czy mozna zajśc w ciązę w 21 dniu cyklu?
-
nick nieaktualnyWitam was serdecznie.bardzo proszę o poradę bo już się pogubiłam w tym obliczaniu dni płodnych. 12 sierpia poroniłam w 6 tc, od tego czasu miałam tylko 2 miesiączki co 26 dni (przed ciążą mniej więcej 28-30 dni).Ostatnią miesiączke miałam 22 pazdziernika, ok5,6 listopada robiłam testy owu i wynik był pozytywny, 11 listopada leciałam do męża ponieważ pracuje za granicą czułam ból jajnikow taki jak przy owu i z ciekawości zrobiłam test owu który wyszedł pozytywnie, potem powtórzyłam i rowniez dodatniNastepnego dnia byłam juz u mężą i kochaliśmy się ( do konca) w tym dniu test owu równeiz dodatni a janik mnie tak bolał ze nie mogłam z łózka wstać ( mam bardzo bolesne owu) przez nastepne 3 dni codziennie wspołzylismy. Okres powinnam dostać 17 (co 26 dni) dzisiaj mamy 23 a okresu nie ma, test ciązowy negatywny a od kilku dni boli brzuch. Powiedzcie mi , czy mozliwe jest drugie podejście do owulacji?? Nigdy o tym nie słyszałam, może te testy owu sa do kosza po prostu , i czy jest szansa abym zaszła w ciążę skoro nie mam miesiączki??Dziewczyny co sądzicie??Może któras była w podobnej sytuacji?proszę o opinie. Pozdrawiam
-
Karolek: nie rób paniki, bo widzę twoje wpisy w każdym dziale i to po kilka sztuk, co już na początku skutecznie zniechęciło mnie do udzielania ci odpowiedzi.
Bez wykresu nic się nie da stwierdzić. Starając się o dziecko, powinnaś sprawdzać: śluz/temperaturę/szyjkę macicy. Ból owulacyjny może występować przed, w trakcie jak i po owulce, i może się to zmieniać co miesiąc, gdyż za każdym razem może go wywoływać inny czynnik; testy owulacyjne są tylko dodatkiem, nie można opierać na nich wszystkiego.
Byłaś u męża za granicą + panika i stres = pewne opóźnienie miesiączki. Nie przejmowałabym się tym tak bardzo skoro test negatywny. Poczekaj jeszcze tydzień spokojnie, jeśli się nie pojawi - zrób betę. Jak dla mnie to zwykłe przesuniecie owulku i miesiączki.
PS. Jeśli owu miałaś rzeczywiście około 11 listopada, to miesiączkę powinnaś mieć 25.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2013, 19:07
-
nick nieaktualny
-