depilacja laserowa bikini a plodnosc
-
WIADOMOŚĆ
-
Bylam juz na 2 zabiegach laserowej depilacji bikini. Ja robilam I2PL wiec nie jest to wlasciwie laser ale tez swiatlo.
Macie moze jakies informacje albo wlasne doswiadczenia czy to jakoskolwiek wplywac moze na plodnosc? W internecie nie znalazlam zadnych informacji na ten temat. -
chyba to nie ma wpływu bo kiedyś też szukałam:)
MisiaMisia lubi tę wiadomość
-
MisiaMisia ma rację. Również mam za sobą 2 zabiegi lightsheer. W końcu nawet gdy starałam się prowadzić zdrowy styl zycia i tak nie zaszłam więc dałam sobie spokój z zastanawianiem się czy zaszkodzi czy nie.
MisiaMisia lubi tę wiadomość
kotakota -
Ja staram sie tak robic zeby nie bylo zadnego prawdopodobienstwa ze jestem w ciazy. Czyli nie po owulacji. W zasadzie to chyba nawet odpuszcze straranka na jeden cykl bo kto wie co ten laser robi z komorka jajowa? To znaczy teoretycznie to nic nie robi bo swiatlo poprostu tak daleko nie dociera ale lepiej dmuchac na zimne niz sobie potem w brode pluc.
Dzieki za odpowiedzi:) -
raczej nie ma, bo by to wycofali. A tak na marginesie, dziewczyny ja się zastanawiam właśnie nad depilacją laserową łydek. Ile razy trzeba to powtórzyć i jak ten zabieg wygląda?
-
Pracowałam kiedyś przy depilacji lightsheer i nie mozna jej stosowac od dwóch kresek ta tescie. A to dlatego, ze po 1. depilacja sprawia ból, a jak ciebie boli to nie sprzyja dziecku. Poza tym ten laser przenika przez wszystkie warstwy skóry i promieniowanie moze negatywnie odbic sie na płodzie. dlatego zeby nie ryzykowac, to podczas ciazy urzywac tylko maszynki
-
A jest to bardzo bolesne?
-
Zależy jaki ma się próg bólu. Słyszałam że tuż przed okresem bardziej boli.
No i ostatnio kosmetyczka na moje stwierdzenie, że przy pierwszym laserze Light sheer mniej bolało powiedziała że każdy następny bardziej boli bo większą moc się ustawia ( czy coś takiego), ale generalnie wg. mnie zabieg nie jest bardzo bolesny i trwa krótko.
Martuśka lubi tę wiadomość
-
Też korzystam z lightsheer'a. Pytałam o to ginekologa. Powiedział, że jeśli nie są to okolice brzucha to raczej nie powinno zaszkodzić bo to działanie miejscowe. Jednak w ciąży na wszelki wypadek odradza stosowanie depilacji laserowej. Zbyt mało jest badań na temat jej ewentualnego wpływu na dziecko. U mnie przed zabiegiem podpisuje się oświadczenie, że nie jest się w ciąży. Może się jednak zdarzyć tak, że jeszcze się o ciąży nie wie, a zabieg wykona. Gin powiedział, że jednorazowy zabieg w początkach ciąży (jeśli nie okolice brzucha) nie powinien mieć wpływu.Anielska cierpliwość wymaga diabelskiej siły...
-
Mnie się zawsze kosmetyczka pytała czy nie jestem w ciąży, masy zabiegów inwazyjnych nei można wykonywać w ciąży.....mało tego w końcu przerwałam depilację, bo kosmetyczka mi powiedziała, że często się zdarza że po ciąży włoski wracają, za duża zmiana w hormonach i mimo lasera włosy odrastają, więc ja laser odłożyłam na po ciążystarania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
- hormony, suple, dieta, sport
ja - 2021 wyszło, że:
- KIR Bx - brak implantacyjnych,
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
2015 nieudane IVF, jeden zarodek
- 24.07.2020 2 trzydniowce - beta 0
- 15.10.2020 transfer 4AA - beta 0
- 19.03.2021 transfer 4AA - beta 0
- 26.10.2021 transfer 4AA - beta 0 (Fraxiparine,
Zarzio, Encorton, Acard)
- 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin) -
nick nieaktualny
-
Witam,
wiele lat wykonuję depilację i zauważam pewną regułę - kobiety po wykonaniu 2 -3 zabiegów depilacji bikini często zachodzą w ciążę. Trudno mówić o samej przyczynie ale fakt jest faktem - depilacja bardzooooo pomaga w zajściu w ciążę.
Agnieszka kosmetologaga ka -
aga ka wrote:Witam,
wiele lat wykonuję depilację i zauważam pewną regułę - kobiety po wykonaniu 2 -3 zabiegów depilacji bikini często zachodzą w ciążę. Trudno mówić o samej przyczynie ale fakt jest faktem - depilacja bardzooooo pomaga w zajściu w ciążę.
Agnieszka kosmetolog
Zwei kosmolog.Maczek, strawberry, KMK lubią tę wiadomość
-
aga ka wrote:Witam,
Agnieszka kosmetolog
słaba reklama... pewnie depilujesz też mężczyzn i nie sterylizujesz sprzętu
zwei_kresken, strawberry, KMK, Joanna.me lubią tę wiadomość