czy to ciąża ?
-
Witam, ja z nietypowym tematem. Wiem, że większość użytkowniczek tutaj stara się o dziecko ale ja natomiast póki co nie planuje, lecz niepokoją mnie pewne objawy. Otóż w wigilię dostałam okres, w pierwszy dzień świąt nocowalam u chłopaka i jakoś tak wyszło ze doszło do współżycia. To był mój pierwszy raz, poza tym miałam okres więc myślałam że ryzyko znikome na ciąże na dodatek on miał prezerwatywę i nie doszedł we mnie tylko zdążył wyłożyc jeszcze ze spokojem. Teraz brakuje mi jakiś tydzien do okresu, ale pare dni temu dostałam już bóle kręgosłupa i podbrzusza jak zwykle dostawałam w pierwszy dzień okresu. Mam też bardzo nabrzmiałe piersi i wrażliwe a do okresu jeszcze tydzień! zawsze bolałby mnie dzień czy dwa dni przed... nie wiem co się dzieje ale boje się ciąży.. co sądzicie ? jest to możliwe ? pierwszy raz + okres + guma + dojście na zewnątrz...
-
nick nieaktualny
-
romaa wrote:Witam, ja z nietypowym tematem. Wiem, że większość użytkowniczek tutaj stara się o dziecko ale ja natomiast póki co nie planuje, lecz niepokoją mnie pewne objawy. Otóż w wigilię dostałam okres, w pierwszy dzień świąt nocowalam u chłopaka i jakoś tak wyszło ze doszło do współżycia. To był mój pierwszy raz, poza tym miałam okres więc myślałam że ryzyko znikome na ciąże na dodatek on miał prezerwatywę i nie doszedł we mnie tylko zdążył wyłożyc jeszcze ze spokojem. Teraz brakuje mi jakiś tydzien do okresu, ale pare dni temu dostałam już bóle kręgosłupa i podbrzusza jak zwykle dostawałam w pierwszy dzień okresu. Mam też bardzo nabrzmiałe piersi i wrażliwe a do okresu jeszcze tydzień! zawsze bolałby mnie dzień czy dwa dni przed... nie wiem co się dzieje ale boje się ciąży.. co sądzicie ? jest to możliwe ? pierwszy raz + okres + guma + dojście na zewnątrz...
nie martw się, na pewno nie jesteś w ciąży, chyba się ciąży za bardzo obawiasz i może dlatego organizm tak reaguje -
Ja też wątpię. A na przyszłość - jeśli masz mieć schizy ciążowe przy gumie i stosunku przerywanym, to lepiej w ogóle odpuść seks i poczekaj
A okres bynajmniej nie wyklucza zaciążenia. Jeśli masz krótkie cykle i wczesne owulacje, to i na samym początku cyklu można zajść w ciążę.
-
Dziękuję za odpowiedzi. Też myślę, że za bardzo się obawiam i przez to tak mój organizm reaguje, ale przestraszyłam się bo nigdy wcześniej tak nie miałam.
zuzzi boję sie ciąży póki nie mamy stabilizacji to fakt, ale kochamy się i ciężko się po prostu czasem powstrzymać -
To byłoby niepokalane poczęcie gdybyś zaszła w ten sposób
Lena87, Mordeczka lubią tę wiadomość
2015🤰Syn👦
Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
3 IVF 11/24 Menopur 450,Aromek, Orgalutran ...
Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪 -
Już kiedyś gdzieś pisałam: piłeś - nie jedź. Nie chcesz dzieci - weź pod uwagę, ze nic poza abstynencją nie daje 100% pewności, ze ciąży nie ma. Gumki pękają, tabletki zawodzą, stosunek przerywany to w ogóle nie jest metoda.
I nie oceniam, ani nie potępiam, tylko mówię. Jak masz się tak stresować za każdym współżycie, to lepiej poczekaj, aż będziesz gotowa przyjąć również niespodziewaną ciążę.
Rudasek, perelka89, Maczek, lauda., Paula_21, Emma80, kita, Mona_M, Gianna, miszkaaa lubią tę wiadomość
-
Złota wrote:Już kiedyś gdzieś pisałam: piłeś - nie jedź. Nie chcesz dzieci - weź pod uwagę, ze nic poza abstynencją nie daje 100% pewności, ze ciąży nie ma. Gumki pękają, tabletki zawodzą, stosunek przerywany to w ogóle nie jest metoda.
I nie oceniam, ani nie potępiam, tylko mówię. Jak masz się tak stresować za każdym współżycie, to lepiej poczekaj, aż będziesz gotowa przyjąć również niespodziewaną ciążę.
Złota na prezydenta
Podpisuje sie wszystkimi kończynami pod tym!!!!Złota, Lena87, miszkaaa lubią tę wiadomość
-
Jesteś w ciąży na bank! Dajcie mu na imię McGyver.
romaa wrote:Witam, ja z nietypowym tematem. Wiem, że większość użytkowniczek tutaj stara się o dziecko ale ja natomiast póki co nie planuje, lecz niepokoją mnie pewne objawy. Otóż w wigilię dostałam okres, w pierwszy dzień świąt nocowalam u chłopaka i jakoś tak wyszło ze doszło do współżycia. To był mój pierwszy raz, poza tym miałam okres więc myślałam że ryzyko znikome na ciąże na dodatek on miał prezerwatywę i nie doszedł we mnie tylko zdążył wyłożyc jeszcze ze spokojem. Teraz brakuje mi jakiś tydzien do okresu, ale pare dni temu dostałam już bóle kręgosłupa i podbrzusza jak zwykle dostawałam w pierwszy dzień okresu. Mam też bardzo nabrzmiałe piersi i wrażliwe a do okresu jeszcze tydzień! zawsze bolałby mnie dzień czy dwa dni przed... nie wiem co się dzieje ale boje się ciąży.. co sądzicie ? jest to możliwe ? pierwszy raz + okres + guma + dojście na zewnątrz...Maczek, Złota, Summerka, Lianna, agania, Emma80, zwei_kresken, przyszła mama:), Lena87, miszkaaa, Marribell lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyroma to musiałby być cud. możesz spać spokojnie. jeśli dobrze zrozumiałam to był twój pierwszy raz? no cóż ja ze swoim narzeczonym śpię od kilku lat i dopiero nie dawno udało nam się . Uwierz to wcale nie jest takie proste.
Złota - co do Twoich metod owszem się zgadzam, gumki pękają itd. Ale mam jedną małą dygresję. Może nie uwierzycie ale ja ze swoim nigdy się nie zabezpieczaliśmy tylko stosunek przerywany. I nigdy nie zaszłam. (tak wiem jak nie chcecie ciąży to nie słuchajcie mnie ) ale mówię prawdę. Nawet zaczęłam się bać, że może jednak coś z nami jest nie tak. No i postanowiliśmy się skończymy ze stosunkiem przerywanym tylko postaramy się o dziecko. No i wiadomo kilka miesięcy i nic. Dopiero jak przestałam o tym myśleć i zrobiliśmy to w MOJE WYLICZONE dni niepłodne ujrzałam 2 kreski
Więc wcale nie jest tak łatwo zajść w ciąże jak niektórym się wydaje .kita lubi tę wiadomość
-
Paula_21 wrote:roma to musiałby być cud. możesz spać spokojnie. jeśli dobrze zrozumiałam to był twój pierwszy raz? no cóż ja ze swoim narzeczonym śpię od kilku lat i dopiero nie dawno udało nam się . Uwierz to wcale nie jest takie proste.
Złota - co do Twoich metod owszem się zgadzam, gumki pękają itd. Ale mam jedną małą dygresję. Może nie uwierzycie ale ja ze swoim nigdy się nie zabezpieczaliśmy tylko stosunek przerywany. I nigdy nie zaszłam. (tak wiem jak nie chcecie ciąży to nie słuchajcie mnie ) ale mówię prawdę. Nawet zaczęłam się bać, że może jednak coś z nami jest nie tak. No i postanowiliśmy się skończymy ze stosunkiem przerywanym tylko postaramy się o dziecko. No i wiadomo kilka miesięcy i nic. Dopiero jak przestałam o tym myśleć i zrobiliśmy to w MOJE WYLICZONE dni niepłodne ujrzałam 2 kreski
Więc wcale nie jest tak łatwo zajść w ciąże jak niektórym się wydaje .
Dzięki za obszerna wypowiedź. Uspokoiłam się trochęagania lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula_21 wrote:roma to musiałby być cud. możesz spać spokojnie. jeśli dobrze zrozumiałam to był twój pierwszy raz? no cóż ja ze swoim narzeczonym śpię od kilku lat i dopiero nie dawno udało nam się . Uwierz to wcale nie jest takie proste.
Więc wcale nie jest tak łatwo zajść w ciąże jak niektórym się wydaje .
To i my zaczniemy w niepłodne ) już ostatnio praktycznie okazało się że owulka jeśli w ogóle jest to jest dużo później po super śluzie itd. nie mówiąc już o skoku.. przestałam mierzyć
-