DUPHASTON
-
hej dziewczyny! Swojego aniołka straciłam 1 kwietnia 2013 w samą Wilelkanoc Lekarze nie chca mnie wysyłać na badania genetyczne ( oczywiscie prywatne)-uważają ze po pierwszym poronieniu nie ma sensu. Macie podobne doświadczenia? Nie wiem co juz robic- zrobiłam AMH, testosteron, LH, wymaz z szyjki, badanie ogólne moczu i krwi, prolaktyne, IgM-y i TSH robiłam miesiac przed ciążą.Mąż zrobił badanie nasienia. Wszytstko oprócz podwyższonego AMH wyszło dobrze. W pierwszą ciążę udało nam się zajść za pierwszym razem. Teraz nie jest juz tak łatwo:( Staramy się już 5 cykl i nic.... Zaczynam się zastanawiac na Duphastonem. Lekarz 1 cykl przed ciążą zapsisał mi Duphaston na bolesna miesiączki ( 1 dziennie). Jak dowiedział się ze jestem w 4 tyg ciazy kazał odstawic- w 6 poroniłam:( Wszyscy lekarze twierdzą ze duphaston nie spowodował zajscia w ciaze i jedna tabletka dziennie raczej nie spowodowała poronienia po jej odstawieniu ( moje zdanie zaczyna byc inne- bo wtedy udalo się za 1 razem a teraz nici.....)lala86
-
mi lekarz po poronieniu (ciaża biochemiczna) przepisał duphaston na lepsze zagnieżdzenie (brałam po 18 dc)i jak zadzwoniłam do niego i powiedziałam, że test pokazał II kreski kazał dalej brać i biorę do tej pory po dwie tabletki dziennie.
Dziwne, że kazał Ci odstawić...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2013, 13:38
-
Ciąża biochemiczna- test pozytywny i beta dodatnia przed terminem miesiączki. W terminie @ przychodzi normalnie okres. Tak było u mnie i lekarz stwierdził ciążę biochemiczną. A co do zagnieżdzenia to właśnie do II krresek brałam 1 tabletę, poźniej lekarz kazał brać dwie
-