Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czy planować wyjazdy zagraniczne podczas starań o ciążę?
Odpowiedz

Czy planować wyjazdy zagraniczne podczas starań o ciążę?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba się trochę wyluzować nie możemy cały czas tylko o jednym myśleć, bo zwariujemy. Ciąża jeszcze przyjdzie ale nie możemy cały czas tylko na to stawiać co jeśli itd. Pomyślmy trochę o sobie o odpoczynku od tego wszystkiego, od tej owulacji, kochania się na czas. Pomyślmy o Nas o naszych facetach, odstresujmy się trochę;)

• Caribbean Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana bardzo dobrze powiedziane(a raczej napisane) :)

Joana91 lubi tę wiadomość

2fwarjjgjx3lpg1h.png
  • lulu_ovufriend Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 08:28

qdkk3e5e8pqfcpg2.png

n59ycwa1tmfbsmtq.png
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kiedys schizowalam i np. odkladalam staranka bo costam. Teraz zyje sobei normalnie i planuje urlopy. W lutym bylismy na poludniu Afryki. Bilet kupowalam wiedzac od ginki ze owulka byla z dwoch jajnikow. Na urlop zawsze w razie czego mozna nei jechac. Gdybym dowiedziala sie wtedy ze sie udalo to zastanowilabym sie czy leciec czy nie.

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my w tym roku odpuszczamy :) mieliśmy jechać do Czarnogóry, ale wybierzemy coś bliżej i na pewno w Unii :) opieka medyczna pod ręką na nfz, do tego wykluczam lot samolotem przy staraniach

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

chmurreczkaa, SunSun lubią tę wiadomość

qdkk3e5e8pqfcpg2.png

n59ycwa1tmfbsmtq.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja choć nie planuję zagranicznych wojaży to tak jak pisałam 2 tyg nad Bałtykiem mi odpowiadają :) To dobry kompromis moim zdaniem :) Podziwiam np. moją szwagierkę, która też jest zaciętą staraczką. Gdy zaproponowaliśmy im wspólny wyjazd to stwierdziła, że ma nadzieję, że w tym czasie będzie już w ciąży i absolutnie NIC nie planuje, bo ona w ciąży to zamierza leżeć plackiem. Z takim podejściem to ja dziękuję, każdemu coś os życia się należy. Takie przesadne chuchanie i dmuchanie na siebie to ogromna przesada.

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już kupiliśmy bilety i na początku nawet do głowy mi nie przyszło ,że latanie samolotem może być zakazane! Jednak starań też nie odkładamy...co ma być to będzie.Dwie i pół godzinki lotu w razie czego będę konsultować z lekarzem.Ale swoją drogą przypomniało mi się ,jak jakiś czas temu(dokładnie taki czas gdzie wolałam imprezy ,piwko i papieroski- a nie dzieci)koleżanka wybierała się w siódmym miesiącu do Portugalii i żaliła się ,że wszyscy jej to odradzają bo to niebezpieczne.I ja-że za chiny nie mogłam pojąc dlaczego(że pasów nie będzie mogła zapiąc, czy co?;-))dzielnie ją wspierałam i wysyłałam!!!Ranyyy ;-)
    Ale wszystko się zakończyło szczęśliwie a ona ma piękne zdjęcia z jeszcze pięknieszym słonecznym brzuszkiem!;)

ex2btv738sn49jef.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    A ja choć nie planuję zagranicznych wojaży to tak jak pisałam 2 tyg nad Bałtykiem mi odpowiadają :) To dobry kompromis moim zdaniem :) Podziwiam np. moją szwagierkę, która też jest zaciętą staraczką. Gdy zaproponowaliśmy im wspólny wyjazd to stwierdziła, że ma nadzieję, że w tym czasie będzie już w ciąży i absolutnie NIC nie planuje, bo ona w ciąży to zamierza leżeć plackiem. Z takim podejściem to ja dziękuję, każdemu coś os życia się należy. Takie przesadne chuchanie i dmuchanie na siebie to ogromna przesada.
    no zdecydowana przesada-takie leżenie też nie wskazane przecież!

ex2btv738sn49jef.png

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

qdkk3e5e8pqfcpg2.png

n59ycwa1tmfbsmtq.png
  • smarta Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to troszkę nie wierzę że do tego czasu zaciaze więc w sierpniu Egipt. Najwyżej męża samego puszcze :)

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • Caribbean Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wiem, że w tym miesiącu nici ze staranek, bo mąż w delegacji i owulacja ucieknie, więc może pod koniec maja jakiegoś lasta złapiemy. Urlop dobrze nam zrobi, może stres trochę odpuści :)

2fwarjjgjx3lpg1h.png
  • Anetpis Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam Maltę, na stronie wakacje pl według mnie jest najwięcej ofert. Ja byłam w zeszłym roku w w kwietniu i się spaliłam ale możesz jechać w sezonie, jest mega dużo do zwiedzania, polecam
    A jak się boisz to po prostu zostań w Polsce :)

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ