X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czy to może być ciąża?
Odpowiedz

Czy to może być ciąża?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kujawanka Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2023, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Współżylismy w sobotę wieczorem. Test owulacyjny dwie jednakowo zabarwione kreski. W niedzielę kreska testowa mocniej zabarwiona. Od czasu stosunku czułam kłucie w lewym jajniku. Od wtorku, mimo lekkich posiłków, mam okropne wzdęcia. Brzuch jak balon. Starszy dyskomfort. We wtorek pojawiło się również brązowe plamienie. Ciągnący się śluz, lecz w kolorze mocnego brązu.

• Karola :) Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2023, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kujawanka wrote:
    Witam! Współżylismy w sobotę wieczorem. Test owulacyjny dwie jednakowo zabarwione kreski. W niedzielę kreska testowa mocniej zabarwiona. Od czasu stosunku czułam kłucie w lewym jajniku. Od wtorku, mimo lekkich posiłków, mam okropne wzdęcia. Brzuch jak balon. Starszy dyskomfort. We wtorek pojawiło się również brązowe plamienie. Ciągnący się śluz, lecz w kolorze mocnego brązu.
    Powiem tak, to wróżenie na tym etapie. Za wcześnie jest. Może to być ciąża a może nie, trudno stwierdzić 😁 z tego wynika że jesteś 4 dpo około. Mega mega za wcześnie, test wykonaj minimum za 7 dni, a najlepiej 12 dpo. Trzymaj się i powodzenia ✊️✊️✊️

age.png

10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞

02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨‍👩‍👦
    10.06.17 r 💏👰🏼‍♂️👨‍💼

09.11.22 r --- ⏸️
    10.11.22 r --- beta 343,40
    28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
    04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
    01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
    26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
    12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
    24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
    14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
    05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
    19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy

09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ