Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne czy mozna zajśc w ciązę w 21 dniu cyklu?
Odpowiedz

czy mozna zajśc w ciązę w 21 dniu cyklu?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2013, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was serdecznie.bardzo proszę o poradę bo już się pogubiłam w tym obliczaniu dni płodnych. 12 sierpia poroniłam w 6 tc, od tego czasu miałam tylko 2 miesiączki co 26 dni (przed ciążą mniej więcej 28-30 dni).Ostatnią miesiączke miałam 22 pazdziernika, ok5,6 listopada robiłam testy owu i wynik był pozytywny, 11 listopada leciałam do męża ponieważ pracuje za granicą czułam ból jajnikow taki jak przy owu i z ciekawości zrobiłam test owu który wyszedł pozytywnie, potem powtórzyłam i rowniez dodatniNastepnego dnia byłam juz u mężą i kochaliśmy się ( do konca) w tym dniu test owu równeiz dodatni a janik mnie tak bolał ze nie mogłam z łózka wstać ( mam bardzo bolesne owu) przez nastepne 3 dni codziennie wspołzylismy. Okres powinnam dostać 17 (co 26 dni) dzisiaj mamy 23 a okresu nie ma, test ciązowy negatywny a od kilku dni boli brzuch. Powiedzcie mi , czy mozliwe jest drugie podejście do owulacji?? Nigdy o tym nie słyszałam, może te testy owu sa do kosza po prostu , i czy jest szansa abym zaszła w ciążę skoro nie mam miesiączki??Dziewczyny co sądzicie??Może któras była w podobnej sytuacji?proszę o opinie. Pozdrawiam

• Unlike Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolek: nie rób paniki, bo widzę twoje wpisy w każdym dziale i to po kilka sztuk, co już na początku skutecznie zniechęciło mnie do udzielania ci odpowiedzi.
    Bez wykresu nic się nie da stwierdzić. Starając się o dziecko, powinnaś sprawdzać: śluz/temperaturę/szyjkę macicy. Ból owulacyjny może występować przed, w trakcie jak i po owulce, i może się to zmieniać co miesiąc, gdyż za każdym razem może go wywoływać inny czynnik; testy owulacyjne są tylko dodatkiem, nie można opierać na nich wszystkiego.
    Byłaś u męża za granicą + panika i stres = pewne opóźnienie miesiączki. Nie przejmowałabym się tym tak bardzo skoro test negatywny. Poczekaj jeszcze tydzień spokojnie, jeśli się nie pojawi - zrób betę. Jak dla mnie to zwykłe przesuniecie owulku i miesiączki.
    PS. Jeśli owu miałaś rzeczywiście około 11 listopada, to miesiączkę powinnaś mieć 25.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2013, 19:07

48f411ed51.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2013, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedz, ja nie paniuję, wręcz przeciwnie czekam na pozytywny wynik testu :) może się uda, jak nie bede sie dalej starać:)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ