Dawka motywacji :)
-
Oto cytaty które Nas inspiruja w walce
"Smutne nie trwa wiecznie, gdy zmierza ku temu, czego zawsze pragnęliśmy."
"Nic w zyciu nie przychodzi samo. Nie wystarczy w cos wierzyc; trzeba miec sile pokonywac przeszkody i walczyc.
"Sukcesy pojawiają się tylko tam, gdzie istnieje swoboda odnoszenia porażek."
"Jedyny sposób, by odkryć granice możliwości, to przekroczyć je i sięgnąć po niemożliwe."
"Nie mamy wpływu na wiatr, ale możemy inaczej ustawić żagle"
"Jednym z sekretow zycia jest przerobienie kamieni, o ktore sie potykamy w schody"
"Dopóki walczysz jesteś zwycięzca "
A ten test piosneki pozwala Nam dodatkow walczyc
"...Pamietam o tym co jest dla mnie najwazniejsze, moja rodzina zajmujaca pierwsze miejsce,sie nie pogubic, to numer dwa w kolejce,wspolne szczescie, podsypane,
Choc chciec to nie zawsze moc,ja zrobie wszystko co w mojej mocy bysmy mogli byc rodzina, .."Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2014, 12:23
ewcia21k lubi tę wiadomość
-
Jedyną rzeczą, jaka stoi pomiędzy Tobą a Twoim marzeniem jest wola spróbowania i przekonanie, że jest ono możliwe do zrealizowania.
Mogę zaakceptować porażkę, ale nie mogę zaakceptować braku próby.
Nie wymażę niczego z mojego życia. Każda rzecz, każda najmniejsza rzecz doprowadziła mnie do tego, kim jestem teraz. Rzeczy piękne nauczyły mnie kochać życie. Rzeczy złe nauczyły mnie jak żyć.
kwiatuszek789, Ania_84, chmurreczkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny"Czemu ty się, zła godzino,
z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś - a więc musisz minąć.
Miniesz - a więc to jest piękne."
zawsze gdy mam gorsze dni, nie tylko związane ze staraniami powtarzam sobie ten cytat... wiem, że po gorszych dniach zawsze nadejdą lepsze, a jedyne co mogę zrobić to starać się, walczyć i nie poddawać się. jasne, załamania się zdarzają, ale w niczym nam nie pomogą, mogą doprowadzić jedynie do złego nastawienia. Drugą rzeczą jaką sobie teraz "wmawiam" jest wiosna ;p gdy są piękne słoneczne dni łatwiej poradzić sobie z przeciwnościami losu, czas szybciej biegnie, cykle się tak nie dłużaAnia_84, kwiatuszek789, ewcia21k, chmurreczkaa lubią tę wiadomość
-
Wiosna wielu ludzi pozytywnie nakręca
Ja też jestem jedną z nich
Wiadomo,bywa czasem ciężko ale to tylko taki mały niechciany przerywnik w dążeniu do upragnionego celu
Każdemu jest taki czas potrzebny,żeby potem ze zdwojoną siłą dążyć do celukwiatuszek789 lubi tę wiadomość
-
kwiatuszek789 wrote:Dziewczyny, nie trafiłam na taki wątek na OF więc pomyślałam, że mała motywacja przyda się każdej z nas. Często wątpimy w to, że doczekamy się Bejbika, dopada nas, smutek, zwątpienie, strach, przerażenie... A przecież na wszystko potrzeba czasu...
Szperając troszke po necie trafiłam na coś co powinno dotrzeć do każdej staraczki, która pragnie małego Skarba.
Jeśli znacie jakieś cytaty, opowiadania, aforyzmy, które przyczynią się do nakierowania naszego myślenia na pozytywne tory to zapraszam
Tylko pozytywne fluidy prosze!
Zaczynam:
"Pewna mała dziewczynka zapragnęła kiedyś znaleźć biedronkę. Zapytała się gdzie może spotkać takie stworzonko. W odpowiedzi usłyszała:
"Idź na łąkę dziecko, tam na pewno są biedronki".
Dziewczynka nie zwlekając pobiegła szybko na pobliską polanę. Było na niej morze kwiatów... Pomyślała: "tu znajdę to, czego szukam".
Niestety nigdzie nie było ani jednej biedronki! Po kilku godzinach poszukiwań zrozpaczona dziewczynka wróciła do domu. Usiadła pod drzewem i gorzko zapłakała. Usnęła...
Jakież było jej zdziwienie kiedy się obudziła a po jej sukience, rączkach i nóżkach chodziło mnóstwo biedronek... "
Nie naciskaj, nie przyspieszaj, nie wątp... zajmij się czymś innym, a to czego pragniesz we właściwym czasie do Ciebie przyjdzie...Ania_84 lubi tę wiadomość
-
to dla Was troche mojej wiosny dla Was
świeże dzis robione
Miśkaa, kwiatuszek789, Landryneczka, ewcia21k lubią tę wiadomość
-
Anutka wrote:Niby taka kochana, ale... jak w dziewczyny jest np. zbyt wysoka prolaktyna albo niedrożne jajniki to i czekanie latami nie pomoże
-
kwiatuszek789 wrote:Ania czyżbyś fotografią sie zajmowała?
-
" Większość marzeń wymaga ciężkiej pracy i wielkiego poświęcenia, a także przygotowania. Jeśli Twoje marzenie tego nie wymaga, to Twoje marzenie nic dla ciebie nie znaczy..."
" Patrz na siebie jak na osobę, która może wszystko, a nie na taką jaką jesteś dziś..."
" Jeśli coś ci się nie podoba-nie narzekaj! Zrób coś z tym..."
" Wygrywanie to brak strachu przed porażką i przegraną..."
" udowodnij sobie, że rzeczy niemożliwe i sytuacje bez wyjścia przydarzają się tylko słabym ludziom..."
" Pamiętaj, że po jednym niepowodzeniu nie wolno się poddawać. Trzeba walczyć o to co sie kocha. "
ewcia21k, kwiatuszek789 lubią tę wiadomość
-