Czy są dziewczyny z miasta Łodzi?
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc
Ja jestem rodowitą Łodzianką, od 4 lat mieszkam na Wzniesieniach łódzkich.
To jest moj drugi cykl po poronieniu, zanim zaszlam w ciaże staralismy sie ok 7 miesiecy.
Moj syn w październiku skonczyl 7 lat i uwazam, ze to ostatni gwizdek na rodzenstwo dla niego.Pufi lubi tę wiadomość
-
pati85 wrote:Czesc
Ja jestem rodowitą Łodzianką, od 4 lat mieszkam na Wzniesieniach łódzkich.
To jest moj drugi cykl po poronieniu, zanim zaszlam w ciaże staralismy sie ok 7 miesiecy.
Moj syn w październiku skonczyl 7 lat i uwazam, ze to ostatni gwizdek na rodzenstwo dla niego.
Też mam synka z października, mój skończył 6 lat.
Też uważam, że to mój ostatni moment na drugie dziecko
Życzę Ci powodzenia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa tez staramy sie od grudnia wczoraj monitoring i dwa pecherzyki dominujacy lewy13mm i prawy 16mm mam nadzieje ze sie uda bo taka wielkosc w 7dc wiec chyba owulka przychodzi wczesniej.. jak jest u Was przy jakiej wielkosci sie staracie? Codziennie? Co drugi dzien?
-
nick nieaktualnyBrzmią obiecująco twoje pęcherzyki. Niestety nie odpowiem ci bo nie wiem jak to wygląda u mnie bo zazwyczaj przy każdym usg jest słabo. Ostatnio w 15dc tylko 7 mm. Od nowego cyklu prawdopodobnie będę podchodzić.do inseminacji więc zobaczymy jak leki tonwystymuluja i co z tego wyjdzie. Staram się już 10 miesięcy i podejrzewam że owulacji ciągle brak bez wspomagaczy nie pójdzie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWszystko okaże się w najbliższym czasie. Lekarz wydaje się konkretny. Robiliśmy badania mąż nasienia i wszystko w porządku ja fsh lh amh j i jeszcze jakieś ft4 ft3 prolaktyna. Ogólnie amh 1,32 co lekarz określa nie zaciekawieniem ze mało zostało tych komórek podwyższone fsh i lh co oznacza wyczerpującą się rezerwę jajników. Byłam teraz na wizycie dostałam clo 2x1 tab. Na początku marca podchodzę do pierwszej inseminacji. W planie są 3 inseminacje więcej lekarz twierdził że nie ma sensu tylko podejść do on vitro. Niestety kasa okrojona kto by się spodziewał ze taka diagnoza będzie. Ale cóż będzie trzeba rozważyć kredyt chociaż liczę ze moze uda się inseminacja.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej, u mnie dzisiejsze usg:
11dc:
Endometrium 8mm/ w 7dc było 4mm
Jajnik prawy 41*22mm z pecherzykiem 23mm*19mm/ w 7dc 16mm*11mm
Jajnik lewy najwiekszy pecherzyk 11mm/ w 7dc było najwiekszy pecherzyk 13mm
Zatoka douglasa ze sladowa iloscią płynu/ w 7d brak płynu
Także nie pęka...dzis luzujemy lejce i bedziemy serduszkowac jutro.. -
nick nieaktualnyWitaj Karolka:) czy masz PCOS potwierdzone przez innego lekarza? bo mi wczoraj jakis konował wmawiał, ze mam pcos II stopnia jajnik lewy nieczynna i zro pecherzyków ( byłam na monitoringu w lux medzie w 7 i 11 dc i były wszystko ok ale w czw nie mieli termini i musiałam na szybko znaleźć i trafiłam na takiego chama!. Dzis byłam w lux medzie wszystko sie potwierdziło z monitoringu z 7 i 11dc i dzid 15dc i juz slad po owulacji:)
-
nick nieaktualnyJak potwierdzone to ok - w kazdym razie omijajcie pseudo dr diatosza - izba lekarska powinna go pozbawic prawa wyk. Zawodu.Chodze do dr.majosa na dowborczykow bardzo mily facet na milionowej mialam usg u p.dr sofiji i dr.n.med nazwisko na w ale nie pamietam tez fajne babeczki bez sciemy ale najlepsza jest p.dr lipecka jak dla mnie.
-
nick nieaktualnyCześć kochane Ja również z Łodzi, staramy się o pierwszą dzidzię od sierpnia, ale z uwagi na wyjazdy mojego , czuję niedosyt - w sensie ze za mało się staralismy i tak naprawdę to chyba dopiero od tego miesiąca....tak czy inaczej poki co bez rezultatów....w pierwszym tyg marca mam wizytę u swojego lekarza, który najprawdopodbniej wdrozy stymulację owulacji. Pok co jeszcze nie monitorowalam cyklu ale myślę ze wkrótce bedzie trzeba. Ze swojego gin jestem zadowolona , chodze do niego właściwie od zawsze (mimo, że zdarzyło mi sie być na wizycie u innego lekarza) ale czasem mnie korci zeby iść do innego i sprawdzić wszystko. Poki co zobacze co moj gin mi powie w marcu
Pozdrawiam Was:) -
nick nieaktualnyINFINITY8 wrote:Jak potwierdzone to ok - w kazdym razie omijajcie pseudo dr diatosza - izba lekarska powinna go pozbawic prawa wyk. Zawodu.Chodze do dr.majosa na dowborczykow bardzo mily facet na milionowej mialam usg u p.dr sofiji i dr.n.med nazwisko na w ale nie pamietam tez fajne babeczki bez sciemy ale najlepsza jest p.dr lipecka jak dla mnie.
Czy mówisz o dr Sofii mendryka - Stankeycz?
-
nick nieaktualnyNie pseudo dr diatosz z pseudo gabinetem na tuwima masakra powiedzial mi ze mam pcos 2 st ze jajnik lewy nie pracuje nie rosna pecherzyki na moje pytanie a co z pecherzem ktory w 11dc mial 23mm? Odp nie ma wchlonal sie? Ja jak to mozliwe on; widze ze pani wie lepiej niech pani placi i niech zejdzie mi z oczu...cham i prostak. U dr.Sofiji bylam na ost usg i bylo ok potwierdzila mi ze pecherzyk pekl z pr jajnika zapytala czy sie zgadza;) takze nie grala w ciemno i nie wypytywala mnie o poprzednie usg zeby dac dobra odp. Ja wizyte u niej oceniam na 10 porownujac z dziatoszem to na 100. A Ty masz zle wrazenia, czemu?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny