Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dni niepłodne
Odpowiedz

Dni niepłodne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Karoli94 Nowa

Wysłany: 15 października 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam staraczki ; )

Mam takie pytanie , możliwe że kiedyś tu już takie padło ale nie trafiłam na nie .
    Czy jeżeli przytulałam się z ukochanym dwa dni przed dniami plodnymi to jest możliwość że to jednak wyjdzie i moge zajść w ciążę ? Czy któraś z was tak miała ?

Jus1985 lubi tę wiadomość

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Istnieje takie prawdopodobieństwo. Średnio plemniki żyją ok 2 doby. W innych przypadkach krócej ale są też takie sytuacje, kiedy przeżywają do 5 dni :)

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Karoli94 Nowa

Wysłany: 15 października 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju , mam nadzieję że tym razem się uda . Mój facet wyjechał więc nie ma możliwości bliskosci czesciej . A bardzo byśmy chcieli maleństwo :)

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoli94 wrote:
    Czy jeżeli przytulałam się z ukochanym dwa dni przed dniami plodnymi to jest możliwość że to jednak wyjdzie i moge zajść w ciążę ? Czy któraś z was tak miała ?
    Czuję się jakbym czytała bravo girl
    Od samego przytulania w ciążę nie zajdziesz... no chyba że się całowaliście 2smiejsie.gif
    żarcik taki
    Dziewczyno nie nakręcaj się, nie denerwuj, spokojnie czekaj. Będzie co ma być. Trzymam kciuki za zieloną kropeczkę u Ciebie

MalutkaEve lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Karoli94 Nowa

Wysłany: 15 października 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam "przytulałam" zeby to jakoss grzeczniej okreslic .
    Dziekuje za wsparcie ja tez trzymam kciuki aby tym razem wyszlo ..

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoli94 wrote:
    Napisałam "przytulałam" zeby to jakoss grzeczniej okreslic .
    Dziekuje za wsparcie ja tez trzymam kciuki aby tym razem wyszlo ..
    Wiem wiem o co chodziło, ale siedze cały dzień przed komp i już taka zmulona byłam że jak przeczytałam to głupawka mnie wzięła z tego zmęczenia ;P

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Karoli94 Nowa

Wysłany: 15 października 2013, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak często mam jak na internecie natrafię gdzieś na taką wypowiedź .
    A najczęsciej jeżeli wiem że piszą to 14-15 latki :)
    I najgorsze jest to że kobiety które tego chcą , starają się i nic z tego , a takie dziewczynki wpadają za pierwszym razem ; (

• nutka Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaloli- każdy z nas ma inny los pisany.:) Nie zazdrośćmy im, bo dla niech to ogromne wyzwanie i jakby mogły, to często z radością by tę ciążę nam(a właściwie wam, bo ja już mam:P) oddały:)
    Wiem, bo czekam na obronę pracy lic właśnie o nieletnich matkach;)

MisiaMisia lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Kaloli- każdy z nas ma inny los pisany.:) Nie zazdrośćmy im, bo dla niech to ogromne wyzwanie i jakby mogły, to często z radością by tę ciążę nam(a właściwie wam, bo ja już mam:P) oddały:)
    Wiem, bo czekam na obronę pracy lic właśnie o nieletnich matkach;)
    I coz tam ciekawego wybadalas (zakladam, ze o Twoja prace chodzi)? Sorki wielkie, ale z perspektywy starej baby pozwole sobie na cierpki stereotypowy komentarz: malolaty do ksiazek, a do lozka to z pluszowym misiem! Co to do cholery za wychowanie, zeby sie smarkula po katach gzila!

ulek lubi tę wiadomość

• Japoneczka z Porcelany Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owszem pleminiki mogą przeżyć do 2 dni.. ale muszą mieć odpowiedni śluz do tego.. :) "usypiają sobie" i czekają na jajeczko :)

MalutkaEve lubi tę wiadomość

26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
    🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
    👩 34🧔🏻‍♂️ 40
    💊 Euthyrox N 25

grudzień ❤️‍🩹
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japoneczka z Porcelany wrote:
    Owszem pleminiki mogą przeżyć do 2 dni.. ale muszą mieć odpowiedni śluz do tego.. :) "usypiają sobie" i czekają na jajeczko :)

skurwysynki u mnie to chyba śpią cały czas i w dupie mają jajeczka moje :/ :)

nezumi, rybka lubią tę wiadomość

• nezumi Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalutkaEve wrote:
    skurwysynki u mnie to chyba śpią cały czas i w dupie mają jajeczka moje :/ :)
    hahaha! świetnie to ujęłaś :D

swoją drogą nie wiem co jest złegow słowie seks. przytulanie faktycznie kojarzy się z brawo girl :) kiedyś czytałam i były tam przykłady typu: przytulałam się z chłopakiem i on miał wytrysk. byliśmy w ubraniach, czy będę w ciąży?

spokojnie karoli co ma być to będzie. dobrze rozumiem że masz 19 lat?

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ