X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czy jestem w ciąży?
Odpowiedz

Czy jestem w ciąży?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nadziejka231 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2023, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Mam szybkie pytanie odnośnie testu ciążowego pink super czuły, który wykrywa ciążę 6 dni wcześniej. Mianowicie mój dzień owulacji był 14 maja i także był stosunek za 6 dni wskazuje mi pierwszy dzień miesiączki więc dzisiaj zrobiłam test i wyszedł negatywny. 17 maja miałam lekkie skurcze bez żadnych plamień a z kolei 18 i 19 miałam lekkie blado różowe plemienia. Moje cykle trwają od 30 do 34 dni. Moje pytanie czy owy test jest wiarygodny i wyklucza ciążę? W pon mam rezonans z kontrastem i muszę wiedzieć bo ciąża go wyklucza. 😕

👩🏼25 🧔🏼‍♂️27

⏸️ 23 maja 2025r.
    👶🏼Styczeń 2024r.
    🤱🏼Kp nocne
    ❤️‍🔥Starania o rodzeństwo od listopada 2024r.
    💊 Niedoczynność tarczycy
    preg.png
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka231 wrote:
    Hejka. Mam szybkie pytanie odnośnie testu ciążowego pink super czuły, który wykrywa ciążę 6 dni wcześniej. Mianowicie mój dzień owulacji był 14 maja i także był stosunek za 6 dni wskazuje mi pierwszy dzień miesiączki więc dzisiaj zrobiłam test i wyszedł negatywny. 17 maja miałam lekkie skurcze bez żadnych plamień a z kolei 18 i 19 miałam lekkie blado różowe plemienia. Moje cykle trwają od 30 do 34 dni. Moje pytanie czy owy test jest wiarygodny i wyklucza ciążę? W pon mam rezonans z kontrastem i muszę wiedzieć bo ciąża go wyklucza. 😕

Hej, testy pink z mojego doświadczenia słabo się wybarwia i z pewnością nie są wiarygodne 6 dni przed terminem miesiączki. Jeżeli chcesz mieć większą pewność zrób beta hcg z krwi (możesz w jakimkolwiek laboratorium typu Alab, Diagnostyka). Jesteś pewna, że owu było 14 maja? Jutro byłoby 10 dpo dopiero, więc beta również może wyjść jeszcze niska/negatywna. Spróbuj zrobić betę w piątek, 12 dpo powinna już coś wskazać jeżeli jest ciąża.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2023, 17:55

Hope..., Nadziejka231 lubią tę wiadomość

33 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
    07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli owulacji była rzeczywiście 14 maja to dziś jest 9 dni po, mogło jeszcze nie dojść do zagnieżdżenia. Żaden test nie jest w 100 procentach wiarygodny tak wcześnie, a już chyba zwlaszcza Pink który się bardzo slabo wybarwia i pokazuje blade kreski przy beta hcg w setkach.
    Poczekaj jeszcze kilka dni, tak 12 dni po owulacji zwykle testy zaczynają już wychodzić - ale polecam robić jednak np. Facelle o czułości 10, lepiej sie wybarwiają, mi wyłapały ciążę bardzo wcześnie. A najlepiej pójść do razu na test z krwi - w czwartek/piątek już będzie wiarygodna.

Nadziejka231 lubi tę wiadomość

• Nadziejka231 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2023, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku pokazywało mi owulację 11 maja a po większej ilości podanej temperatury, przesunęła się na 14 maja. To jest mój pierwszy miesiąc z mierzeniem temperatury.

👩🏼25 🧔🏼‍♂️27

⏸️ 23 maja 2025r.
    👶🏼Styczeń 2024r.
    🤱🏼Kp nocne
    ❤️‍🔥Starania o rodzeństwo od listopada 2024r.
    💊 Niedoczynność tarczycy
    preg.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka231 wrote:
    Na początku pokazywało mi owulację 11 maja a po większej ilości podanej temperatury, przesunęła się na 14 maja. To jest mój pierwszy miesiąc z mierzeniem temperatury.

W takim razie apka dopiero uczy się twoich objawów płodności i tego terminu owulacji nie można brać za pewnik. Pozostaje czekać i testować pod koniec tygodnia.

Nadziejka231 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ