X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czy to wczesna ciąża?
Odpowiedz

Czy to wczesna ciąża?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Megan000 Znajoma

Wysłany: 5 stycznia, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,potrzebuje porady.Minelo 5 dni od owulacji przez ten czas wiadomo staraliśmy się o dziecko.Kalendarz wskazuje żeby zrobić test za 10 dni ale mam jakieś obawy.Aktulanie bolą strasznie mnie plecy i mam ciągnę uczucie po prawej stronie podbrzusza.Przed okresem nigdy nie miałam czegoś takiego.Czy to uczucie kiedy komórka zagnieżdża sie? W nocy strasznie zaatakował mnie ból z tyłu pleców a ten ciągnący również się na silił.Dodatkowo duże parcie na mocz w nocy.Co myślicie? Jest sens wykonywać go wcześniej?

• aszin Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megan000 wrote:
    Cześć,potrzebuje porady.Minelo 5 dni od owulacji przez ten czas wiadomo staraliśmy się o dziecko.Kalendarz wskazuje żeby zrobić test za 10 dni ale mam jakieś obawy.Aktulanie bolą strasznie mnie plecy i mam ciągnę uczucie po prawej stronie podbrzusza.Przed okresem nigdy nie miałam czegoś takiego.Czy to uczucie kiedy komórka zagnieżdża sie? W nocy strasznie zaatakował mnie ból z tyłu pleców a ten ciągnący również się na silił.Dodatkowo duże parcie na mocz w nocy.Co myślicie? Jest sens wykonywać go wcześniej?
    Wykonaj test najwcześniej 10dpo, a najlepiej 12dpo. Wcześniej nie ma sensu.

Megan000 lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

👩
    ✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona
    ✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
    🧑🏻
    ✖️Oligoteratozoospermia
    ✔️USG, hormony, posiewy, kariotyp
    ⏳ CFTR, AZF

♂ Clostilbegyt + suple 💊
    🔜 badanie nasienia (11.2025)

Wszystko to, co mam
    to ta nadzieja, że życie mnie poskleja
  • Sartw Znajoma

Wysłany: 5 stycznia, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Czy któraś z Was miała sam ból sutków na wczesnym etapie ciąży?
    Zawsze mnie bolą całe piersi a teraz tak dziwnie tylko sutki. Dzisiaj robiłam test mam jeszcze 5 do okresu i wyszła bardzo blada kreska. Staramy się już od dłuższego czasu i póki co nic🤷‍♀️

• 94Donia12 Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megan000 wrote:

Przecież 5 dni od owulacji nie ma szans żeby czuć jakiekolwiek objawy ciążowe...

Megan000 lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️94
    👨🏻‍🦱93

13.10.2016 20:10 🤰🏻💥
    SN 41+4
    Alan 🩵 4100g 62cm ❤️

14.09.2024 ⏸️
    02.10.2024 💔🖤

29.11.2024 ⏸️💞

13.08.2025 23:20🤰🏻💥
    SN 40+4
    Alicja 🩷 3710g 54cm ❤️
  • Megan000 Znajoma

Wysłany: 5 stycznia, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby nie ale nie znam się na objawach ciążowych dlatego chciałam dopytać osoby starsze,doświadczone.Może to tylko objawy przed miesiączka a ja się zestresowałam.Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź

• Jakotako Nowa

Wysłany: 5 stycznia, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podłączę się aby nie tworzyć kolejnego podobnego wątku. Moje cykle 29-30 dni sama @ zawsze trwa równy tydzień. Wg aplikacji owu miałam mieć 21 grudnia natomiast tego nie kontrolowałam bo po nie udanych staraniach tylko się dołuję. 23 grudnia mieliśmy stosunek. Jakoś 5-6 dni później zaczęły boleć mnie na zmianę jajniki i czułam jakby ktoś ciągnął mi dół brzucha w dół. Śluz w tym czasie był różny, tak jakby płodny mieszał się z niepłodnym. Aktualnie od 2 dni śluz jest wodnisty jak nigdy przed @ a ona sama spóźnia się dopiero 1 dzień, wczorajszy test robiony wieczorem był negatywny. Pomijam to, że mnie mdliło bo to jednak mogłam sobie wkręcić 😅 Co sądzicie na własnych doświadczeniach? Mogło zaskoczyć czy jednak przesunięta owu?

• promykk Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakotako wrote:
    Dziewczyny podłączę się aby nie tworzyć kolejnego podobnego wątku. Moje cykle 29-30 dni sama @ zawsze trwa równy tydzień. Wg aplikacji owu miałam mieć 21 grudnia natomiast tego nie kontrolowałam bo po nie udanych staraniach tylko się dołuję. 23 grudnia mieliśmy stosunek. Jakoś 5-6 dni później zaczęły boleć mnie na zmianę jajniki i czułam jakby ktoś ciągnął mi dół brzucha w dół. Śluz w tym czasie był różny, tak jakby płodny mieszał się z niepłodnym. Aktualnie od 2 dni śluz jest wodnisty jak nigdy przed @ a ona sama spóźnia się dopiero 1 dzień, wczorajszy test robiony wieczorem był negatywny. Pomijam to, że mnie mdliło bo to jednak mogłam sobie wkręcić 😅 Co sądzicie na własnych doświadczeniach? Mogło zaskoczyć czy jednak przesunięta owu?
    Idź na betę to się dowiesz. 😉 A test z porannego moczu najlepiej i o wysokiej czułości 10.

10.2024 💔 9tc, zabieg
    30.12.24 ⏸️
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    04.08 2700g 🧁

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ