X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne DUPHASTON
Odpowiedz

DUPHASTON

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • laka86 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! Swojego aniołka straciłam 1 kwietnia 2013 w samą Wilelkanoc :( Lekarze nie chca mnie wysyłać na badania genetyczne ( oczywiscie prywatne)-uważają ze po pierwszym poronieniu nie ma sensu. Macie podobne doświadczenia? Nie wiem co juz robic- zrobiłam AMH, testosteron, LH, wymaz z szyjki, badanie ogólne moczu i krwi, prolaktyne, IgM-y i TSH robiłam miesiac przed ciążą.Mąż zrobił badanie nasienia. Wszytstko oprócz podwyższonego AMH wyszło dobrze. W pierwszą ciążę udało nam się zajść za pierwszym razem. Teraz nie jest juz tak łatwo:( Staramy się już 5 cykl i nic....:( Zaczynam się zastanawiac na Duphastonem. Lekarz 1 cykl przed ciążą zapsisał mi Duphaston na bolesna miesiączki ( 1 dziennie). Jak dowiedział się ze jestem w 4 tyg ciazy kazał odstawic- w 6 poroniłam:( Wszyscy lekarze twierdzą ze duphaston nie spowodował zajscia w ciaze i jedna tabletka dziennie raczej nie spowodowała poronienia po jej odstawieniu ( moje zdanie zaczyna byc inne- bo wtedy udalo się za 1 razem a teraz nici.....)

lala86
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarz po poronieniu (ciaża biochemiczna) przepisał duphaston na lepsze zagnieżdzenie (brałam po 18 dc)i jak zadzwoniłam do niego i powiedziałam, że test pokazał II kreski kazał dalej brać i biorę do tej pory po dwie tabletki dziennie.
    Dziwne, że kazał Ci odstawić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2013, 13:38

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • laka86 Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2013, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no widzisz kochana:( niby uważał że jedna tabletka nie mogła spowodować zagniezdzenia ( każdy następny móiwl to samo) nie wiem już sama. Rozwiniesz temat ciąży biochemicznej? Na czym ona polega?

lala86
  • laka86 Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2013, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps. trzymam kciuki za szczesliwe rozwiązanie!

lala86
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża biochemiczna- test pozytywny i beta dodatnia przed terminem miesiączki. W terminie @ przychodzi normalnie okres. Tak było u mnie i lekarz stwierdził ciążę biochemiczną. A co do zagnieżdzenia to właśnie do II krresek brałam 1 tabletę, poźniej lekarz kazał brać dwie :)

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • ilonek Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny dostalam duphaston od 19-25 dc i clostilbegyt od 4-8a w miedzy czasie pregnyl na pekniecie jajeczka....juz 7my miesiac staran i nic:-(

63b363a823.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ