X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Diagnoza laparoskopowa droznosci jajowodow
Odpowiedz

Diagnoza laparoskopowa droznosci jajowodow

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ołowiana wrona Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, może któraś z Was podzieli się ze mną swoim doświadczeniem odnośnie niedroznych jajowodow. Jestem po HSG i niestety jajowody przepuscily tylko trochę kontrastu- dalsza diagnostyka laparoskopowa w grudniu. Do tego czasu mam się starać bo niby trochę się przepchalo... Pytanie czy w trakcie tej diagnostyki mogą coś zrobić oprócz oceny 'jajowody nie drozne' i 'do zobaczenia za pół roku na następnej operacji' ?! Czytałam o plastyce jajowodow czy któraś z Was to miała robione? Chyba wolę zapłacić i mieć jeden zabieg, a nie tracić czas i zdrowie z NFZ... Pomóżcie, doradźcie, proszę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 11:35

Ołowiana Wrona
    201609077444.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz mój lekarz od razu powiedział że robimy laparoskopię i nie bawimy się w HSG i w razie czego usunie mi zrosty za jednym zamachem

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ