"Czy jesteś w ciąży"?
-
Drogie, napiszcie jak odpowiadacie i jak radzicie sobie z pytaniami jak wyżej? Jak reagujecie gdy ludzie pytają "a Ty nie w ciąży"? Ja zazwyczaj odpowiadam "nic mi o tym nie wiadomo" ale potem i tak czuję się źle- rozczarowana, winna, a następnie zła na pytającego. Macie jakieś patenty jak spokojnie i z klasą odpowiadać na tego typu pytania? I by nie bolały?
-
nick nieaktualnyNiestety większość ludzi kompletnie nie ma wyczucia i nawet nie zdaje sobie sprawy ile przykrości może sprawić zadając takie pytanie.
Jak odpowiadać? Nie jest to łatwe, ale prosto z mostu.
"Nie możemy. Mamy problem". W 99 % mina zdającemu pytanie żednie i nagle zapomina języka w gębie. I w tym przypadku to on czuje się jak głupek, że zadał tak nieodpowiednie pytanie. Sama potrzebowałam czasu, żeby odpowiadać prosto z mostu. Ale potem gdy nabrałam odwagi, czułam niejednokrotnie małą satysfakcję widząc zmieszanie na twarzach ludzi i to jak nagle nie wiedzą co powiedzieć, mimo że wcześniej mieli dużo do powiedzenia.Sonia96, Ivanka93, Lilah, vanessa lubią tę wiadomość
-
Sleepy wrote:Niestety większość ludzi kompletnie nie ma wyczucia i nawet nie zdaje sobie sprawy ile przykrości może sprawić zadając takie pytanie.
Jak odpowiadać? Nie jest to łatwe, ale prosto z mostu.
"Nie możemy. Mamy problem". W 99 % mina zdającemu pytanie żednie i nagle zapomina języka w gębie. I w tym przypadku to on czuje się jak głupek, że zadał tak nieodpowiednie pytanie. Sama potrzebowałam czasu, żeby odpowiadać prosto z mostu. Ale potem gdy nabrałam odwagi, czułam niejednokrotnie małą satysfakcję widząc zmieszanie na twarzach ludzi i to jak nagle nie wiedzą co powiedzieć, mimo że wcześniej mieli dużo do powiedzenia.
Bo już też w dołek mnie wprowadzają takie pytania i teksty typu "najwyzszy czas".2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
nick nieaktualnyKessa wrote:Chyba muszę się tego nauczyć.
Bo już też w dołek mnie wprowadzają takie pytania i teksty typu "najwyzszy czas".
Jak nie powie się dosadnie, pytania się nie skończą. W zasadzie ktoś kto nigdy nie starał się długo, nie zdaje sobie sprawy że takie pytania "z głupa" potrafią sprawić ogrom przykrości. -
Ja na takie pytanie kiedys odpowiedziałam mniej wiecej tak: co mi sie do łóżka pchasz. Zmieszanie i zaczerwienienie na minie pytajacego-bezcenne.
A jak pyta np wójek itp. To można tak: skoro jesteśmy juz w tym temacie to wujek ma juz problemy z potencją czy jeszcze nie?
-