X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czy jestem w ciąży? Proszę pomóżcie!
Odpowiedz

Czy jestem w ciąży? Proszę pomóżcie!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Koko111 Koleżanka

Wysłany: 16 lipca, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16 maja był stosunek, bez wytrysku w pochwie, w śluzie raczej nie płodnym, był biały z grudkami, nie jak białko, był preejakulat ale przed stosunkiem został oddany mocz, przez partnera około 3 razy, ostatni wytrysk był conajmniej dwa dni temu. 20 maja śluz zaczął zmieniać się w płodny, 21,22,23 na nowo był białe grudki, a 24 pojawiło się dużo wody z pochwy, sluz jak białko, z kawałkiem krwi, utrzymywał się do około 30, test zrobiłam 3 czerwca i wtedy napewno miałam już wzdęty brzuch ból piersi, pleców itp. Zrobiłam wtedy test superczuly pink ale wyszedł negatywny. Okres pojawił się 13-15 dpo a z początkiem krwawienia ustał, ból brzucha pleców piersi. Trwał 7 dni był przez pierwsze 3 dni obfity, potem mniej ale dalej był, krew była intensywnie czerwona. Po krwawieniu pojawił się śluz w kolorze kremowym, ale brałam probiotyk i na nowo stał się biały. 33-34 dpo zrobiłam test ciążowy znowu, zwykły z firmy diather wyszedł negatywny, tak samo jak pink 41-41 dpo. Oba testy były zrobione poprawnie z bardzo żółtego moczu. Przez ostatnie kilka tygodni źle sie czułam i mnie mdliło, nie mogłam nic zjeść. Tak samo jeśli chodzi o objawy z ostatniego tygodnia to, mdłości, ból pleców, brzucha, biegunka i przez ostatnie trzy dni skok temperatury do 36,9. ( wcześniej przez ostatnie trzy tygodnie temperatura wynosiła 36,2 około). Wczoraj robiłam badania krwi i wyszło mi zawyżone tsh. Nie robiłam bety. Czy mogę być w ciąży?

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile razy jeszcze wstawisz tego posta ?
    Nikt tu nie jest wróżka i z fusów nie wróży i Ci nie powie czy jesteś w ciąży, od tego jest lekarz i badanie krwi, ale skoro była miesiączka, a testy wychodzą negatywne to dla mnie sprawa jest jasna.

A tak na marginesie co ma oddawanie moczu przed stosunkiem do spermy po stosunku 🤦🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 18:54

Trombofilia
    Rozjechane cytokiny
    Cross match 29,9%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
    02/04 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycyklina+Metronidazol), adenomioza

09/06 (S) V FET ❄️
    6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
    17 dpt bhcg 5633
    24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
    7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
    9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
    12+5 CRL 6,9 cm prenatalne i NIPT prawidłowe

preg.png
  • Klaudia k Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sobie dobre forum sobie wybrałaś…my tu się wszystkie staramy żeby być, a ty to raczej z tych co niekoniecznie by chciały. Powiem ci tak- idź zrób betę, to się dowiesz.
    Na 99% nie jesteś, ale jeśli jesteś to gratki!
    Jakby tak prosto było zachodzić w ciążę to by to forum nie istniało. Jeden plemnik ciąży nie czyni. Wbrew temu czego uczyli w szkole…..Żeby plemniki przeżyły do owulacji to musi być plodny śluz. Same plemniki muszą być w dobrym stanie, jakby to powiedzieć zdrowe i ruchliwe. Im dłużej czekają tym dla nich gorzej. Komórka jajowa też musi być odpowiednia, tez jakby to powiedzieć „zdrowa”. Nawet jakby już doszlo do tego zapłodnienia, to jeszcze endometrium musi być odpowiednie żeby zarodek się zagnieździł, a potem jeszcze musi urosnąć progesteron żeby podtrzymywać ten zarodek przy życiu, a jak wszystko dobrze pójdzie i nie poronisz to może będzie z tego ciąża. Jeszcze żeby być w ciąży organizm musi być też gotowy, jeśli organizm nie jest gotowy, będzie miał braki na poziomie hormonalnym, witamin itp to też nie podtrzyma ciąży. Także to nie jest takie proste jak sie wydaje. Zrozumiesz jak będziesz chciała zajść a ci nie wyjdzie, czego ci oczywiście nie życzymy.

K 👩&L👨
    32 &37
    ——————————————————
    👨 brak libido❌ ❌ ❌

——————————————————
    Ja:
    B12: maj: 413 | czerwiec: 523 | sierpień : 701
    D3: maj: 37,6 | czerwiec: 42,9 | sierpień: 85,7
    Ferrytyna: maj:16,9 | czerwiec: 44,2 | sierpień: 55,7
    Kwas foliowy: maj: 6,53 | czerwiec: 12,2 | sierpień : 14,1
    2dc
    FSH: czerwiec: 5,55 |
    LH: czerwiec: 5,3 |
    TSH: maj: 1,96 | czerwiec: 2,3 |
    FT4: czerwiec: 1,29 (0,92-1,68)
    FT3: czerwiec: 3,28 (2-4,4)
    A-tpo:10 (0-34)
    A-tg: 19,2 (0-115)
    Homocysteina: czerwiec: 8,4|
    Estradiol: czerwiec: 20,7 (30,9-90,4)
    Prolaktyna: czerwiec: 36,1 (4,79-23,3)
    DHEA: czerwiec: 297 (98,8-340)
    Testosteron: czerwiec : 43 (8,4-48,1)
    SHBG: czerwiec: 55,7 (32,4-128)
    Insulina: czerwiec: 9,8 (2,6-24,9)
    Glukoza: czerwiec: 88 (70-99)
    AMH: 46,9[6,56]( brak objawów PCOS, podobno obraz lekko policystycznych jajników)
  • Koko111 Koleżanka

Wysłany: 17 lipca, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam za odpowiedzi i przepraszam że piszę akurat tutaj ale nie umiem znaleźć przestrzeni gdzie mogłabym porozmawiać na ten temat

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ