X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne czy ktos pracuje w laboratorium?
Odpowiedz

czy ktos pracuje w laboratorium?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest tu ktos kto pracuje w laboratorium biologicznym i ma do czynienia z trypanem blue?

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest to barwnik który penetruje do środka martwe komórki...

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Kokilka Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja mam, a dlaczego pytasz?

• KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nei wiedzialam, ze ktos odpisal.
    Bo zastanawiam sie jak to jest kiedy sie staramy o dziecko. Trypan jest miedzy innymi teratogenny. Oczywiscie pracuje w rekawiczkach (nitrylowych) ale mimo wszystko zle sie z tym czuje. Teoretycznie ciezarne maja zakaz wstepu do laba, przynajmniej do chemicznego. Ale jak jest z biologia i hodowla komorek?.

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam w labie (immunopatologia), to był zakaz wstępu ciężarnym do każdego labu. Weź pod uwagę, że to możliwie nie jedyny czynnik teratogenny, z innymi niekoniecznie Ty musisz pracować, ale mogą pojawiać się w labie. Jednak ciężko rezygnować z pracy podczas starań, bo tak naprawdę nie wiesz kiedy zaskoczy :)

n59yjw4zk9ewdyby.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ