Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dni niepłodne a ewentualna ciąża
Odpowiedz

Dni niepłodne a ewentualna ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Czy kalendarzyk pokazywał wam dni niepłodne a mimo to zaszłyście w ciążę?

• Szpilkka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roksana wrote:
    Dziewczyny! Czy kalendarzyk pokazywał wam dni niepłodne a mimo to zaszłyście w ciążę?
    Plemnik może przeżyć do 7 dni w organizmie kobiety wiec moze poczekac na plodne ;)

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    Plemnik może przeżyć do 7 dni w organizmie kobiety wiec moze poczekac na plodne ;)
    Czyli kiedy już jest po owulacji to nie można zajść w ciążę?

• emdar Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka ma rację. Plemnik(a jak już jest silny, czyli "dziewczyński" to w ogóle) może sobie spokojnie poczekać nawet 7dni na komórkę jajową. Stąd takie ciążę"dzień po okresie". Osobiście znam dwie dziewczynki zmajstrowane tak przez rodziców w 4 i 5dc(czyli właśnie w okres lub jego ostatni dzień). Czyli tak,teoretycznie jest to możliwe.

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak jest po owulacji to w sumie nie jestem pewna... A owulację miałaś potwierdzoną monitoringiem albo badaniem progesteronu? Bo czasem może się nam wydawać że owulacja już tuż tuż,a może być dopiero za 2 dni

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roksana wrote:
    Po owulacji komórka jajowa może być zapłodniona jeszcze do 24 h.

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:

7 dni to chyba troszkę dlugo. Musiałby byc naprawdę super mocny plemnik i idealne warunki w pochwie zeby tyle przetrwal. 4 dni wydają mi się realniejsze w takich normalnych warunkach.
    Trzeba też pamiętać zeby jesli chodzi o dni plodne nie polegać tylko na aplikacji ale bardziej na swoich odczuciach i obserwacji ciala.

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do żywotności plemników 7 dni to raczej jakiś terminator :) pewnie się takie zdarzają, ale przeciętna długość życia plemnika to jakies 72 h.

• Camarilla Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To 7 dni to czysto teoretycznie tak jak z ciąża z preejakulatu - przypadek jeden na milion więc ginekolodzy o tym informują.
    Ostatnio próbowałam znaleźć przypadki kobiet które zaszly w ciaze że stosunku przerywanego gdzie na pewno nie doszło do wytrysku wewnątrz ale przekonałam pół internetow i znalazłam tylko opowieści z drugiej ręki w które średnio wierzę 😎

♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
    ♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie

Starania od 08.2018
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roksana wrote:
    Nie. Jesli faktycznie jestes pewna ze owulacja juz byla. Bo jesli sugerujesz sie jakas aplikacja albo swoimi wyliczeniami to marnie. Wystarczy ze masz wiecej stresu, bierzesz jakies leki .. I cykl sie przesuwa.

Camarilla lubi tę wiadomość

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem pewna owulacji kiedy była lub kiedy będzie. Dlatego pytam tak z góry zakładając

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ