modziaks wrote:
Hej wszystkim, nie wiem czy są to plamienia implantacyjne lecz zacznę od początku. Jestem młoda raptem 20lat mam, wraz z partnerem staramy się o maleństwo, ja sama miałam od zawsze regularne miesiączki (28dni), ostatni swój cykl miałam opóźniony o 3 dni, dziś jestem w 28dc powinnam dostać okres lecz 26dc zauważyłam przy podcieraniu małe nitki krwi myślę że no żywej krwi a wczoraj (27dc) miałam troszkę krwi już bardziej rozrzedzonej raz przy podtarciu później nic, normalnie mam aktualnie żółtawy śluz a raz wodnisty, nie jest to ilość krwi w śluzie odpowiadającą tej gdy okres się zaczyna stąd niepewność czy @ idzie czy nie. Bóle tak samo zawsze zaczynały mi się tydzień przed @ a aktualnie i owulacje czułam wyraźnie, i jakiś czas temu podbrzusze, i w tym 26dc czułam bóle piersi i podbrzusza, aktualnie w dniu 28dc nie boli mnie podbrzusze a piersi lekko. Zaznaczę że tydzień temu miałam badania ogólne i dowiedziałam się że mam poziom tsh 2.9… a wizytę u lekarza za 4miesiace a co najważniejsze z partnerem kochaliśmy się od 10dc do 16dc. I tak jak napisałam wyżej ilość krwi jest malutka i nie występuje ciągle tylko ptzy podcieraniu co jakiś czas. Hejtu zza młody wiek i takie plany mogą Panie odpuścić. Dziękuję za odpowiedzi
Niestety ale każdy cykl jest inny a niektóre objawy mogą być łudzące podobne do ciąży, a okaże się że zwiastują okres.
Ja w cyklu w którym zaszłam w ciążę nie miałam żadnego plamienia, żadnych bóli piersi, i innych objawów. Byłam pewna że nic z tego, objawy się zaczęły z dwa tygodnie po pozytywnym teście - pierwszy nabrzmiałe piersi. A miałam cykle że byłam pewna że to ciąża bo skurcze, plamienie, bolące piersi i nic.
Co chce ci przekazać, bo objawach a nawet plamieniu nie da się uznać czy to na okres czy na ciążę. Poczekaj jeszcze z 2-3 dni i zrób test.
Witynja lubi tę wiadomość
✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK