Duphaston
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa duphaston biorę od jakichś 4 lat. Początkowo brałam go na wywołanie okresu, ponieważ nie miałam go wcale - pomógł. Później natomiast pojawiła się pierwsza torbiel na lewym jajniku i tu też zalecili mi duphaston i również pomógł, ale okresu znowu nie było...i tak ta sama historia powtarzała się przez 2 lata...czyli duphaston na okres, duphaston na torbiel...za każdym razem pomaga, ale nie na długo, więc od kilku lat biorę też inne leki w połączeniu z duphastonem.
-
nick nieaktualny
-
Przykro mi Aga jeszcze bedziesz swietna mamusia! ja w tym cyklu pierwszy raz luteine biore...w innych cyklach bralam tez progesteron, ale albo Provere albo norethisterone na wywolanie @ przy cyklach bezowulacyjnych...w tym cyklu dopiero 2 dni po skoku zaczelam wlasnie dzisiaj luteine...nigdy po niej nie mialam zadnych skotkow ubovznych a po proverze byla wrecz tragedia...dziewczyny a luteina i duphaston to praktycznie to samo nie? dlaczego jeden gin przepisuje luteine a drugi duphaston?
-
nick nieaktualny
-
Rudzielec88 wrote:Dopiero zaczynam swoją przygodę z Duphastonem. Czy to normalne, że po 3 dniach brania go już niemiłosiernie bolą piersi?
-
Rudzielec88 wrote:Dopiero zaczynam swoją przygodę z Duphastonem. Czy to normalne, że po 3 dniach brania go już niemiłosiernie bolą piersi?
Bolą, oj bolą. I są jeszcze inne różne skutki uboczne, np. tycie. Chociaż ja mam już trzeci cykl z duphastonem i z cyklu na cykl te bóle piersi są coraz mniejsze. -
nick nieaktualny
-
Po duphastonie są objawy, które wskazują na ciążę. Ale to tylko DUPHASTON. Mnie przy pierwszym i drugim cyklu bolały tak, że jak mnie mąż dotykał to myślałam, że go zabiję! A jak wieczorem ściągałam biustonosz, to czułam jakby piersi ważyły 100 kg. Dochodziło nawet do tego, że chciałam spać w biustonoszu.
W tym cyklu brałam duphaston tylko 5 dni i bolą mnie lekko, ale chyba wolałabym brać dłużej i żeby piersi bolały mocnej, żeby @ przyszła w terminie. -