Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Decyzja o drugim dziecku
Odpowiedz

Decyzja o drugim dziecku

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilirose no tu taka "śmieszna" historia. W 12 tygodniu pan doktor stwierdził dziewczynkę, moja radość tak ogromna że już po drodze do domu kupiłam różowy sweterek a dwa tyg. później drugi doktorek wydrukował mi z USG tak jednoznaczne zdjęcie siusiaka, że nie było już wątpliwości - będzie drugi syn. Smutno mi było okrutnie. Liczyłam się oczywiście że szanse mamy 50/50 żeby "ustrzelić" dziewczynkę ale jak już mi powiedzieli a potem zmienili zdanie to się troszkę podłamałam i potrzebowałam chwili żeby dojść do siebie po wiadomości o chłopcu jednak. Do dzisiaj czasem mnie serce zakłuje jak szykuję wyprawkę i widzę rzeczy dla dziewczynek ;)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adk to u mnie odwrotnie ;P Córka pomyka w bodziakach z Lordem Vaderem bo w 14 tyg miała być chłopcem :P a na połówkowych w 20 tyg dostaliśmy zawału :D
    wiesz, mi w sumie było wszystko jedno, ale przez 6 tygodni żyłam ze świadomością że będę mamą chłopca.... także po badaniu ryczałam 2 dni i czułam się jakby mi dzieci podmienili.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 18:48

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Adk to u mnie odwrotnie ;P Córka pomyka w bodziakach z Lordem Vaderem bo w 14 tyg miała być chłopcem :P a na połówkowych w 20 tyg dostaliśmy zawału :D
    wiesz, mi w sumie było wszystko jedno, ale przez 6 tygodni żyłam ze świadomością że będę mamą chłopca.... także po badaniu ryczałam 2 dni i czułam się jakby mi dzieci podmienili.

Mialam dokladnie to samo. Najpierw mial byc chlopiec a teraz biega po domu mala blondi ;) :) <3

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Nie ma się co zastanawiać, zwłaszcza jak się ma 34 lata.. Z wiekiem i sił i cierpliwości ubywa, więc za rok czy dwa w cale nie będzie podjąć łatwiej decyzję.

Ja zawsze chciałam mieć małą różnicę wieku między dziećmi, a że o pierwsze walczyłam parę lat, zaczęłam się starać krótko po zakończeniu kp. Szczerze nie sądziłam, że uda się za pierwszym razem :) W czasie ciąży niejeden raz już miałam wątpliwości co do swojej "pochopności" w działaniu i myślałam, że jednak lepiej było trochę poczekać. Na pewno spowodowane to jest tym, że to ciążę znoszę o wiele gorzej niż poprzednią, a mój mały synek "żywe srebro" nie odpuszcza nawet na chwilę. I żal mi trochę, że nie będzie mieć mamy na własność kiedy tego najbardziej potrzebuje. Z drugiej strony rodzeństwo z małą różnicą wieku lepiej się chowa i lepiej się ze sobą dogaduje. To fakt. A dziecinę pod sercem kocham bezwarunkowo, więc nie mogę powiedzieć, że żałuję.. Przy drugim dziecku jednak "macierzyństwo ciążowe" jest bardziej świadome, bo nie jest już tylko abstrakcją, aczkolwiek fakt, że nie można się na nim skupić tak jak by się chciało mając przy sobie małego, absorbującego człowieka. A jak to będzie z dwójką, to już się niedługo przekonam, nie ma co o tym zbyt wcześnie rozmyślać :)

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • kaka470 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam !!!! Mam córeczkę , która skończyła 9 miesięcy i również staramy się o drugie maleństwo . Starania 6 letnie nad pierwszym dzieckiem zaważyły o decyzji rodzeństwa dla Laurki. Problem z jakim się borykaliśmy w zajściu w pierwszą ciążę to podwyższona prolaktyna , mała ruchliwość plemników . Miałam robioną drożność jajowodów i wszystko ok:-) Pierwsze podejście do IUI okazało się , że Nasze życie zmienia się o 360 stopni . To była decyzja której nigdy nie żałowaliśmy , choć nie powiem zanim do IUI doszło były wątpliwości ze strony mojego M czy w ogóle się podjąć . Mam nadzieje że tym razem uda nam się bez pomocy lekarzy dajemy sobie 6 miesięcy , jeżeli jednak się nie uda odwiedzimy Naszego wspaniałego lekarza.

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łąka trzeba być dobrej myśli. Ja o pierwsze staralam się 3 lata i juz nam proponowali in vitro i wtedy okazało się ze jestem w ciąży. Teraz staramy się o 2 dziecko. Też nie wiem jak nam pójdzie ale jestem dobrej myśli :-)

kaka470 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaka nie łąka ;-)

kaka470 lubi tę wiadomość

• Malinka181216 Koleżanka

Wysłany: 22 września 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.My też 3 lata się staraliśmy. Teraz córka ma 15miesięcy. Od 9 cykli staramy się o rodzeństwo i nic. Decyzję podjeliśmy jeszcze zanim w pierwszą ciążę zaszłam że co najmniej 3. I u mnie i u męża jest nas po4.i oboje zgodnie twierdzimy że im jest więcej tym weselej.

kaka470, olka30 lubią tę wiadomość

• dzidzia111 Debiutantka

Wysłany: 25 września 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem tu nowa. Mam 32 lata i 10 letnią córkę. O drugie dziecko staramy się 9 cykl. Zrobiłam badania hormonalne i niby wszystko jest ok. Mój M ma jutro wizytę w klinice leczenia niepłodności . Zobaczymy co będzie :)

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ