X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Diagnoza laparoskopowa droznosci jajowodow
Odpowiedz

Diagnoza laparoskopowa droznosci jajowodow

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ołowiana wrona Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, może któraś z Was podzieli się ze mną swoim doświadczeniem odnośnie niedroznych jajowodow. Jestem po HSG i niestety jajowody przepuscily tylko trochę kontrastu- dalsza diagnostyka laparoskopowa w grudniu. Do tego czasu mam się starać bo niby trochę się przepchalo... Pytanie czy w trakcie tej diagnostyki mogą coś zrobić oprócz oceny 'jajowody nie drozne' i 'do zobaczenia za pół roku na następnej operacji' ?! Czytałam o plastyce jajowodow czy któraś z Was to miała robione? Chyba wolę zapłacić i mieć jeden zabieg, a nie tracić czas i zdrowie z NFZ... Pomóżcie, doradźcie, proszę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 11:35

Ołowiana Wrona
    201609077444.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz mój lekarz od razu powiedział że robimy laparoskopię i nie bawimy się w HSG i w razie czego usunie mi zrosty za jednym zamachem

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ