X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czy jest to plamienie implantacyjne? (5 cykl starań)
Odpowiedz

Czy jest to plamienie implantacyjne? (5 cykl starań)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • modziaks Debiutantka

Wysłany: 15 listopada, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim, nie wiem czy są to plamienia implantacyjne lecz zacznę od początku. Jestem młoda raptem 20lat mam, wraz z partnerem staramy się o maleństwo, ja sama miałam od zawsze regularne miesiączki (28dni), ostatni swój cykl miałam opóźniony o 3 dni, dziś jestem w 28dc powinnam dostać okres lecz 26dc zauważyłam przy podcieraniu małe nitki krwi myślę że no żywej krwi a wczoraj (27dc) miałam troszkę krwi już bardziej rozrzedzonej raz przy podtarciu później nic, normalnie mam aktualnie żółtawy śluz a raz wodnisty, nie jest to ilość krwi w śluzie odpowiadającą tej gdy okres się zaczyna stąd niepewność czy @ idzie czy nie. Bóle tak samo zawsze zaczynały mi się tydzień przed @ a aktualnie i owulacje czułam wyraźnie, i jakiś czas temu podbrzusze, i w tym 26dc czułam bóle piersi i podbrzusza, aktualnie w dniu 28dc nie boli mnie podbrzusze a piersi lekko. Zaznaczę że tydzień temu miałam badania ogólne i dowiedziałam się że mam poziom tsh 2.9… a wizytę u lekarza za 4miesiace a co najważniejsze z partnerem kochaliśmy się od 10dc do 16dc. I tak jak napisałam wyżej ilość krwi jest malutka i nie występuje ciągle tylko ptzy podcieraniu co jakiś czas. Hejtu zza młody wiek i takie plany mogą Panie odpuścić. Dziękuję za odpowiedzi

• NatiHope Koleżanka

Wysłany: 15 listopada, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób test ciążowy, a najlepiej idź na betę. Powodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada, 15:40

modziaks lubi tę wiadomość

• modziaks Debiutantka

Wysłany: 15 listopada, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiHope wrote:
    Zrób test ciążowy, a najlepiej idź na betę. Powodzenia :)

Nie mam jak w tym momencie iść na betę ponieważ nie mieszkam w Polsce a testu ciążowego boję się ponieważ czuję że to znów będzie porażka… może poczekam do jutra jeszcze lecz jestem właśnie ciekawa czy tak powinno to wyglądać ale dziękuję za odpowiedź !!

• Witynja Ekspertka

Wysłany: 15 listopada, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Na Twoim miejscu zrobiłabym test ciążowy po terminie miesiączki. Jeśli się nie pojawi to zostaje beta jeśli tylko będziesz miała taką możliwośc.

U mnie ostatnia miesiączka rozkręcała się takim plamieniem, zdążyłam sobie wkręcić ale beta szybko wszystko zweryfikowała :)

🧍‍♀️29 🧍‍♂️31

Starania o 1 👶 od listopada 2024

🧍‍♀️
    PCOS fenotyp C
    Cykle 27/29 dni, owulacje występują
    Hiperprolaktynemia i mlekotok (?)

Progesteron 7DPO 15,81 ng/ml
    Estradiol 7DPO 184,05 ng/ml
    TSH 1,379IU/ml
    FT4 1,00ng/dl
    Prolaktyna 9,87ng/dl
    Witamina D 33ng/dl

💊Inozytol, Tenfertil Ona

🧍‍♂️
    Jeśli nie uda się do listopada zaczynamy diagnostyke
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    modziaks wrote:
    Hej wszystkim, nie wiem czy są to plamienia implantacyjne lecz zacznę od początku. Jestem młoda raptem 20lat mam, wraz z partnerem staramy się o maleństwo, ja sama miałam od zawsze regularne miesiączki (28dni), ostatni swój cykl miałam opóźniony o 3 dni, dziś jestem w 28dc powinnam dostać okres lecz 26dc zauważyłam przy podcieraniu małe nitki krwi myślę że no żywej krwi a wczoraj (27dc) miałam troszkę krwi już bardziej rozrzedzonej raz przy podtarciu później nic, normalnie mam aktualnie żółtawy śluz a raz wodnisty, nie jest to ilość krwi w śluzie odpowiadającą tej gdy okres się zaczyna stąd niepewność czy @ idzie czy nie. Bóle tak samo zawsze zaczynały mi się tydzień przed @ a aktualnie i owulacje czułam wyraźnie, i jakiś czas temu podbrzusze, i w tym 26dc czułam bóle piersi i podbrzusza, aktualnie w dniu 28dc nie boli mnie podbrzusze a piersi lekko. Zaznaczę że tydzień temu miałam badania ogólne i dowiedziałam się że mam poziom tsh 2.9… a wizytę u lekarza za 4miesiace a co najważniejsze z partnerem kochaliśmy się od 10dc do 16dc. I tak jak napisałam wyżej ilość krwi jest malutka i nie występuje ciągle tylko ptzy podcieraniu co jakiś czas. Hejtu zza młody wiek i takie plany mogą Panie odpuścić. Dziękuję za odpowiedzi

Niestety ale każdy cykl jest inny a niektóre objawy mogą być łudzące podobne do ciąży, a okaże się że zwiastują okres.

Ja w cyklu w którym zaszłam w ciążę nie miałam żadnego plamienia, żadnych bóli piersi, i innych objawów. Byłam pewna że nic z tego, objawy się zaczęły z dwa tygodnie po pozytywnym teście - pierwszy nabrzmiałe piersi. A miałam cykle że byłam pewna że to ciąża bo skurcze, plamienie, bolące piersi i nic.

Co chce ci przekazać, bo objawach a nawet plamieniu nie da się uznać czy to na okres czy na ciążę. Poczekaj jeszcze z 2-3 dni i zrób test.

Witynja lubi tę wiadomość

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
    15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
    Czekamy na dziewczynkę 🥹
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ