 15, prog 11
    16.01 - beta 58, prog 13
    20.01 - beta 452, prog 20
    22.01 - beta 1164, prog 13
    24.01 - beta 2743, prog 14
    27.01 - beta 7764, prog 15

Aktualnie: clexane, prolutex, progesteron besines, cyclogest, crinone.

preg.png
  • lorena Nowa

Wysłany: 31 stycznia, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovi123 wrote:
    Czy feristim może powodować torbiele ?
    Zaczęłam pić pod koniec poprzedniego cyklu i teraz w 16dc mam torbiele (prawdopodobnie pęcherzyki nie pękły i urosły większe) i dostałam luteinę. Ale zastanawia mnie ten feristim bo to jest 1 opakowanie

Też mam takie doświadczenie. Nasłuchałam się jaki ten preparat super i zakupiłam. Może on jest super, ale dla tych, co maja PCOS, ja nie mam. Po miesiącu stosowania torbiele. Odstawiłam to dostałam duphaston na wchłonięcie i wszystko ok po miesiączce.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ