X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Długie cykle - starania o ciążę
Odpowiedz

Długie cykle - starania o ciążę

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkich. Mam 24 lata , z mężęm postanowilismy postarać się o nowego członka rodziny ale ... moje cykle to porażka trwają około 43 dni i dopiero od tego cyklu zanotowałam owulację (dzięki objawom i testowi owu) w 28 dniu cyklu Współżyliśmy trzy dni pod rząd i teraz zastanawiam się czy w ogóle powinnam napalać się ,że może się uda ? wiem, ze test nalezy zrobic w dniu spodziewanej @ ale tak się zastanawiam czy pomimo długich cykli mogło się udać...

• daktylek Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podobnie. Moje cykle są długie. Owulacja okolo 30 dnia cyklu a ostatnio nawet okolo 40. Dwa lata wspolzylam bez zabezpieczania ale bez specjalnego śledzenia owulacji i nie zaszlam w ciążę. Teraz trzy cykle przy późnych owulkach obstawilam dobrze wspolzyciem i dalej w ciazy nie jestem. Nie nakrecaj sie zbyt wczesnie. Ja juz tyle testów ciazowych robilam że szkoda mówić. Teraz test Zrobie dopiero jesli okres nie przyjdzie w spodziewanym terminie. Tu na forum jest kilka dziewczyn które zaszly w ciążę przy późnej owulacji ale mi gin powiedział że komórka jajowa z późnej owu jest gorszej jakości i marne szanse na sukces. Oczywiście życzę Ci ciąży ale wyluzuj i nie napalaj sie. Łatwiej wtedy znosi sie pojawienie okresu....

Felicja lubi tę wiadomość

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, muszę wyluzować , zabrać się za to jak człowiek i na spokojnie, po prostu bardzo chciałabym mieć dziecko . Teraz zmieniam ginekologa ponieważ mój lekarz przestał jakkolwiek interesować się tym z czym się do niego przychodzi , jeździ na wakacje co miesiąc , nie ma z nim kontaktu itd. Znowu będę musiała zaczynać wszystko na nowo (badania hormonalne itd) ehh jedne dziewczyny zachodzą w ciąże na zasadzie "wpadki" albo z głupoty na imprezie a kobiety ,które bardzo chcą mieć dziecko akurat nie mogą go mieć... Dziękuję za odpowiedź , dobrze wiedzieć ,że są osoby o podobnych problemach i można się wymienić doświadczeniami.

daktylek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dwa dni temu dostałam okresu więc moja nadzieja ,że mogę być w ciąży legła w gruzach...

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicja wrzuc na luz jestes mloda jeszcze. Rok mozesz sie postarac bez cisnienia. A co do cykli to jezeli owulka wystepuje (mozesz pojsc na usg i sprawdzic) to nie wazne w ktorym dniu, zachodzi sie tak samo. Problem w tym ze czasami wdlugich cyklach nie ma owu i dlateho sadlugie no i wtedy trzeba znalezc tego przyczyne ( w hormonach najczesciej). Powodzenia

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • JestemMarzycielka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich, ja również miałam długie cykle ponad 40 dni. A od 4-5 miesięcy mam po 25,21,27 dni. Skad to się wzielo?

i81xxzdvdk9o3z3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepeiej zapytać lekarza, nieregularne miesiączki mają różne podłoże

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ