X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czy jestem w ciąży?
Odpowiedz

Czy jestem w ciąży?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nadziejka231 Debiutantka

Wysłany: 23 maja 2023, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Mam szybkie pytanie odnośnie testu ciążowego pink super czuły, który wykrywa ciążę 6 dni wcześniej. Mianowicie mój dzień owulacji był 14 maja i także był stosunek za 6 dni wskazuje mi pierwszy dzień miesiączki więc dzisiaj zrobiłam test i wyszedł negatywny. 17 maja miałam lekkie skurcze bez żadnych plamień a z kolei 18 i 19 miałam lekkie blado różowe plemienia. Moje cykle trwają od 30 do 34 dni. Moje pytanie czy owy test jest wiarygodny i wyklucza ciążę? W pon mam rezonans z kontrastem i muszę wiedzieć bo ciąża go wyklucza. 😕

• Clausix Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka231 wrote:
    Hejka. Mam szybkie pytanie odnośnie testu ciążowego pink super czuły, który wykrywa ciążę 6 dni wcześniej. Mianowicie mój dzień owulacji był 14 maja i także był stosunek za 6 dni wskazuje mi pierwszy dzień miesiączki więc dzisiaj zrobiłam test i wyszedł negatywny. 17 maja miałam lekkie skurcze bez żadnych plamień a z kolei 18 i 19 miałam lekkie blado różowe plemienia. Moje cykle trwają od 30 do 34 dni. Moje pytanie czy owy test jest wiarygodny i wyklucza ciążę? W pon mam rezonans z kontrastem i muszę wiedzieć bo ciąża go wyklucza. 😕

Hej, testy pink z mojego doświadczenia słabo się wybarwia i z pewnością nie są wiarygodne 6 dni przed terminem miesiączki. Jeżeli chcesz mieć większą pewność zrób beta hcg z krwi (możesz w jakimkolwiek laboratorium typu Alab, Diagnostyka). Jesteś pewna, że owu było 14 maja? Jutro byłoby 10 dpo dopiero, więc beta również może wyjść jeszcze niska/negatywna. Spróbuj zrobić betę w piątek, 12 dpo powinna już coś wskazać jeżeli jest ciąża.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2023, 17:55

Hope..., Nadziejka231 lubią tę wiadomość

33 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli owulacji była rzeczywiście 14 maja to dziś jest 9 dni po, mogło jeszcze nie dojść do zagnieżdżenia. Żaden test nie jest w 100 procentach wiarygodny tak wcześnie, a już chyba zwlaszcza Pink który się bardzo slabo wybarwia i pokazuje blade kreski przy beta hcg w setkach.
    Poczekaj jeszcze kilka dni, tak 12 dni po owulacji zwykle testy zaczynają już wychodzić - ale polecam robić jednak np. Facelle o czułości 10, lepiej sie wybarwiają, mi wyłapały ciążę bardzo wcześnie. A najlepiej pójść do razu na test z krwi - w czwartek/piątek już będzie wiarygodna.

Nadziejka231 lubi tę wiadomość

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm Gabriel 🩵
    age.png
  • Nadziejka231 Debiutantka

Wysłany: 23 maja 2023, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku pokazywało mi owulację 11 maja a po większej ilości podanej temperatury, przesunęła się na 14 maja. To jest mój pierwszy miesiąc z mierzeniem temperatury.

• Namisa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka231 wrote:
    Na początku pokazywało mi owulację 11 maja a po większej ilości podanej temperatury, przesunęła się na 14 maja. To jest mój pierwszy miesiąc z mierzeniem temperatury.

W takim razie apka dopiero uczy się twoich objawów płodności i tego terminu owulacji nie można brać za pewnik. Pozostaje czekać i testować pod koniec tygodnia.

Nadziejka231 lubi tę wiadomość

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm Gabriel 🩵
    age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ