X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne czy mozna zajśc w ciązę w 21 dniu cyklu?
Odpowiedz

czy mozna zajśc w ciązę w 21 dniu cyklu?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2013, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was serdecznie.bardzo proszę o poradę bo już się pogubiłam w tym obliczaniu dni płodnych. 12 sierpia poroniłam w 6 tc, od tego czasu miałam tylko 2 miesiączki co 26 dni (przed ciążą mniej więcej 28-30 dni).Ostatnią miesiączke miałam 22 pazdziernika, ok5,6 listopada robiłam testy owu i wynik był pozytywny, 11 listopada leciałam do męża ponieważ pracuje za granicą czułam ból jajnikow taki jak przy owu i z ciekawości zrobiłam test owu który wyszedł pozytywnie, potem powtórzyłam i rowniez dodatniNastepnego dnia byłam juz u mężą i kochaliśmy się ( do konca) w tym dniu test owu równeiz dodatni a janik mnie tak bolał ze nie mogłam z łózka wstać ( mam bardzo bolesne owu) przez nastepne 3 dni codziennie wspołzylismy. Okres powinnam dostać 17 (co 26 dni) dzisiaj mamy 23 a okresu nie ma, test ciązowy negatywny a od kilku dni boli brzuch. Powiedzcie mi , czy mozliwe jest drugie podejście do owulacji?? Nigdy o tym nie słyszałam, może te testy owu sa do kosza po prostu , i czy jest szansa abym zaszła w ciążę skoro nie mam miesiączki??Dziewczyny co sądzicie??Może któras była w podobnej sytuacji?proszę o opinie. Pozdrawiam

• Unlike Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolek: nie rób paniki, bo widzę twoje wpisy w każdym dziale i to po kilka sztuk, co już na początku skutecznie zniechęciło mnie do udzielania ci odpowiedzi.
    Bez wykresu nic się nie da stwierdzić. Starając się o dziecko, powinnaś sprawdzać: śluz/temperaturę/szyjkę macicy. Ból owulacyjny może występować przed, w trakcie jak i po owulce, i może się to zmieniać co miesiąc, gdyż za każdym razem może go wywoływać inny czynnik; testy owulacyjne są tylko dodatkiem, nie można opierać na nich wszystkiego.
    Byłaś u męża za granicą + panika i stres = pewne opóźnienie miesiączki. Nie przejmowałabym się tym tak bardzo skoro test negatywny. Poczekaj jeszcze tydzień spokojnie, jeśli się nie pojawi - zrób betę. Jak dla mnie to zwykłe przesuniecie owulku i miesiączki.
    PS. Jeśli owu miałaś rzeczywiście około 11 listopada, to miesiączkę powinnaś mieć 25.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2013, 19:07

48f411ed51.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2013, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedz, ja nie paniuję, wręcz przeciwnie czekam na pozytywny wynik testu :) może się uda, jak nie bede sie dalej starać:)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ