X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czy są dziewczyny z miasta Łodzi?
Odpowiedz

Czy są dziewczyny z miasta Łodzi?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja praktycznie od zawsze chodze do dr Opinca, nie wiem czy go kojarzycie? W swoim gabinecie ma usg. Byłam u kilku innych lekarzy ale jakoś zawsze do niego wracalam....

Fajnie, że jest nas coraz więcej i możemy się powymieniać spostrzeżeniami :)

• Karollka Debiutantka

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obecnie chodzę do dr Ewy Roczniok. Jak dla mnie jedyny minus to taki że przyjmuje tylko prywatnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Staraczki Łodzianki ;-)ja staram się od niedawna, teraz 3 cykl, więc myślę, że jeszcze trochę drogi przede mną, zwłaszcza, że mam lekko podwyższoną prolaktynę. Ja leczę się u dr Kocięby - Gała, bardzo sensowna i miła lekarka.

• Karollka Debiutantka

Wysłany: 11 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Olciaa :)
    miałam okazję raz być u pani doktor Kocięby-Gały bardzo dobre wrażenie na mnie zrobiła.
    Ponieważ mam pakiet w Lux medzie najprawdopodobniej wybiorę ją do prowadzenia mojej ciąży :)

Bierzesz jakieś leki na zbicie prolaktyny ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Karollka, dopiero dziś weszłam na forum :-) Od ponad miesiąca biorę bromergon oraz euthyrox 25. Jak długo się staracie? my od 3 miesięcy, ale na samym początku chciałam zrobić badania bo od zawsze miałam pokręcone cykle, pozdrawiam

• Karollka Debiutantka

Wysłany: 18 marca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też brałam bromergon ale bardzo źle się po nim czułam ( gdybyś potrzebowała mam całe nietknięte opakowanie, oddam w dobre ręce :) ), pani doktor zmieniła mi go na parlodel cena o wiele wyższa ale skutków ubocznych mniej, przynajmniej dla mnie.

Staraliśmy się od lipca zeszłego roku, ostatni cykl został zakończony sukcesem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Staraliśmy się od lipca zeszłego roku, ostatni cykl został zakończony sukcesem :)[/QUOTE]

Gratulacje!!! A jak się teraz czujesz?

agatkaa lubi tę wiadomość

• infinity888 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam i co widzę :) Karolka gratuluje :))

34bwvfxmgk5zmjd1.png
    Beta HCG
    25.05-433
    27.05-1285
  • infinity888 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    cześć Staraczki Łodzianki ;-)ja staram się od niedawna, teraz 3 cykl, więc myślę, że jeszcze trochę drogi przede mną, zwłaszcza, że mam lekko podwyższoną prolaktynę. Ja leczę się u dr Kocięby - Gała, bardzo sensowna i miła lekarka.

Olcia i jak oceniasz panią dr. Kociębę ja właśnie zobaczyłam, że przyjmuje w lux medzie wiec moze bym sie do niej wybrała jak jest profesjonalna i zleca odpowiednie badania szczegolnie te przed ciążą i w czasie ciąży?

buziaki

34bwvfxmgk5zmjd1.png
    Beta HCG
    25.05-433
    27.05-1285
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Infinity :-) dr Gała to bardzo sympatyczna i rzeczowa osoba. Chodzę do niej już od jakiegoś czasu i jestem zadowolona. Poza tradycyjnym badaniem, pani dr zleciła mi badania hormonalne i poleciła, żebym skonsultowała się jeszcze z ginekologiem - endokrynologiem. Ja trafiłam do niej po przeczytaniu pozytywnych komentarzy w internecie. Daj znać koniecznie jakbyś się zdecydowała :-)
    Jak długo starasz się o ciążę?
    pozdrawiam!

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam prośbę czy możecie mi polecić gdzie moge w Łodzi lub jej okolicach zrobić usg - monitoring na na nfz?

• Ivo Nowa

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, też jestem z Łodzi , mam 41 lat, córcie 17 lat i zaczęliśmy staranie o drugiego dzidziusia. To będzie drugie podejście, bo właśnie wczoraj dostałam @ :( Na razie próbujemy bez farmakologii. Pierwsze dziecko ciąża prowadzona przez dr Opinca ,ciąża była zagrożona ale poprowadził nas przez nią super.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Ivo :) A nadal leczysz się u dr Opinca?

• Ivo Nowa

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę ,że jeśli zajdziemy, będę ciąże prowadzić u niego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 18:37

• elegia Znajoma

Wysłany: 1 maja 2016, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny;
    Ja również w Łodzi, mieszkam w Łagiewnikach :)
    3 lata temu ciąża zakonczoń poronieniem. BYł to dla mnie straszny cios, ze powiedzialam, że nie dam rady przeżyć czegos takiego jeszcze raz...była to pierwsza ciąża. Teraz mam 34 lata i obudził się we mnie instynkt :) Staramy się od marca. Za pierwszym razem zaszłam bardzo szybko a teraz okazuje się, że to wcale nie jest takie łatwe... co mnie bardzo frustruje.
    Ja chodzę do dr Estemberg ( Salve, LUX MED i gabinet na Próchnika) CUDOWNA kobieta. Bardzo mnie uspokoiła bo też trafiłam do palanta, który na podstawie usg stwierdził, że jajniki wygasły i jedyną szansą na dziecko jest IVF i jeszcze z komórką dawczyni.., tydzień przepłakałam. Dr Estemberg zrobiła monitoring cyklu i wszystko ok. Teraz ide na hsg a mąż na badanie nasienia bo powiedziała, że nie ma co czekać, choć nie dramatyzowała, że jestem za stara....

elegia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Elegia, 3mam kciuki, żeby szybko udało Ci się przywitać Maluszka na świecie :-)Niestety wiem po sobie, że zajście w ciąże nie jest takie proste. Do tego tyle dziec i ciężarnych kobiet wokół. Ja też zastanawiam się nad badaniem hsg, ale na razie biorę bromergon i clo i mam nadzieje, że to pomoże :-)pozdr :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) widzę ze wolno bo wolna ale jednak troszeczkę nas przybywa :) Bardzo fajnie ze możemy się informować o lekarzach w naszym mieście. Ja obecnie zaczynam 10 cs. Dwa z clo i dupkiem mam już za sobą ale bez skutku...w tym m-cu robię sobie przerwę od clo i idę do innego lekarza. Mam nowy pakiet ubezpieczeniowy i póki co zapisałam się na wizytę i usg do Salve na Rzgowskiej na wizytę i usg do dr. Sofii Mandryka-Stankiewycz. Koleżanka była z niej zadowolona ale nie mam pojęcia jak podejdzie do mnie pod wzledem tego ze mimo starań nie zachodze...jeśli okaże się że kicha to będę próbować z innymi lekarzami. Swoją drogą jeśli któraś z Was ma doświadczenie lub słyszała o jakimś dobrym lekarzu zajmującym się niplodnoscia w Łodzi to piszcie!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 19:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivo wrote:
    Myślę ,że jeśli zajdziemy, będę ciąże prowadzić u niego.

A byłaś i niego już i mowilas ze się starasz? Zlecił Ci jakieś badania? Bo mi niestety nie ,nawet nic o tym nie wspomniał. Dal mi clo na 3 m-ce i duphaston no i 2 razy byłam na monitoringu przed i po ovu. Teraz wybieram się na konsultację do innego ginekologa.

• sylvuś Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) dopiero znalazłam ten wątek.
    Ja też z Łodzi,a w sumie po przeprowadzce to z okolic.
    Staram się o Malucha już ponad 3 lata, 2 razy się udało ale na krótko...
    Niedawno straciłam Maleństwo 8/9 tydz, ale wierzę że Bóg ma jeszcze jakiś plan rodzicielski dla nas,choć czas nas goni.
    Ciąże były naturalne, podchodziłam też do in vitro, ale tam niestety bez rezultatu.
    Pozdrawiam

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Chociaż długo śledzę wątki na Ovu to dopiero teraz zdecydowałam się napisać.
    Jestem z Łodzi... staram się od ponad 2 lat. Przez długi okres brałam Clo i dupka. Obecnie jestem w 1 cyklu z letrozolem i luteiną. Mam stwierdzone PCOS a do lekarza chodzę prywatnie

Pozdrawiam

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ