Długie cykle - starania o ciążę
-
nick nieaktualnywitam wszystkich. Mam 24 lata , z mężęm postanowilismy postarać się o nowego członka rodziny ale ... moje cykle to porażka trwają około 43 dni i dopiero od tego cyklu zanotowałam owulację (dzięki objawom i testowi owu) w 28 dniu cyklu Współżyliśmy trzy dni pod rząd i teraz zastanawiam się czy w ogóle powinnam napalać się ,że może się uda ? wiem, ze test nalezy zrobic w dniu spodziewanej @ ale tak się zastanawiam czy pomimo długich cykli mogło się udać...
-
Ja mam podobnie. Moje cykle są długie. Owulacja okolo 30 dnia cyklu a ostatnio nawet okolo 40. Dwa lata wspolzylam bez zabezpieczania ale bez specjalnego śledzenia owulacji i nie zaszlam w ciążę. Teraz trzy cykle przy późnych owulkach obstawilam dobrze wspolzyciem i dalej w ciazy nie jestem. Nie nakrecaj sie zbyt wczesnie. Ja juz tyle testów ciazowych robilam że szkoda mówić. Teraz test Zrobie dopiero jesli okres nie przyjdzie w spodziewanym terminie. Tu na forum jest kilka dziewczyn które zaszly w ciążę przy późnej owulacji ale mi gin powiedział że komórka jajowa z późnej owu jest gorszej jakości i marne szanse na sukces. Oczywiście życzę Ci ciąży ale wyluzuj i nie napalaj sie. Łatwiej wtedy znosi sie pojawienie okresu....
Felicja lubi tę wiadomość
Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
-
nick nieaktualnyDokładnie, muszę wyluzować , zabrać się za to jak człowiek i na spokojnie, po prostu bardzo chciałabym mieć dziecko . Teraz zmieniam ginekologa ponieważ mój lekarz przestał jakkolwiek interesować się tym z czym się do niego przychodzi , jeździ na wakacje co miesiąc , nie ma z nim kontaktu itd. Znowu będę musiała zaczynać wszystko na nowo (badania hormonalne itd) ehh jedne dziewczyny zachodzą w ciąże na zasadzie "wpadki" albo z głupoty na imprezie a kobiety ,które bardzo chcą mieć dziecko akurat nie mogą go mieć... Dziękuję za odpowiedź , dobrze wiedzieć ,że są osoby o podobnych problemach i można się wymienić doświadczeniami.
daktylek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Felicja wrzuc na luz jestes mloda jeszcze. Rok mozesz sie postarac bez cisnienia. A co do cykli to jezeli owulka wystepuje (mozesz pojsc na usg i sprawdzic) to nie wazne w ktorym dniu, zachodzi sie tak samo. Problem w tym ze czasami wdlugich cyklach nie ma owu i dlateho sadlugie no i wtedy trzeba znalezc tego przyczyne ( w hormonach najczesciej). Powodzenia
-
nick nieaktualny
-