Czy to bezpłodność ?
-
Cześć, moim zdaniem, jeśli byłaś w ciąży, to nie możecie być bezpłodni, jedno drugie wyklucza. Czemu poroniłaś, może masz problemy hormonalne, musisz iść do lekarza i poprosić o skierowania na badania hormonalne i wszystko się wyjaśni. Dodam, że najszybciej to zrobisz prywatnie, ale jest to dość droga inwestycja, ps. poproś również o skierowanie na badania dla partnera/męża. Głowa do góry.olka
-
Patrycja20 wrote:Dziewczyny czy to możliwe że któreś z nas jest bezpłodne? Już nie wiem co mam myśleć... Ale przecież byłam w ciąży tyle że poroniłam ;( Jakie jest wasze zdanie ?
Truno powiedzieć czy bezpłodność - zależy ile cykli sie starcie - skoro udało się to raczej wątpie może tylko trzeba zrobić badania czy wszystkie hormony są w normach
Jeśli macie wątpliwości to niech mąz/chłopak się tez przebada.
U nas np okazało się że mąż miał stan zapalny co osłabiło jego wojowncze kijanki teraz zmierza ku lepszemu
Ja tez jestem pod stałym monitorigiem - porobione badania hormonalne
I dzięki temu wiemy na czym stoimy -
Patrycja20 wrote:Dziewczyny czy to możliwe że któreś z nas jest bezpłodne? Już nie wiem co mam myśleć... Ale przecież byłam w ciąży tyle że poroniłam ;( Jakie jest wasze zdanie ?
a moze byś napisała coś więcej...
ile macie lat...
ile się staracie...
jakie badania zrobiliście...
itd itd... bez informacji cieżko w ogóle myśleć na ten temat...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Mi od razu kazal zrobic na tarczyce tsh, ft3, ft4, póżniej progesteron, prolaktyne testosteron, i wiele innych
-
jeśli to było pierwsze poronienie lekarz zazwyczaj nie wysyła na badania uznaje ze tak widocznie miało być...
a któy to był tydzień???
aha i badania hormonalne powinno się zrobić po pewnym czasie, ponieważ po poronieniu ich poziom jest zmieniony i potrzeba troche czasu by się to unormowało...
na pewno prowadz sobie obserwacje, mierz temp obserwuj śluz itd jesli zauważysz regularność w swych cyklach zrób badania najpierw tarczyca w 3 dniu cyklu i progesteron w 9 dniu po owulacji...
możesz też zapisać się na monitorig cyklu by wiedziec jak wyglada Twoja owulacja...
to ze jesteś młoda to na pewno wiesz i tego pisać nie będę...
ale jedno co mogę poradzić nie spinajcie się tak nie szukajcie na razie dziury w całym na spokojnie podejdzcie do tematu... powie Ci tu to każda staraczka...
i nie zrozum mnie źle nie mozesz mówić o bezpłodności po 4 miesiacach starań poczytaj sobie co piszą inne Dziewczyny i poznaj ich historie duzo Cię to nauczy i mam nadzieję ze troche uspokoi...
powodzenia...Ania_84, Lili, Elinn lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
w takim razie z badaniami odczekaj przynajmniej jeden normalny cykl...
niestety samoistne poronienia zdażaja sie dość często a kobiety nawet o tym nie wiedzą traktują to jako opóźniony cykl...
w sytuacji kiedy się obserwujemy i staramy sprawa wyglada zupełnie inaczej i na pewno do wszystkiego należy podejść ze spokojem...
życzę Ci byś długo nie musiałą sie starać ale tez życzę Ci zycia bez spinki i więcej spokoju17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Patrycja - Fedra ma rację na razie , nie stresujcie się obserwuj się
Na pewno Wam się uda w odpowiednim czasie
Teraz cieszcie się soba a przy okazji próbujcieFedra lubi tę wiadomość
-
W każdym cyklu, współżyjąc w dni płodne mamy ok 20% szans na poczęcie... To nie jest tak, jak nas w liceum straszyli ;-P
Podobno statystycznej parze zajście w ciążę zajmuje pół roku więc bezpłodnością sobie głowy nie zaprzątaj tylko ciesz się seksemPatrycja20, Fedra lubią tę wiadomość
-