SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czy to wczesna ciąża?
Odpowiedz

Czy to wczesna ciąża?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Megan000 Znajoma

Wysłany: 5 stycznia 2025, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,potrzebuje porady.Minelo 5 dni od owulacji przez ten czas wiadomo staraliśmy się o dziecko.Kalendarz wskazuje żeby zrobić test za 10 dni ale mam jakieś obawy.Aktulanie bolą strasznie mnie plecy i mam ciągnę uczucie po prawej stronie podbrzusza.Przed okresem nigdy nie miałam czegoś takiego.Czy to uczucie kiedy komórka zagnieżdża sie? W nocy strasznie zaatakował mnie ból z tyłu pleców a ten ciągnący również się na silił.Dodatkowo duże parcie na mocz w nocy.Co myślicie? Jest sens wykonywać go wcześniej?

• aszin Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2025, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megan000 wrote:
    Cześć,potrzebuje porady.Minelo 5 dni od owulacji przez ten czas wiadomo staraliśmy się o dziecko.Kalendarz wskazuje żeby zrobić test za 10 dni ale mam jakieś obawy.Aktulanie bolą strasznie mnie plecy i mam ciągnę uczucie po prawej stronie podbrzusza.Przed okresem nigdy nie miałam czegoś takiego.Czy to uczucie kiedy komórka zagnieżdża sie? W nocy strasznie zaatakował mnie ból z tyłu pleców a ten ciągnący również się na silił.Dodatkowo duże parcie na mocz w nocy.Co myślicie? Jest sens wykonywać go wcześniej?
    Wykonaj test najwcześniej 10dpo, a najlepiej 12dpo. Wcześniej nie ma sensu.

Megan000 lubi tę wiadomość

Starania od 08. 2023r.
    03.24r. 💔💔

♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona (AMH 5,1ng/ml)
    ♂ Oligoteratozoospermia

01.26r. ICSI:
    13.01. pierwszy podgląd 🫧
  • Sartw Znajoma

Wysłany: 5 stycznia 2025, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Czy któraś z Was miała sam ból sutków na wczesnym etapie ciąży?
    Zawsze mnie bolą całe piersi a teraz tak dziwnie tylko sutki. Dzisiaj robiłam test mam jeszcze 5 do okresu i wyszła bardzo blada kreska. Staramy się już od dłuższego czasu i póki co nic🤷‍♀️

• 94Donia12 Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2025, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megan000 wrote:

Przecież 5 dni od owulacji nie ma szans żeby czuć jakiekolwiek objawy ciążowe...

Megan000 lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️94
    👨🏻‍🦱93

13.10.2016 20:10 🤰🏻💥
    SN 41+4
    Alan 🩵 4100g 62cm ❤️

14.09.2024 ⏸️
    02.10.2024 💔🖤

29.11.2024 ⏸️💞

13.08.2025 23:20🤰🏻💥
    SN 40+4
    Alicja 🩷 3710g 54cm ❤️
  • Megan000 Znajoma

Wysłany: 5 stycznia 2025, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby nie ale nie znam się na objawach ciążowych dlatego chciałam dopytać osoby starsze,doświadczone.Może to tylko objawy przed miesiączka a ja się zestresowałam.Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź

• Jakotako Nowa

Wysłany: 5 stycznia 2025, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podłączę się aby nie tworzyć kolejnego podobnego wątku. Moje cykle 29-30 dni sama @ zawsze trwa równy tydzień. Wg aplikacji owu miałam mieć 21 grudnia natomiast tego nie kontrolowałam bo po nie udanych staraniach tylko się dołuję. 23 grudnia mieliśmy stosunek. Jakoś 5-6 dni później zaczęły boleć mnie na zmianę jajniki i czułam jakby ktoś ciągnął mi dół brzucha w dół. Śluz w tym czasie był różny, tak jakby płodny mieszał się z niepłodnym. Aktualnie od 2 dni śluz jest wodnisty jak nigdy przed @ a ona sama spóźnia się dopiero 1 dzień, wczorajszy test robiony wieczorem był negatywny. Pomijam to, że mnie mdliło bo to jednak mogłam sobie wkręcić 😅 Co sądzicie na własnych doświadczeniach? Mogło zaskoczyć czy jednak przesunięta owu?

• promykk Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2025, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakotako wrote:
    Dziewczyny podłączę się aby nie tworzyć kolejnego podobnego wątku. Moje cykle 29-30 dni sama @ zawsze trwa równy tydzień. Wg aplikacji owu miałam mieć 21 grudnia natomiast tego nie kontrolowałam bo po nie udanych staraniach tylko się dołuję. 23 grudnia mieliśmy stosunek. Jakoś 5-6 dni później zaczęły boleć mnie na zmianę jajniki i czułam jakby ktoś ciągnął mi dół brzucha w dół. Śluz w tym czasie był różny, tak jakby płodny mieszał się z niepłodnym. Aktualnie od 2 dni śluz jest wodnisty jak nigdy przed @ a ona sama spóźnia się dopiero 1 dzień, wczorajszy test robiony wieczorem był negatywny. Pomijam to, że mnie mdliło bo to jednak mogłam sobie wkręcić 😅 Co sądzicie na własnych doświadczeniach? Mogło zaskoczyć czy jednak przesunięta owu?
    Idź na betę to się dowiesz. 😉 A test z porannego moczu najlepiej i o wysokiej czułości 10.

10.2024 💔 9tc, zabieg
    30.12.24 ⏸️
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    04.08 2700g 🧁
    05.09 🎂🥳 3200g, 55cm, 10 pkt.

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ