X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czy jest się czym martwić?
Odpowiedz

Czy jest się czym martwić?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Cinka Znajoma

Wysłany: 17 lipca, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Na wstępie zaznaczę, że mam dość długie, ale regularne cykle (co 33-34 dni). Nigdy nie mialam plamień okoloowulacyjnych, a olwulacja zazwyczaj była około 20-21 dnia. W tym miesiącu 16 dc zobaczyłam w śluzie kilka nitek krwi, a on sam był lekkoróżowy. Nie martwiłam się tym specjalnie, jednak dzisiaj (23 dc) ponownie pojawił się zabarwiony śluz, nitki krwi oraz taki mały skrzepik (nie większy niż 5mm). Trochę mnie to zaniepokoiło. Przez pół roku monitorowałam cykle i nic podobnego się nie działo, a to jest pierwszy cykl, w którym odpuściłam monitoring.

Czy ta sytuacja to powód do niepokoju? Co mogłoby to być?

• pp2018 Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinka wrote:
    Hej. Na wstępie zaznaczę, że mam dość długie, ale regularne cykle (co 33-34 dni). Nigdy nie mialam plamień okoloowulacyjnych, a olwulacja zazwyczaj była około 20-21 dnia. W tym miesiącu 16 dc zobaczyłam w śluzie kilka nitek krwi, a on sam był lekkoróżowy. Nie martwiłam się tym specjalnie, jednak dzisiaj (23 dc) ponownie pojawił się zabarwiony śluz, nitki krwi oraz taki mały skrzepik (nie większy niż 5mm). Trochę mnie to zaniepokoiło. Przez pół roku monitorowałam cykle i nic podobnego się nie działo, a to jest pierwszy cykl, w którym odpuściłam monitoring.

Czy ta sytuacja to powód do niepokoju? Co mogłoby to być?

Ja gdy miałam plamienia w środku cyklu, to okazało się, że mam polip. Zrobiłam usg tuż po miesiączce i został potwierdzony. Do tego miesiączki były krwawe i ze skrzepami. Po usunięciu polipa, były już krótkie i skąpe.

Britta lubi tę wiadomość

38 👱‍♀️, 37🧔‍♂️ AMH 0,82
    28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
    🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)

6.09, 8.09 ⏸️
    9.09 beta 704, prog 39,50
    11.09 beta 1861, prog 43
    18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
    01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
    10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    🩺 3.01 połówkowe
    🩷🩷🩷🩷
    Euthyrox 50

KIR AA

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ