Czy są dziewczyny z miasta Łodzi?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Też brałam bromergon ale bardzo źle się po nim czułam ( gdybyś potrzebowała mam całe nietknięte opakowanie, oddam w dobre ręce ), pani doktor zmieniła mi go na parlodel cena o wiele wyższa ale skutków ubocznych mniej, przynajmniej dla mnie.
Staraliśmy się od lipca zeszłego roku, ostatni cykl został zakończony sukcesem -
nick nieaktualny
-
Olciaaa wrote:cześć Staraczki Łodzianki ;-)ja staram się od niedawna, teraz 3 cykl, więc myślę, że jeszcze trochę drogi przede mną, zwłaszcza, że mam lekko podwyższoną prolaktynę. Ja leczę się u dr Kocięby - Gała, bardzo sensowna i miła lekarka.
Olcia i jak oceniasz panią dr. Kociębę ja właśnie zobaczyłam, że przyjmuje w lux medzie wiec moze bym sie do niej wybrała jak jest profesjonalna i zleca odpowiednie badania szczegolnie te przed ciążą i w czasie ciąży?
buziaki
Beta HCG
25.05-433
27.05-1285 -
nick nieaktualnycześć Infinity dr Gała to bardzo sympatyczna i rzeczowa osoba. Chodzę do niej już od jakiegoś czasu i jestem zadowolona. Poza tradycyjnym badaniem, pani dr zleciła mi badania hormonalne i poleciła, żebym skonsultowała się jeszcze z ginekologiem - endokrynologiem. Ja trafiłam do niej po przeczytaniu pozytywnych komentarzy w internecie. Daj znać koniecznie jakbyś się zdecydowała
Jak długo starasz się o ciążę?
pozdrawiam! -
nick nieaktualny
-
Witajcie, też jestem z Łodzi , mam 41 lat, córcie 17 lat i zaczęliśmy staranie o drugiego dzidziusia. To będzie drugie podejście, bo właśnie wczoraj dostałam @ Na razie próbujemy bez farmakologii. Pierwsze dziecko ciąża prowadzona przez dr Opinca ,ciąża była zagrożona ale poprowadził nas przez nią super.
-
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczyny;
Ja również w Łodzi, mieszkam w Łagiewnikach
3 lata temu ciąża zakonczoń poronieniem. BYł to dla mnie straszny cios, ze powiedzialam, że nie dam rady przeżyć czegos takiego jeszcze raz...była to pierwsza ciąża. Teraz mam 34 lata i obudził się we mnie instynkt Staramy się od marca. Za pierwszym razem zaszłam bardzo szybko a teraz okazuje się, że to wcale nie jest takie łatwe... co mnie bardzo frustruje.
Ja chodzę do dr Estemberg ( Salve, LUX MED i gabinet na Próchnika) CUDOWNA kobieta. Bardzo mnie uspokoiła bo też trafiłam do palanta, który na podstawie usg stwierdził, że jajniki wygasły i jedyną szansą na dziecko jest IVF i jeszcze z komórką dawczyni.., tydzień przepłakałam. Dr Estemberg zrobiła monitoring cyklu i wszystko ok. Teraz ide na hsg a mąż na badanie nasienia bo powiedziała, że nie ma co czekać, choć nie dramatyzowała, że jestem za stara....elegia -
nick nieaktualnyCześć Elegia, 3mam kciuki, żeby szybko udało Ci się przywitać Maluszka na świecie :-)Niestety wiem po sobie, że zajście w ciąże nie jest takie proste. Do tego tyle dziec i ciężarnych kobiet wokół. Ja też zastanawiam się nad badaniem hsg, ale na razie biorę bromergon i clo i mam nadzieje, że to pomoże :-)pozdr
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny widzę ze wolno bo wolna ale jednak troszeczkę nas przybywa Bardzo fajnie ze możemy się informować o lekarzach w naszym mieście. Ja obecnie zaczynam 10 cs. Dwa z clo i dupkiem mam już za sobą ale bez skutku...w tym m-cu robię sobie przerwę od clo i idę do innego lekarza. Mam nowy pakiet ubezpieczeniowy i póki co zapisałam się na wizytę i usg do Salve na Rzgowskiej na wizytę i usg do dr. Sofii Mandryka-Stankiewycz. Koleżanka była z niej zadowolona ale nie mam pojęcia jak podejdzie do mnie pod wzledem tego ze mimo starań nie zachodze...jeśli okaże się że kicha to będę próbować z innymi lekarzami. Swoją drogą jeśli któraś z Was ma doświadczenie lub słyszała o jakimś dobrym lekarzu zajmującym się niplodnoscia w Łodzi to piszcie!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 19:15
-
nick nieaktualnyIvo wrote:Myślę ,że jeśli zajdziemy, będę ciąże prowadzić u niego.
A byłaś i niego już i mowilas ze się starasz? Zlecił Ci jakieś badania? Bo mi niestety nie ,nawet nic o tym nie wspomniał. Dal mi clo na 3 m-ce i duphaston no i 2 razy byłam na monitoringu przed i po ovu. Teraz wybieram się na konsultację do innego ginekologa. -
Witajcie dopiero znalazłam ten wątek.
Ja też z Łodzi,a w sumie po przeprowadzce to z okolic.
Staram się o Malucha już ponad 3 lata, 2 razy się udało ale na krótko...
Niedawno straciłam Maleństwo 8/9 tydz, ale wierzę że Bóg ma jeszcze jakiś plan rodzicielski dla nas,choć czas nas goni.
Ciąże były naturalne, podchodziłam też do in vitro, ale tam niestety bez rezultatu.
PozdrawiamW życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
nick nieaktualnyHej:)
Chociaż długo śledzę wątki na Ovu to dopiero teraz zdecydowałam się napisać.
Jestem z Łodzi... staram się od ponad 2 lat. Przez długi okres brałam Clo i dupka. Obecnie jestem w 1 cyklu z letrozolem i luteiną. Mam stwierdzone PCOS a do lekarza chodzę prywatnie
Pozdrawiam