SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czy jest to plamienie implantacyjne? (5 cykl starań)
Odpowiedz

Czy jest to plamienie implantacyjne? (5 cykl starań)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • modziaks Znajoma

Wysłany: 15 listopada, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim, nie wiem czy są to plamienia implantacyjne lecz zacznę od początku. Jestem młoda raptem 20lat mam, wraz z partnerem staramy się o maleństwo, ja sama miałam od zawsze regularne miesiączki (28dni), ostatni swój cykl miałam opóźniony o 3 dni, dziś jestem w 28dc powinnam dostać okres lecz 26dc zauważyłam przy podcieraniu małe nitki krwi myślę że no żywej krwi a wczoraj (27dc) miałam troszkę krwi już bardziej rozrzedzonej raz przy podtarciu później nic, normalnie mam aktualnie żółtawy śluz a raz wodnisty, nie jest to ilość krwi w śluzie odpowiadającą tej gdy okres się zaczyna stąd niepewność czy @ idzie czy nie. Bóle tak samo zawsze zaczynały mi się tydzień przed @ a aktualnie i owulacje czułam wyraźnie, i jakiś czas temu podbrzusze, i w tym 26dc czułam bóle piersi i podbrzusza, aktualnie w dniu 28dc nie boli mnie podbrzusze a piersi lekko. Zaznaczę że tydzień temu miałam badania ogólne i dowiedziałam się że mam poziom tsh 2.9… a wizytę u lekarza za 4miesiace a co najważniejsze z partnerem kochaliśmy się od 10dc do 16dc. I tak jak napisałam wyżej ilość krwi jest malutka i nie występuje ciągle tylko ptzy podcieraniu co jakiś czas. Hejtu zza młody wiek i takie plany mogą Panie odpuścić. Dziękuję za odpowiedzi

• NatiHope Koleżanka

Wysłany: 15 listopada, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób test ciążowy, a najlepiej idź na betę. Powodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada, 15:40

modziaks lubi tę wiadomość

🌸 Ja: 30 lat | On: 34 lata
    🌸 Starania: cykl nr 6

🧪 Moje wyniki:
    AMH 3,69 ng/ml
    TSH było 3,388 µIU/ml, teraz 0,392 µIU/ml
    Progesteron 7 dpo: 15,58 ng/ml
    Estradiol 7 dpo: 236,60 pg/ml
  • modziaks Znajoma

Wysłany: 15 listopada, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiHope wrote:
    Zrób test ciążowy, a najlepiej idź na betę. Powodzenia :)

Nie mam jak w tym momencie iść na betę ponieważ nie mieszkam w Polsce a testu ciążowego boję się ponieważ czuję że to znów będzie porażka… może poczekam do jutra jeszcze lecz jestem właśnie ciekawa czy tak powinno to wyglądać ale dziękuję za odpowiedź !!

• Witynja Ekspertka

Wysłany: 15 listopada, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Na Twoim miejscu zrobiłabym test ciążowy po terminie miesiączki. Jeśli się nie pojawi to zostaje beta jeśli tylko będziesz miała taką możliwośc.

U mnie ostatnia miesiączka rozkręcała się takim plamieniem, zdążyłam sobie wkręcić ale beta szybko wszystko zweryfikowała :)

🧍‍♀️29 🧍‍♂️31

Starania o 1 👶 od listopada 2024

🧍‍♀️
    PCOS fenotyp C
    Cykle 27/29 dni, owulacje występują
    Hiperprolaktynemia i mlekotok (?)

Progesteron 7DPO 15,81 ng/ml
    Estradiol 7DPO 184,05 ng/ml
    TSH 1,379IU/ml
    FT4 1,00ng/dl
    Prolaktyna 9,87ng/dl
    Witamina D 33ng/dl

💊Inozytol, Tenfertil Ona

🧍‍♂️
    Jeśli nie uda się do listopada zaczynamy diagnostyke
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    modziaks wrote:
    Hej wszystkim, nie wiem czy są to plamienia implantacyjne lecz zacznę od początku. Jestem młoda raptem 20lat mam, wraz z partnerem staramy się o maleństwo, ja sama miałam od zawsze regularne miesiączki (28dni), ostatni swój cykl miałam opóźniony o 3 dni, dziś jestem w 28dc powinnam dostać okres lecz 26dc zauważyłam przy podcieraniu małe nitki krwi myślę że no żywej krwi a wczoraj (27dc) miałam troszkę krwi już bardziej rozrzedzonej raz przy podtarciu później nic, normalnie mam aktualnie żółtawy śluz a raz wodnisty, nie jest to ilość krwi w śluzie odpowiadającą tej gdy okres się zaczyna stąd niepewność czy @ idzie czy nie. Bóle tak samo zawsze zaczynały mi się tydzień przed @ a aktualnie i owulacje czułam wyraźnie, i jakiś czas temu podbrzusze, i w tym 26dc czułam bóle piersi i podbrzusza, aktualnie w dniu 28dc nie boli mnie podbrzusze a piersi lekko. Zaznaczę że tydzień temu miałam badania ogólne i dowiedziałam się że mam poziom tsh 2.9… a wizytę u lekarza za 4miesiace a co najważniejsze z partnerem kochaliśmy się od 10dc do 16dc. I tak jak napisałam wyżej ilość krwi jest malutka i nie występuje ciągle tylko ptzy podcieraniu co jakiś czas. Hejtu zza młody wiek i takie plany mogą Panie odpuścić. Dziękuję za odpowiedzi

Niestety ale każdy cykl jest inny a niektóre objawy mogą być łudzące podobne do ciąży, a okaże się że zwiastują okres.

Ja w cyklu w którym zaszłam w ciążę nie miałam żadnego plamienia, żadnych bóli piersi, i innych objawów. Byłam pewna że nic z tego, objawy się zaczęły z dwa tygodnie po pozytywnym teście - pierwszy nabrzmiałe piersi. A miałam cykle że byłam pewna że to ciąża bo skurcze, plamienie, bolące piersi i nic.

Co chce ci przekazać, bo objawach a nawet plamieniu nie da się uznać czy to na okres czy na ciążę. Poczekaj jeszcze z 2-3 dni i zrób test.

Witynja lubi tę wiadomość

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
    15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
    Czekamy na dziewczynkę 🥹
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ