X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne czy isc z tym do ginekologa?
Odpowiedz

czy isc z tym do ginekologa?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • patus1992 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam , mam pytanie czy nie bedzie ''obciachem'' isc do ginekologa z zapytaniem czemunie moge zajsc? bo staram sie od 3 msc i nici. moze mi cos dolega?

• Lili Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze daj sobie jeszcze trochę czasu. Staraj się bez zaglądania na strony o niepłodności, bez celowania w dni płodne itp. Dopiero zaczynasz, młoda jesteś więc raczej nie ma się czym martwić. Jesli przez nastepne 3/4 miesiące nic się nie wydarzy, to idź do gina i powiedz, że się od roku starasz. Obciachem nie będzie, ale moze nie potraktować cie poważnie jak pójdziesz teraz. Podsumowując: starania bez stresu i wszelkich badań, pomiarów są skuteczniejsze, ale czekanie z diagnozą do roku czasu też nie wydaje mi się najlepszym pomysłem. Podstawowe badania warto zrobić wcześniej. Powodzenia :)

• patus1992 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiec po prostu powiem , ze staramy sie dzidziusia i chce wykonac badania czy nie ma przeciwwskazan tak ?:)

Tynka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja poszłam do ginekologa i powiedziałam, że chcemy zacząć starać się o maluszka i co uważa o tym, czy zaleca jakieś badania :) zalecił i w sumie dobrze bo okazało się, że mam rzadko owulacje i dzięki szybkiej interwencji nie straciłam cennego czasu :)

Tynka1990 lubi tę wiadomość

• Tynka1990 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uważam, że warto się przejść. To nie zaszkodzi :-)

1cb90e9c99.png
    a9013fc3de.png
    Aniołek 8tc
    06cf3d1f83.png
    fe7c1817d8.png
  • Lili Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak Patus :) To co pisze Miśkaa, to też dobry pomysł. Ja też przed starankami poszłam do gina, powiedziałam, ze przygotowuję się do ciąży i co powinnam zbadać. Z tym, że to są zupełnie inne badania niż takie diagnozujące niepłodność, wiec lepiej od razu otwarcie powiedzieć czego oczekujesz.

Miśkaa lubi tę wiadomość

• sylwiunia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lepiej iść wcześniej ja długo zwlekałam bo myślałam z cyklu na cykl że się uda, i zanim poszłam z tym problemem do lekarza minął ponad rok starań potem długa diagnostyka zabieg laparoskopii monitoring cyklu i suplementacja luteiny, i tak do dnia dzisiejszego jeszcze się ni udało

"Nadzieja za­wiera w so­bie światło moc­niej­sze od ciem­ności, ja­kie pa­nują w naszych sercach".Jan Paweł II

6es3onyx9001zu66.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ