X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czy któraś miała podobnie???
Odpowiedz

Czy któraś miała podobnie???

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • andzia29 Debiutantka

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.Czy któraś z was też miała takie objawy? Staramy się14 msc i bez efektów:(. W tym cyklu był monitoring który potwierdził obecność pęcherzyka a następnie jego pęknięcie. Przytulaliśmy się w dni które wskazał lekarz. Dziś jest 9 dzień od stwierdzenia pęknięcia pęcherzyka i wg obliczeń 11 od owulacji.Spodziewana @ 16.11.czyli za 3 dni.Tydzień po owulacji pojawił się śluz rozciągliwy taki jak w dni płodne i utrzymywał sie przez 2 dni. Do tej pory zawsze pojawiał się ból i obrzęk piersi teraz nic. Do tego dochodzi pobolewanie w dole pleców które;- również;- pojawia;- się;- przed @ oraz kłucie po prawej stronie troszkę poniżej pępka. Owulacja zaś była z jajnika lewego. Zastanawia mnie ten śluz tydz po owulce i brak wrażliwości piersi. Dodam że w zeszłym cyklu skończyłam brać 3 opakowanie Castagnusa. Tempka podwyższona na poziomie ok37,4.Czy któraś też tak miała???

• vanessa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śluz taki jak podczas dni płodnych może pojawic sie tuż przed @ ja tak miewam prawie w każdym cyklu. Bodajże jest to taka wyściółka (że tak to nazwe bo nie wiem jak się to fachowo nazywa :) ) jamy macicy która wyściela endometrium. Podczas @ też można zauważyć coś bardzo podobnego do śluzu płodnego i to właśnie jest ta przezroczysta wyściółka i ona przed @ może trochę sie pojawiać alw może się też pojawiać śluz przezroczysty, rozciągliwy w II fazie cyklu przy nadżerce (ale nie twierdzę że masz nadżerkę, to jedynie lekarz może Ci powiedzieć).
    Myślę że nie powinnaś się tym martwić :)

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam raz minitoring cyklu(to był cykl w którym sie udało ;-)) i własnie jakis tydz po owulacji-potwierdzonej dostałam znowu sluz płodny, którego nigdy tak pozno nie miałam, az sie wystraszyłam, moja gin powiedziała, ze może nazderka, ale po dwóch dniach był spokoj. W 29 dc zamiast okresu miałam tyyyyle sluzu, białego gestego, że wydao mi się to podejrzane- zrobiłam test i 2 KRECHY ;-) .Aaaaa i jeszcze to był jedyny cykl, w którym piersi mnie od samej owulacji bolały.
    Takze powodzenia życzę i 2 kreseczek ;-)

Fatim lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • andzia29 Debiutantka

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzerki nie mam napewno a z tym sluzem to jest tak ze sie pojawil tydz przed planowana @ a nigdy tak nie mialam bo albo nie bylo sluzu w ogole albo byl bialy i w malej ilosci

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to zrób sobie test jeszcze raz albo poczekaj na @ :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jaki wynik?

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ